Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Sognekraft

I 1947 ble Sognekraft strømleverandør etablert av kommuner og lokale kraftlag. Dette for å forbedre forsyningen av strøm og kraft til både private og næringslivet i Sogn.

Med hovedkontor i Vik kommune er Sognekraft en viktig aktør i det lokale samfunnet. Hele konsernet teller 115 ansatte, noe som gjør selskapet til en betydelig arbeidsgiver i området.

Med et stadig større fokus på bærekraftige løsninger, jobber Sognekraft med å utvinne fornybar energi som de tilbyr til sine kunder. Dette er viktig for at også fremtidige generasjoner skal kunne leve like godt som oss.

Produkter

Sognekraft har en rekke ulike avtaler. Så her finnes det med andre ord en avtale for alle og enhver. De ulike avtalene er Innkjøpspris, Markedspris, Fornybar, Standardpris og Fastpris.

Innkjøpspris

Dette er avtalen for deg som ønsker en enkel strømpakke. Her betaler du nemlig bare innkjøpspris pluss en fast pris i måneden. Innkjøpspris er den prisen Sognekraft kjøper strømmen for på børsen for kraft, Nord Pool.

Denne avtalen forutsetter at du som kunde har eFaktura og AvtaleGiro. Det er ingen skjulte kostnader eller forskuddsbetaling. Man må betale for nettleie til sin lokale leverandør av nett.

Markedspris

Hvis du vil ha spotpris, er dette en bra avtale for deg. Her følger du markedet tett, og blir med på både oppturer og nedsvinger i pris. Det vil si at det ofte blir dyrere strøm på vinteren da det er tørt og kaldt. Mens prisene vanligvis går ned når det er tørrere og mildere i sommerhalvåret.

Her betaler man altså spot-pris pluss et lite påslag. Med denne pakken kan du følge utviklingen på markedet og kraftbørsen Nord Pool. Her må man også leie nett av sin lokale leverandør.

Fornybar

Med stadig større fokus på klima, er det mange kunder som ønsker seg energi i hjemmet fra fornybare kilder. Dette kan Sognekraft tilby deg som kunde.

Med denne avtalen er du garantert å få fornybar energi gjennom en såkalt opprinnelsesgaranti. Da kan du med sikkerhet vite at den strømmen du bruker i hjemmet kommer fra kilder som er produsert med bærekraftige metoder.

Slik kan du vite at du bidrar positivt for også fremtidige generasjoner. Her betaler man innkjøpspris pluss et fast beløp hver måned, samt et lite påslag. Pakken forutsetter eFaktura og betaling via AvtaleGiro.

Standardpris

Hvis du synes det er praktisk med forutsigbar strømpris, kan dette være en smart avtale for deg. Her er det nemlig flytende pris på strømmen, ved at prisen blir styrt av tilbud og etterspørsel i markedet for kraft.

Hvis prisen skulle endre seg får du varsel minst 14 dager før. Slik unngår du noen store overraskelser når regningen kommer. Man betaler et fast beløp i tillegg til prisen (som kan variere).

Fastpris

Den mest forutsigbare avtalen av de alle får du med fast strømpris. Da «låser» man prisen i en bestemt tidsperiode, her er det 1 år. Det betyr at du vil betale den samme prisen for strøm i hele det året, og totalsummen blir kun styrt av hvor mye du bruker.

Dette er en veldig praktisk hvis du liker å ha budsjett, eller av andre årsaker vite omtrent hvor store utgifter som vil gå med til å betale for strøm. I tillegg er du sikret mot de største toppene i pris som kan forekomme om vinteren.

Hvorfor er Sognekraft en god leverandør?

Med Sognekraft som leverandør, får du et bra produkt til konkurransedyktige priser. Med et rikt utvalg avtaler burde alle finne en pakke som passer for seg.

  • Lokalt engasjement

I tillegg til å tilby trygge og rimelige avtaler, er Sognekraft en viktig del av det lokale samfunnet. Mottoet deres å «sette krefter i sving» gjelder ikke bare for produksjon og distribusjon av strøm.

Gjennom sponsing og annen støtte til lokale lag og forening, er selskapet en stor bidragsyter til lokal idrett og kultur. Mange forskjellige organisasjoner får støtte, men felles er at de alle bidrar til å løfte regionens sosiale samhold.

  • Fokus på klima

Selv om du ikke selv velger Fornybar-avtalen, kan du stole på at Sognekraft bruker mye krefter på å lage bærekraftige løsninger. Dermed vil pengene du betaler for strøm gå til å blant annet finne klimavennlige måter å produsere strøm på for fremtiden.

Ved å være kunde hos Sognekraft støtter du indirekte både lokale lag og foreninger. I tillegg bidrar du indirekte til å løfte frem fornybare løsninger for energi.

Nettside

På selskapets nettside www.sognekraft.no kan du finne mye nyttig informasjon om hva enn du skulle lure på. Her kan man blant annet lese mer om priser og produkter, fornybar energi, kraftproduksjon og kontaktinformasjon til kundesenter.

Min Side

På hjemmesiden kan du også finne noe som heter «Mi Side». Her kan man logge på med brukernavn og passord.

Inne på siden kan du blant annet oppdatere dine opplysninger, se forbruket ditt fra dag til dag, få en fullstendig oversikt over din avtale og gjøre en prøveavregning.

I tillegg kan man enkelt finne en oversikt over både tidligere fakturaer og framtidige. Slik kan du vite omtrent hvor stor regningen blir neste måned, slik at du kan være forberedt.

Ofte stilte spørsmål

Det er mange ting man kan lure på når man er strømkunde. Men det er mange kunder som lurer på akkurat de samme tingene.

Derfor har Sognekraft laget en liste med de mest stilte spørsmålene, samt svarene til disse. Det kan dermed være en god idé og lese gjennom disse før du kontakter kundeservice.

Hvis du fortsatt har noen ubesvarte spørsmål kan du finne kontaktinformasjon til kundeservice på nettsiden. Da er det bare å ringe eller sende en e-post.

Kontakt

Hvis du lurer på noe angående din avtale, eller har andre spørsmål, kan du kontakte selskapet ved å ringe 57 69 86 00. Eller man kan sende de en e-post til adressen [email protected].

Dersom du har en feilmelding, eller andre saker som haster utenfor åpningstid, kan man ringe til vakttelefonen på nummer 57 69 86 02.

Normale åpningstider er mandag til fredag mellom klokken 08:00 til 15:00. I ferier kan disse åpningstidene variere noe.

Postadressen er:

Røysavegen 1

6893 Vik

Besøksadresser er:

Vik: Røysavegen 1, 6893 Vik

Sogndal: Dalavegen 25, 6856 Sogndal

Balestrand: Sjøtunsvegen 6, 6899 Balestrand

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
La flere strømselskaper konkurrere om å gi deg den beste strømavtalen.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

La flere strømselskaper konkurrere om å gi deg den beste strømavtalen.