cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Phonero

Phonero AS er et norsk teleselskap med bedriftsmarkedet som satsingsområde. Selskapet ble etablert i 2008 og hadde den gang som i dag hovedkontor i Kristiansand.

Tidligere administrerende direktør i Ventelo er Thore Berthelsen. Sammen med noen kollegaer etablerte de Phonero. Han hadde da virket som administrerende direktør i Ventelo i omkring syv år.

Fire år senere kjøper Berthelsen og kompani opp selskapet de forlot, og året etter slås Ventelo sammen med Phonero. Kristen Sveaas er på den tiden en av hovedinvestorene i Phonero. Noe som på sin måte bidrar til at sirkelen i enda større grad sluttes ved fusjoneringen.

Sveaas investerte nemlig på slutten av 90-tallet penger i et selskap ved navn Netsource. Og Ventelo var på mange måter å regne som videreførelsen av Netsource.

Abonnementer og tjenester

Det er som nevnt bedriftsmarkedet Phonero tok sikte på å erobre. Der har de som uttalt mål å bli Telenors største konkurrent. Per i dag har de over 30 000 bedrifter i kundeporteføljen sin. I tillegg leverer de også bedriftsnett og sentralbordløsninger til det offentlige.

Når det gjelder mobiltelefoni, har de åtte løsninger å velge mellom. Det billigste abonnementet er uten inkludert mobildata. Mens det dyreste har hele 60 GB data inkludert.

All bruk som overstiger den medfølgende mengden vil prises deretter. Uansett om det er ringetid eller datatrafikk, vil prises i henhold til “Bedrift+ Flytende”. Som for øvrig er et abonnement som vil passe godt for den som bruker telefonen lite.

Alle abonnementer kommer med fri taletid, SMS og MMS, samt fri fart. “Fri” betyr her som hos de fleste andre leverandører ikke “helt fri”, men “tilnærmet fri”. Taket er satt til 10 000 ringeminutter og 10 000 meldinger, og nedlastingshastigheten er fri opp til 375 Mbit/s.

Alle fastprisabonnementer inkluderer for øvrig EU-roaming. Ved hjelp av en egen mobilapp, kan mange sentralbordsoppgaver som tidligere var stedbundne utføres via mobiltelefonen.

Fra Phonero til Telia

I 2016 kjøpte Telia opp Phonero. Kjøpet fikk til å begynne med ikke Konkurransetilsynets godkjennelse, men etter noe om og men snudde de og ga handelen grønt lys.

Thore Berthelsen takket kort tid senere for seg og ga stafettpinnen videre til Jardar Føreland Pedersen.

For å få til overføringen av Phoneros kundebase, måtte det trykkes hele seks tonn SIM-kort. I dag kan Phoneros kunder imidlertid nyte godt av det Tek.no flere år har kåret til Norges beste dekningsnett.

Sammenslåingen med Telia har med andre ord gjort realitet av Phoneros mål om å bli Telenors største utfordrer i bedriftsmarkedet.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
Sjekk hvem som gir mest data for pengene, ved å motta tilbud fra flere leverandører.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk hvem som gir mest data for pengene, ved å motta tilbud fra flere leverandører.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer