Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Chess

Selv om Chess’ historie strekker seg helt tilbake til 90-tallet, er selskapet kanskje først og fremst forbundet med Idar Vollvik. Vollvik tok styringen i 2002 og firedoblet like så greit antallet kunder det første året.

Knappe fire år etter Vollviks overtakelse, kjøpte Telia opp selskapet. Til tross for forandringene på eiersiden fortsatte driften i stor grad å være den samme: Vollvik var fremdeles administrerende direktør, og Chess forble et selvstendig varemerke.

I 2017 ble imidlertid hovedkontoret i Bergen avviklet. Det så til å begynne med ut til at driften skulle fortsette i Oslo og Trondheim. Men kort tid etter blir det klart at Chess ikke lenger skulle forbli et selvstendig merkevare. “Jeg skjønte vel allerede hva som skjedde da de la ned hovedkontoret i Bergen,” uttalte Vollvik senere i et intervju med Nettavisen.

Sammenslåingen

Kundebasen til Chess ble dermed fusjonert med Telias, og det er i dag ikke mulig å kjøpe Chess’ egne abonnementer. Ved overføringen fikk kundene de samme prisene og vilkårene som før, og de behøvde ikke engang å skifte SIM-kort. Navnene på abonnementene ble riktignok forandret, men ekstratjenester som forsikring var fremdeles inkludert.

Som tidligere Chess-kunde hadde man også muligheten til å la seg overføre til et av Telias SMART-abonnementer. Dette innebar nye vilkår og betingelser. For mange var det å bytte til et av Telias seks SMART-abonnementer imidlertid et naturlig valg.

Bonusprogram og rabattordninger

Chess hadde en ordning med familie- og vennerabatter. Disse ble i likhet med en rekke andre ekstratjenester overført til Telia med samme betingelser. Valgte man imidlertid å bytte til et ordinært Telia-abonnement mistet man disse rabattene.

Noe som derimot ble avviklet fullstendig ved sammenslåingen, var bonusprogrammet. Det betød imidlertid ikke at bonuspoengene fordunstet i løpet av natten og at all sparingen var forgjeves. Alle kunder som hadde over 1000 bonuspoeng fikk nemlig tilsendt en verdikode av Telia. Denne kunne benyttes ved kjøp av mobiltelefoner, tilbehør, tilleggspakker eller andre tjenester enten i butikk og nettbutikk.

Mobilt bredbånd – fra Chess til Telia

I likhet med de øvrige abonnementene, ble naturligvis også abonnementene for mobilt bredbånd overført til Telia. Her kunne man som tidligere Chess-kunde imidlertid oppleve visse justeringer hva gjaldt priser og vilkår.

I og med at Chess allerede benyttet seg av Telias nett, ble det likevel få til ingen forandringer med tanke på brukeropplevelsen. Mobilt bredbånd fra Telia inkluderer roam like home i EU, EØS og Sveits, samt data rollover. Telia har også dekningsgaranti. Det vil si at du kan returnere varene du har kjøpt hos dem hvis du mot formodning ikke skulle få den dekningen du forventet.

Telias mobile bredbånd

Ellers fungerer det mobile bredbåndet fra Telia mye som forventet: Dersom du bruker opp datamengden din, blir du henvist til en påfyllingsside hvor du kan fylle på mer data. Velger du å la være, blir hastigheten din helt enkelt satt ned til 64 Kbit/s ut den nåværende måneden.

Telia tilbyr forskjellige rutere med abonnementene sine. Og for deg som allerede har en, finner du også løsninger uten ruter. Ikke bare vil valget av ruter påvirke prisen; valget av abonnement vil også avgjøre hvor mye du vil måtte betale for en ruter. Dess dyrere abonnement, dess billigere blir ruteren.

Har du et stort hus og ønsker best mulig dekning i alle etasjer, lønner det seg å gå for en Netgear Orbi WiFi-system. Den bidrar til alle enheter i hele huset kan få mest mulig ut av det mobile bredbåndet.

Uansett abonnement er den høyeste hastigheten beregnet til 220 Mbit/s ned og 35 Mbit/s opp. Når det gjelder den faktiske hastigheten du som kunde opplever, kommer det an på dekning, kapasitet og andre lokale forhold. 

Sammenlign pris på bredbånd
Kom i kontakt med bredbåndsleverandører som tilbyr internett der du trenger det.

Sammenlign pris på bredbånd

Kom i kontakt med bredbåndsleverandører som tilbyr internett der du trenger det.