cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Varanger KraftMarked

Selskapet har sine røtter tilbake i 1938, da byene Vadsø, Vardø, herredene Nord-Varanger, Vardø, Tana, Polmark, Nesseby og Berlevåg gikk sammen og stiftet Varangerhalvøyens kraftselskap.

Formålet med stiftelsen av selskapet var å forsyne befolkningen i Varanger med kraft. Det ble bygget et kraftverk i Kongsfjord. Byggingen av kraftverket tok lang tid, mye på grunn av at 2. verdenskrig brøt ut. Anlegget ble ødelagt av okkupasjonsmaktene i 1944, men viljen var stor fra befolkningen for å bygge det opp igjen etter krigens slutt.

Først i 1947 ble Kongsfjord kraftverk ferdigstilt. Man begynte også bygging av kraftverk i Gandvik, og Varanger kraftlag ble stiftet. De to selskapene ble etter hvert slått sammen til ett.

Varanger kraft har flere datterselskaper; Varanger Kraftvind AS, Varanger Kraftentrepenør AS, Varanger Kraftutvikling AS, Varanger KraftMarked AS, Varanger KraftNett AS og Pasvik Kraft AS.

Selskapet har fokus på 100% fornybar energi, og produserer strøm fra vannkraft, vindkraft og hydrogen.

Det er Pasvik Kraft AS som står for all vannkraftproduksjon. Melkefoss og Skogfoss i Pasvik-vassdraget er der kraftstasjonene ligger. Dette er i Sør-Varanger kommune. I tillegg har man Kongsfjord og Gandvik.

Raggovidda Vindkraftverk produserer 100% fornybar vindkraft. Det ble opprettet i 2014.

I Berlevåg ligger Hydrogenfabrikken. Her produseres hydrogen gjennom å spalte ferskvann til hydrogen og oksygen, gjennom å bruke ferskvann og strøm. Strømmen som brukes kommer fra vindkraftverket. På denne måten er hydrogenet 100% grønn.

Strømavtaler

Solstrøm er en avtale for deg som har solcellepaneler hjemme. Da produserer du selv strøm, og sender dette tilbake ut på strømnettet. Du selger strøm hvis du har overskudd, og kjøper hvis du ikke klarer å produsere nok selv.

Varanger flyt+ er en avtale der du betaler markedspris, pluss et påslag per kilowatt og et fastbeløp per måned. Strømmen du får er garantert 100% fornybar energi, og pengene du betaler går direkte til Pasvik Kraft. Her er det inkludert avtalen Varanger +, en forsikring som slår inn hvis du skulle bli arbeidsledig eller langtidssyk.

Varanger flyt skal være en enkel og rimelig strømavtale. Også denne avtalen har opprinnelsesgaranti, med 100% fornybar energi. Pengene går direkte til Pasvik Kraft.

Garantikraft+ er en avtale som gir deg markedspris på strømmen. Det tilkommer et påslag og et månedlig beløp. I tillegg betaler du et påslag for å kunne få et pristak, det vil si at strømprisen ikke overstiger et visst beløp. Varanger+ er inkludert i avtalen.

Garantikraft har de samme vilkårene som Garantikraft+, men her er ikke Varanger+ inkludert i avtalen.

Raggostrøm er en avtale for deg som er opptatt av vindkraft. Pengene du betaler for strømmen går direkte til Raggokraft, og bidrar til utviklingen av vindkraft i området. Du betaler markedspris for strømmen, pluss påslag og et månedlig beløp.

Varangeravtalen gir deg som kunde forutsigbarhet. Du får fastpris på strøm, og slipper å tenke på varierende strømpriser. Du kan binde strømprisen i ett eller tre år.

Alle strømavtalene, bortsett fra Varangeravtalen, har ikke bindningstid.

Varanger Kraft Nett står for nettlevereansen av strøm i området og har egne priser på nettleie. Nettleie kommer alltid i tillegg til strømavtalen du inngår. Priser på nettleie er fastsatt av myndighetene.

Informasjon og kundeservice

På hjemmesiden til selskapet finner du informasjon om både kraftselskapet og nettselskapet.

Du kan ringe 78 96 26 00 eller bruke kontaktskjemaet på nettsiden til Varanger Kraft hvis du ønsker å bli kontaktet.

Adresse:

Nyborgveien 70, 9915 Vadsø

Postboks 704, 9815 Vadsø

Selskapet har en appløsning som du kan laste ned i AppStore eller GooglePlay. Som kunde logger du inn på MinSide for å få oversikt over dine avtaler. Selskapet har profil på Facebook og Instagram.

Nettsiden deres har ingen chatfunksjon.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
La flere strømselskaper konkurrere om å gi deg den beste strømavtalen.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

La flere strømselskaper konkurrere om å gi deg den beste strømavtalen.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer