cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Fiber1

I 2016 slo Hadeland og Ringerike Bredbånd seg sammen med Lier Fibernett for å skapet et “robust fiberselskap for fremtiden”. Beskrivelsen er deres egen og stammer fra pressemeldingen som også kunngjorde navnet på det nye selskapet: Fiber1. 

Fiber1 entret markedet med Jakob Seem i spissen og en kundebase på omkring 15 000. For ikke å glemme store ambisjoner om vekst. Seem hadde på det tidspunktet 10 års fartstid som daglig leder i Lier Fibernett.

Han var også innleid som i samme stilling i Hadeland og Ringerike Bredbånd i en to års tid. Da Seem gikk av kort tid etter etableringen av Fiber1, var det Jon Birger Ellingsen som sto klar til å ta over. 

I 2019 ble det imidlertid klart at større ting enn et lederskifte var i emningen. Da besluttet nemlig Fiber1 seg for å fusjonere med Viken Fiber. Samme skulle de skape Norges hittil største fiberselskap.

Motivasjonen var å styrke konkurransekraften i et tøft marked preget av rask utvikling og stadig høyere krav fra forbrukerne. Ved å forene styrkene kunne Viken Fiber virkelig hevde seg som en svært slagkraftig aktør. 

Det var daglig leder i Viken Fiber, Anne Berit Rørlien, som tok roret i det nye Viken Fiber etter sammenslåingen. 

Tjenester

Både Viken Fiber og Fiber1 var Altibox-partnere fra før av, og det fortsatte de også med etter sammenslåingen. Fiber1 har levert bredbånd, TV og andre Altibox-tjenester siden 2005, og med sammenslåingen når de nå ut til hele 70 kommuner.

Antallet kunder nærmer seg 200 000, og tjenestene deres er tilgjengelig for profesjonelle så vel som private kunder. 

I det følgende skal vi se litt på hvilke tjenester og priser Altibox-partnere generelt opererer med.

Pakkeløsninger

Dersom du bestiller TV og bredbånd i ett, vil du få de avgjort beste tilbudene. Standardpakken inkluderer bredbånd med en synkron opp- og nedlastingshastighet på 500 Mbit/s. Da får du også 50 valgfrie kanalpoeng, opptil 500 opptaktstimer og et abonnement på HBO Nordic. Prisen ligger på 1 159,- i måneden. 

Skulle du ha behov for høyere hastigheter, får du fiberbredbånd med 1000 Mbit/s opp- og nedlastingshastighet. Denne løsningen kalles “Altibox Pluss” og inkluderer 100 valgfrie kanalpoeng og Viasat Film i tillegg til HBO Nordic. Prisen ligger per i dag på 1 659,- i måneden. 

Merk deg at etableringskostnader kommer i tillegg. 

Fiberbredbånd

Fiberbredbåndet til Altibox kan bestilles i fem hastigheter. I den nedre delen av spekteret finner vi 100 Mbit/s og i den øvre 1 Gbit/s. Med Altibox er alltid ned- og opplastingshastigheten synkron. Det vil si at du kan laste informasjon like fort opp på for eksempel YouTube som ned derfra.

Etterspørselen etter høye opplastingshastigheter har økt betraktelig de siste årene, ettersom flere jobber hjemmefra og bruker internett til aktiviteter som blogging.

Altibox leverer generelt sett svært raske internettforbindelser. Derfor kan det lønne seg å tenke godt gjennom hvor stor båndbredde du faktisk behøver før du eventuelt bestiller. Hvor omfangsrik husstanden er, og hvilke oppgaver nettet skal brukes til, er de mest relevante forholdene å ta hensyn til.

En familie på fem med tre tenåringer som spiller og strømmer mye, har sannsynligvis et ganske annet behov enn et eldre ektepar.

Hjemmetelefon

Altibox leverer også hjemmetelefon. Har du abonnement på internett, TV og hjemmetelefon, er kostnadsfrie tellerskritt til alle fasttelefoner i hele Norden inkludert. Det gjelder også hvis du allerede har eller ønsker å bestille bredbånd med høyere hastighet enn 40 Mbit/s.

Den fulle oversikten over alle betingelser og tilleggstjenester finner du på Altibox sine nettsider.

Kundeservice

Fiber1 har døgnåpen kundeservice og svarer på alle henvendelser. De kan nås ved å ringe 31 00 40 00. Alternativt kan du rette din henvendelse til følgende e-postadresse: [email protected]

Opplever du tekniske problemer og ønsker å bytte utstyr, er det tilrådelig å ringe kundeservice før du eventuelt oppsøker kontorene deres. På den måte har de muligheten til å utføre et feilsøk mens du er oppkoblet hjemme. Uten et slikt feilsøk vil de nemlig ikke ta imot utstyret ditt.

Som kunde av Fiber1 har du for øvrig full oversikt på “Mine sider”. Her kan du endre abonnementet ditt og skaffe deg oversikt over utførte og utestående fakturaer og betalinger.

Sammenlign pris på bredbånd
Kom i kontakt med bredbåndsleverandører som tilbyr internett der du trenger det.

Sammenlign pris på bredbånd

Kom i kontakt med bredbåndsleverandører som tilbyr internett der du trenger det.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.