cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Ymber

Det som tidligere het Nord Troms Kraftlag AS har i dag skiftet navn til Ymber. De tilbyr i dag leie av nett til sine kunder. Dermed sørger de for å få strømmen fra leverandøren og hjem til deg.

Selskapet ble etablert helt tilbake i 1949 og har med det lang erfaring i bransjen. Som en lokal bedrift har de god kunnskap og geografi og lokale kunnskaper. Dermed er dette et trygt og godt valg av leverandør for deg.

I dag produserer Ymber kraft i stor skala. Men denne strømmen blir ikke solgt direkte til privatpersoner. De selger strømmen til kraftbørsen Nord Pool, der andre leverandører kjøper den og selger videre til forbrukere. Ymber sin hovedoppgave for deg som kunde er så levere strømmen via deres nett.

Ymber er eid av 100% offentlige eiere, samtlige kommuner i den nordlige delen av landet. Nemlig Kvænangen, Loppa, Kautokeino, Kåfjord, Nordreisa, Skjervøy og Troms fylkeskommune.

Nett

Selskapet primære formål i dag er å drifte og vedlikeholde nett for kunder i området samt å produsere kraft. Det vil si at de må investere for å sørge for at nettlinjene fungerer som de skal. Men hva er egentlig nett og nettleie?

Nett og nettleie

For å forklare hva nett er for noe, kan du tenke på å bestille varer fra en butikk på nettet. Da bestiller du varen fra ett selskap, men får det levert hjem på døra av et annet selskap. Med strøm fungerer det på samme måte.

Som kunde av Ymber betaler du nettleie for å få fraktet den elektriske strømmen du abonnerer på fra leverandøren og hjem til huset ditt.

Enten ett eller to ulike selskaper

Noen ganger er det samme selskap som produserer strømmen og som frakter til deg. Men ofte er det forskjellige leverandører som tilbyr de to tjenestene.

Siden det er strengt regulert å bygge ut master og nett, er det ofte kommunale selskaper som gjør dette. Mange leverandører i dag har eksistert i nesten 100 år, og de har dermed ofte monopol eller tilnærmet monopol på nettet i et visst område.

Likevel settes prisen av NVE (Norges Vassdrag og Energidirektorat), og de bestemmer hva slags priser leverandører kan ta for nettleie. Dermed betaler du en rimelig og fornuftig pris for å få strømmen levert hjem til deg.

Hvorfor velge Ymber som nettleverandør?

Som tidligere nevnt er Ymber 100% eid av kommuner i nærområdet. Det gjør at overskuddet går tilbake i lokalsamfunnet.

  • Lokal forankring

Selskapet gir blant annet hvert år ut stipend til andreklassinger ved Kautokeino videregående skole som har gått elektrolinja. Det er jo et flott tiltak for lokale skoleelever.

I tillegg er Ymber som en lokal bedrift en viktig aktør i næringslivet. Mange lokale innbyggere jobber i selskapet, eller opplever andre positive ringvirkninger av at de driver.

  • Miljø

I tillegg er Ymber svært opptatt av å ta vare på miljøet. Derfor fokuserer de på å utvikle miljøvennlige løsninger som bidrar positivt til både dagens generasjon og de fremtidige.

Som kunde av Ymber vil du dermed ikke bare få et bra produkt til en rimelig pris. Du vil også vite at pengene du betaler går til å støtte det lokale næringslivet og for å utvikle klimavennlige løsninger for fremtiden.

Nettside

På hjemmesiden deres www.ymber.no er det mye nyttig informasjon. Her kan man finne informasjon om alt fra EL-sikkerhet, meldinger om feil og reparasjoner samt andre aktuelle nyheter.

Kundeweb

Her finnes også «Kundeweb». Her kan alle kunder logge inn med brukernavn og passord. Da får man tilgang til informasjon om avtalen sin, priser, vilkår og annen nyttig informasjon.

Kundemagasin

Ymber har sitt eget kundemagasin som heter Vår Energi. Her kan man lese om aktuelle saker og nyheter knyttet til strøm og energi. Et sentralt tema er fornybar energi og hvordan man kan lage bedre løsninger for fremtiden, både for vår generasjon og de fremtidige.

Det er også en rekke tips og triks til deg som forbruker. Som hvordan du kan få en tryggere hverdag med strøm og elektrisitet i ditt hjem.

Kundeservice

På nettsiden er det en egen kategori som heter «Kundeservice». Her har de listet opp en rekke vanlige spørsmål samt svarene til disse. Så hvis det er noe du lurer på, så er det lurt å sjekke her først.

Dersom du ikke finner svar kan du selvsagt kontakte Ymber med kontaktinformasjonen som er listet nedenfor.

Kontakt

Dersom du ønsker å kontakte Ymber kan du ringe de på telefonnummer 77 77 04 00. Man kan også sende en e-post til [email protected] eller [email protected] .

Eller du kan sende en SMS med kodeord «YMB» til 26166, etterfulgt av din beskjed.

Adressen deres for besøk eller post er:

Bjørklysvingen 3

9152 Sørkjosen

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
La flere strømselskaper konkurrere om å gi deg den beste strømavtalen.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

La flere strømselskaper konkurrere om å gi deg den beste strømavtalen.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.