cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Chess

Selskapets historie strekker seg helt tilbake til slutten av 90-tallet. Det var den tidligere Telenor-ansatte Nils Åge Molden som først opprettet virksomheten. Den gangen gikk selskapet under navnet Infinitel og hadde hovedfokus på programvare for nettsideutvikling. Tjenestespekteret ble imidlertid snart utvidet til også å innbefatte mobiltelefoni. Og da Idar Vollvik overtok selskapet i 2002, firedoblet antall mobilkunder seg på ett år. 

I 2006 kjøpte Telia opp selskapet og deres omkring 400 000 mobilkunder. Til tross for endringene på eiersiden forble driften av selskapet mye den samme. Vollvik fortsatte som administrerende direktør, og Chess forble leverandør under eget varemerke. 

For en stor andel av kundene involverer eierskiftet imidlertid også et SIM-kort-skifte. De hadde nemlig ikke eget mobilnett og støttet seg på både Telia og Telenor. Siden Telia tok over, måtte de av kundene som brukte Telenors nett skifte SIM-kort. Nettskiftet medførte et tap på mange hundre millioner for Telenor.

Abonnementer og tjenester

Chess tilbød en rekke forskjellige abonnementer i løpet av sin fartstid som mobilselskap. Noen av de siste abonnementene de lanserte, var King-serien. Disse var fem i tallet og strakk seg fra 1  til 15 GB. Det nye her dreide seg imidlertid først og fremst om roaming.

Nå skulle nemlig alle abonnement inkludere fri EU/EØS-roaming uten ekstra kostnader. Det vil kort fortalt si at man ikke lenger skulle betale ekstra når man benyttet et annet mobilnett enn Telias. Som for eksempel ved en ferietur utenfor Norge. 

God kundeservice

Chess fikk flere utmerkelser for sin gode kundeservice og tilfredshet blant kundene. Da det BI-baserte forskningsprogrammet Norsk Kundebarometer i 2015 utførte sin årlige indeks, kom de på topp i sin klasse. Det skulle bli det første året i en rekke på tre.

For selskapet gikk nemlig av med samme plassering både i 2016 og 2017. Også når det gjaldt lojalitet blant kundene, scoret de svært bra. Noe som kanskje ikke er overraskende med tanke på den høye tilfredsheten. 

Ved reisens ende

I 2017 ble hovedkontoret i Bergen lagt ned. Driften skulle videreføres i Oslo og Trondheim. Men allerede på vårparten året etter, kunngjøres det at Chess skal opphøre som selvstendig merkevare.

I et intervju med Nettavisen skal Vollvik ha uttalt: «Jeg skjønte vel allerede hva som skjedde da de la ned hovedkontoret i Bergen»

I dag er det altså ikke lenger mulig å få kjøpt abonnementene deres. Går du inn på www.chess.no blir du straks sendt videre til Telias hjemmesider. Hos dem fikk Chess’ kundebase et nytt hjem. Ved overgangen fikk kundene beholde samme priser, vilkår og SIM-kort som før. I tillegg hadde Telia gjort klar en velkomstgave på 15 GB data. 

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
Sjekk hvem som gir mest data for pengene, ved å motta tilbud fra flere leverandører.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk hvem som gir mest data for pengene, ved å motta tilbud fra flere leverandører.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer