cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Altibox

Altibox så dagens lys som «Lyse Tele» i 2001. På den tiden hadde de forholdsvis beskjedne ambisjoner. Målet var å ha 28 000 fiberabonnementer innen 2017. Da 2017 nærmet seg, hadde de imidlertid allerede godt over 400 000 kunder.

Virksomheten har fra begynnelsen av vært 100 prosent eid av det rogalandsbaserte Lyse-konsernet. Og ved hjelp av lokale og regionale samarbeidspartnere leverer de bredbånd, TV- og telefonitjenester til over en halv million kunder. 

Mobil og abonnement

I en periode var mobiltelefoni også en del av repertoaret deres. Og i 2016 så det ut til at de skulle ta steget til å bli en av de store leverandørene. Det begynte med at de kjøpte opp 50 prosent av aksjene til mobilselskapet Hello.

Hello hadde drevet med mobiltelefoni siden 2005. De satset først og fremst på bedriftsmarkedet, men hadde siden 2014 også bygget seg opp en anselig kundebase innenfor privatmarkedet. 

Bare to måneder etter at Altibox kjøpte seg inn, solgte imidlertid Hello bedriftskundene sine til Talkmore. Året etter forsvant også privatkundene. Denne gangen var det Ice som tok over. Det ble spekulert mye i kjølvannet av dette. Enkelte snakket om tap i millionklassen.

Det ble også sagt at Hello ønsket å tilby Altibox’ kunder mobilabonnement i framtiden. Det økonomiske skal vi ikke uttale oss om. Men at Altibox ikke lenger tilbyr mobiltelefonitjenester, er i hvert fall en kjensgjerning.

Typer abonnementer

Før Altibox kjøpte seg inn i Hello, hadde de fire forskjellige abonnementer å tilby mobilkundene sine:

  • Kontroll
  • Tale
  • SMS
  • Kontant

Etter at Hello ble involvert, sluttet de imidlertid å tilby sine egne abonnementer og henviste i stedet til Hellos abonnementer. Og da Hello kort tid etter kastet inn håndkleet, ble det altså full stopp hva gjelder mobiltelefonitjenester. 

Selv om Altibox ikke lenger tilbyr kundene sine mobilabonnementer, betyr ikke at de har gitt opp alt som har med mobil og telefoni. De tilbyr for eksempel en app som heter «TV Overalt».

Gjennom den kan du se TV, filmer og serier på mobilen uansett hvor du befinner deg. Tjenesten er for øvrig videreførelsen av konseptet Chill, som ble lansert allerede i 2011 og var en av de første av sitt slag. Videre tilbyr de konkurransedyktige priser på blant annet IP-telefoni. 

Kundeservice - Altibox

Trenger du å komme i kontakt med alitbox kan du nå dem gjennom deres nettside: www.altibox.no/omaltibox/kontakt-oss/. Her kan du både sende mail og finne riktig telefonnummer. 

Har du et abonnement der, kan du enkelt logge inn på mine sider gjennom deres hjemmeside. 

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
Sjekk hvem som gir mest data for pengene, ved å motta tilbud fra flere leverandører.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk hvem som gir mest data for pengene, ved å motta tilbud fra flere leverandører.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer