cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Kvennhusåi Kraftverk

Kvennhusåi Kraftverk

Kvennhusåi Kraftverk ligger i Seljord kommune, omtrent så midt i Telemark fylke som du kommer. Seljord er kanskje ikke blant de største når det gjelder strømproduksjon, men det er heller ingen ubetydelig kraftkommune. De produserer bortimot 550 GWh årlig og har i alt elleve kraftverk.

Kvennhusåi Kraftverk ble etablert i 1997 og har navnet sitt fra elva hvis vannfall det omgjør til energi. Fallhøyden er på 213 meter, og kraftverket opererer med en effekt på 1 MW. Kvennhusåi Kraftverk har en årsproduksjon på omkring 3,7 GWh. Det betyr at kraftverket ikke er blant de største i kommunen.

Beliggenhet

Kvennhusåi Kraftverk ligger som sagt ved elva Kvennhusåi, ikke langt fra gårdsbruket Århus. Kvennhusåi har sitt utspring på Mælefjellet og renner ut i Vallaråi nede i Flatdal. Vallaråi munner i sin tur ut i Seljordsvatn, som kanskje er mest kjent for den såkalte Seljordsormen.

Teknisk

Kvennhusåi Kraftverk benytter seg hovedsakelig av en francisturbin. Dette er den mest brukte turbinen i norsk vannkraft. Francisturbinen egner seg godt til vannfall av den størrelsesorden vi finner i Telemark. Den tillater dessuten en svært høy virkningsgrad.

I tillegg til francisturbinen er det også installert en litt mindre peltonturbin i Kvennhusåi Kraftverk. Peltonturbinen blir ofte benyttet der fallhøyden er ekstra stor og kan beskrives som en videreføring av det tradisjonelle vannhjulet

Kundeservice og kontakt

Gitte Høgetveit står oppført som både styreleder og daglig leder i Kvennhusåi Kraftverk.

Ønsker du å ta kontakt, kan du enten ringe telefon 35 05 21 14 eller 95 20 50 68. Skriftlige henvendelser sendes som e-post til adresse: [email protected].

Kvennhusåi Kraftverk har dessverre ingen hjemmeside for øyeblikket.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer