cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Bedriftsforsikring
3 min lesetid
Sist oppdatert: 26 februar 2024

Sykeavbruddsforsikring for selvstendig næringsdrivende

Blir du syk som selvstendig næringsdrivende kan det være lurt å ha en sykeavbruddsforsikring som du kan støtte deg på, så slipper du å miste så mye av inntektene dine.
Bilde av et rødt hjerte og et stetoskop lys bakgrunn grønne og hvite toner
En sykeavbruddsforsikring kan være lurt å ha dersom du er selvstendig næringsdrivende og har et AS eller ENKmed eller uten ansatte.

En sykeavbruddsforsikring dekker bedriften din sine løpende driftsutgifter dersom du skulle bli syk. Med denne forsikringen kan du sikre dine egne lønnsutgifter hvis en sykdom skulle inntreffe deg.

Sykeavbruddsforsikring passer deg som ikke har andre med riktig kompetanse til å erstatte din arbeidsstyrke i ditt sykefravær og trenger dekning for eventuelle utgifter som kan oppstå når du er syk. 

Få tilbud her
Få det beste tilbudet på sykeavbruddsforsikring ved å fylle ut Tjenestetorgets skjema

Dekk tapt inntekt med sykeavbruddsforsikring

Forsikringen erstatter inntektsbortfall for selvstendige næringsdrivende og AS, dermed kan du sikre deg bedre økonomisk dersom du skulle bli syk enn hva du kan få dekt fra NAV

Dette dekker forsikringen:

 • Bedriftens faste kostnader

 • Utgifter til husleie

 • Utgifter til strøm 

 • Telefonregning

 • Forsikringer

 • Renteutgifter

 • Inntektsbortfall

Har du ansatte i foretaket ditt, uavhengig om det for eksempel er enkeltpersonforetak (ENK) eller AS, får du dekket løpende merutgifter ved sykeavbruddsforsikringen som skyldes fravær. 

Forsikringen er ikke lovpålagt, men anbefales for AS med ansatte eller enkeltpersonforetak med ansatte og selvstendig næringsdrivende, og AS, med kun en ansatt. 

Syk og selvstendig næringsdrivende

Når du er selvstendig næringsdrivende (ENK, ANS og DA) eller driver et AS, selv om Skatteetaten regner AS som arbeidstaker får du ikke dekket sykepenger før etter 16 dager. 

Det er arbeidsgiver som skal dekke de første 16 dagene, men siden du er din egen arbeidsgiver kan dette bli vanskelig dersom du har et lite AS eller kun er deg selv i foretaket. 

Sykeavbruddsforsikringen gir deg dagpenger ved sykdom

Det kan være vanskelig å dekke de faste og løpende driftsutgiftene når du blir syk. Med en sykeavbruddsforsikring får du erstatning i form av dagpenger basert etter behovet ditt. 

Få dekt inntektstapet.

Beskytt inntektene
En sykeavbruddsforsikring sikrer deg som selvstendig næringsdrivende når du blir syk. Få det beste tilbudet ved å fyllet ut skjemaet på neste side

Forsikringen dekker inntektstapet ditt

Du kan sikre inntekstapet ditt med en sykeavbruddsforsikring. Den dekker inntekt mellom 6G og 12G.

Forsikringen utbetaler dagpenger inntil 360 dager, dersom du blir arbeidsufør på grunn av skade og sykdom og er minst 50 % ufør, enkelte forsikringsselskap har krav til at du må være 100 % arbeidsufør. 

Det kan derfor være lurt å sammenligne bedriftsforsikringer fra ulike selskaper slik at du kan få de beste forsikringene, til den beste prisen.

Med vårt enkle skjema kan du få tilbud fra flere forsikringsselskaper samtidig. Du finner det rett under teksten. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Få tilbud på bedriftsforsikring
Sammenlign tilbud fra flere leverandører med et enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Kristine Margrethe Piñanez
Kristine Margrethe Piñanez
Kristine er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Hun har en master i journalistikk fra Oslomet. Hun har jobbet som innholdsprodusent i Scandinavian Technology Institute (STI) og som innholdsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Hun skriver artikler om blant annet bredbånd og eiendomsmegler.

Få tilbud på bedriftsforsikring

Sammenlign tilbud fra flere leverandører med et enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Få tilbud på bedriftsforsikring
Sammenlign tilbud fra flere leverandører med et enkelt skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer