cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Haugaland Kraft Energi

Haugaland Kraft AS er et kraftselskap som ble etablert i 1998. Kraftselskapet er et resultat av fusjonering mellom Haugesund Energi og Karmsund Kraftlag.

Haugaland Kraft eies av kommunene Haugesund, Karmøy, Tysvær, Vindafjord, Bokn, Utsira og Sveio.

I 2018 hadde selskapet nærmere 400 ansatte og omsatte for 1584 mill.

Selskapet har hovedkontor i Haugesund, og betjener områdene i Haugalandet og Sunnhordland.

Haugaland Kraft - Strømavtaler

Haugaland kraft har totalt seks avtaler som kundene kan velge mellom.

Felleskraft

Felleskraft er Haugalands standardavtale, og den mest populære avtalen blant kundene. Felleskraft sørger for at du får kjøpt strøm til markedspris, men unngår samtidig de høyeste pristoppene i vintermånedene.

Med denne avtalen er risikoen for hyppige prisendringer mindre enn ved ren markedspris.

For Felleskraft betaler du et påslag på markedsprisen i tillegg til et fast månedsbeløp. Avtalen er løpende og har oppsigelsestid på 2 uker.

Følg Markedet

Velger du å følge markedet med Følg Markedet-pakken, får du med deg nedgang og oppgang i strømprisen umiddelbart. Risikoen for hyppige prisendringer er stor, men tall fra SSB har vist at denne avtalen har vært den billigste de siste 10 årene.

Du betaler innkjøpspris på strømmen + påslag for bl.a elsertifikat. Følg Markedte har samme faste månedspris som felleskraft.

Variabel Kraftpris

Variabel kraftpris er ro deg som ønsker en mer gjennomsnittlig pris. Prissvingningene er mindre enn ved ren markedspris, både ved oppgang og nedgang i strømprisene.

Du betaler et fast månedsbeløp for Variabel kraftpris, i likhet med Følg Markedet og Felleskraft.

Fastpris

Er du typen som søker det trygge og forutsigbare, da er kanskje fastpris den mest passende avtalen for deg. Fastpris sørger for at du betaler samme pris for strømmen, hele året gjennom.

Ved inngåelse av avtalen, får du en bestemt pris som gjelder for hele avtaleperioden på 1 år. Avtalen er bindende og kan ikke sies opp før den løper ut.

Blåkraft

Blåkraft er Haugaland Krafts klimavennlige avtale. Denne tilsvarer det mange andre strømselskaper kaller opprinnelsesgaranti. Blåkraft kommer uten ekstra kostnad og garanterer at kraften du bruker er fra 100% fornybare kilder.

Variabel lavpris

i likhet med Variabel kraftpris får du med denne avtalen en mindre risiko for store prissvingninger. Forskjellen er at denne avtalen er noe billigere, ettersom den forutsetter avtalegiro og eFaktura.

Du får etterskuddsvis fakturering og betaler samme fast månedsbeløp og påslag som de andre avtalene.

Strøm til Hytta

Haugaland tilbyr Hyttekraft til hytteeiere. For å kunne bestille Hyttekraft må du være kunde hos Haugaland Kraft på din primærbolig. Du betaler innkjøpspris på strømmen og lovpålagte el-sertifikater, i tillegg til en fast pris i måneden.

Hyttekraft er en løpende avtale med oppsigelsestid på 2 uker.

Solkraft Strømavtale

Du kan produsere strøm selv, med Solkraft-avtalen. Du får en tilpasset strømavtale, der overskuddet av strøm blir solgt direkte tilbake til Haugaland. Overskuddsstrømmen blir kjøpt tilbake for det dobbelte av spotprisen.

Kjøper du solcelleanlegg, er du automatisk kvalifisert for Grønt Boliglån hos Haugesund sparebank. Da får du inntil 0,25% lavere rente på hele boliglånet ditt.

Strømavtale for bedrifter

Haugaland Kraft tilpasser bedriftsavtaler etter hver enkelt bedrifts behov. Ettersom konsernet leverer Strøm, alarm og bredbånd, kan alt inkluderes i en pakke.

Ser du kun etter strømavtale til din bedrift, får du det også. For å få et tilbud fyller du ut et skjema på nettsiden til Haugaland Kraft. I skjemaet kan du velge om du vil bli kontaktet via e-post eller telefon.

Når du har fylt ut skjemaet, vil du snarlig bli kontaktet av en bedriftsrådgiver. Kunder får egen bedriftsrådgiver som kan kontaktes direkte ved behov.

Hvorfor velge Haugaland Kraft

Bedriften er viktig for regionen, og i 2018 bidro Haugaland-konsernet med 950 millioner kroner til lokalsamfunnene i regionen.

Som kunde har du et allsidig utvalg til fornuftige priser. Det brede utvalget gjør at du enkelt kan finne en avtale som passer ditt behov.

Haugaland Kraft har klimavennlige alternativer som BlåKraft og Solkraft, og avtaler som passer både den prisbevisste og den som søker forutsigbarhet.

Haugaland Kraft - Kundeservice og kontakt

Trenger du hjelp, eller har spørsmål, kan du ta kontakt med kundeservice på telefon, 987 05 270, eller ta kontakt via kontaktskjema eller chat på hjemmesiden.

Kundeservice er åpent mandag til fredag fra kl 08:00 til 15:30

Adresse:

Haukelivegen 25

Postboks 2015, 5504

Haugesund

Kontakt:

Tlf: 987 05 270

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid
La flere strømselskaper konkurrere om å gi deg den beste strømavtalen.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

La flere strømselskaper konkurrere om å gi deg den beste strømavtalen.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.