Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på regnskapsfører i Lillestrøm

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Få tilbud på regnskapsfører i %location%

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Få tilbud fra flere regnskapsfører i Lillestrøm med ett enkelt skjema. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • 2
  Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • 3
  Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris

Regnskapsfører Lillestrøm

Regnskapsfører i Lillestrøm

Enten man driver et enkeltmannsforetak eller et større selskap, har man behov for regnskapsfører. Det er viktig at denne jobben gjøres ordentlig og derfor er også mange opptatt av å finne dyktige regnskapsførere. Det er mange å velge mellom i Lillestrøm og det gjør det ikke lett å velge. Hvordan finner man en dyktig regnskapsfører i Lillestrøm og hva gjør en regnskapsfører egentlig?

Har du behov for regnskapsfører?

De fleste som har bedrift har behov for en regnskapsfører som kan ta seg av det økonomiske. Hvilke behov man har varierer fra bedrift til bedrift, så sett deg inn i hva du har behov for før du kontakter regnskapsfører.

De fleste av oss har vært borti regnskapsførere på en eller annen måte. Regnskapsføreren sin hovedoppgave er å sørge for regnskapet i bedrifter enten som ansatt, selvstendig næringsdrivende eller gjennom et firma. Regnskapsføreren skal samle inn alle detaljer for å sørge for at det regnskapet som legges frem er så korrekt som overhode mulig. Det er regnskapsførerens oppgave å sende ut fakturaer for bedriften og betale bedriftens regninger. Regnskapsføreren har også ansvar for utbetaling av lønninger og det å føre regnskap over hva som kommer inn og hva som går ut av penger i bedriften. Alle utgifter og inntekter skal kunne dokumenteres.

Hva er regnskap?

Så hva er egentlig et regnskap og hvorfor er det så viktig for bedriften? Det handler rett og slett om å få en oversikt over inntekter, kostnader, eiendeler og gjeld i en bedrift enten det er en kommersiell bedrift, stat, kommune eller organisasjoner. Ved å få denne oversikten så er det lettere for den aktuelle bedriften å vurdere hvorvidt bedriften går bra eller dårlig og hvorvidt det må gjøres endringer enten det er for å redusere utgifter eller øke inntekter. Det som er viktig er å sjekke balansen, altså hvor stor skilnad det er i positiv eller negativ retning mellom inntekter og utgifter. Resultatet viser hvordan bedriften har utviklet seg fra en periode til en annen.

Krav til regnskapsfører

Det er viktig at en som skal jobbe som regnskapsfører er glad i og flink med tall. Det er viktig å ha analytisk evne og du må være nøyaktig. Det er nødvendig å sette seg inn i lover og regler og du må kunne klare å tilegne deg kunnskap om datasystemer og lignende som brukes innenfor regnskap. Det er viktig å ha en bachelorgrad innenfor økonomiske-administrative fag.

Hvordan bli autorisert regnskapsfører

Etter at du har tatt en bachelorgrad i Økonomisk-administrative fag hvor du har hatt fordypning i finansregnskap, skatte- og avgiftsrett eller rettslære og du har jobbet 2 år i relevante jobber, kan du søke om autorisasjon som regnskapsfører. Etter du har fått autorisasjon er det viktig å ta etterutdanninger for å holde deg faglig oppdatert.

Autorisert regnskapsfører

Skal man utføre jobb som regnskapsfører for andre bedrifter eller mennesker må man være autorisert. Det vil si at man har oppfylt visse krav ifølge Finanstilsynet. Når man har gjort alt for å få autorisasjonen så er man klar til å jobbe som regnskapsfører og økonomisk rådgiver for andre enn egen bedrift. Det er et krav at man skal være autorisert om man skal utføre regnskap for eksterne oppdragsgivere. Autoriserte regnskapsførere og regnskapsbyrå er under strengt tilsyn av Finanstilsynet, for å sikre at det er kvalitet på tjenestene deres og at det ikke foregår noe snusk.

Hvorfor regnskapsfører?

Det er ikke noe krav om at man må ha en revisor i en bedrift, men det er anbefalt. Selvfølgelig er dette avhengig av hva slags bedrift man driver og hvor mye inntekter og utgifter man har. Er det slik at man har et lite enkeltmannsforetak så er det ikke nødvendig egentlig. Men samtidig så gjelder det å tenke på hva du som bedriftseier skal bruke ressursene dine på? Er det slik at dine ressurser er best anvendt på å plassere regnskapet ut, eller er det beste å gjøre det selv?

Samtidig er det ikke lett for en som driver en bedrift, å sette seg inn i alt av regelverk. Det er mange lover og regler der ute som både skal sikre deg og din bedrifts økonomi, samt forhindre at det skjer fatale feil i regnskapet. Det er for eksempel viktig at du får de fradrag du har krav på i forhold til skatten, og at du ikke ender opp med å betale for mye eller for lite skatt slik at du går på en økonomisk smell.

Forskjell på regnskapsfører og revisor

En regnskapsfører og en revisor er ikke helt det samme. Alle som jobber i en bedrift kan fungere som regnskapsfører uten å egentlig ha noen utdannelse til dette. Men for å unngå at det gjøres feil så velger mange bedrifter å ha en ekstern regnskapsfører.

En av de viktigste forskjellene mellom regnskapsfører og revisor er utdannelsen, ettersom revisoren må ha mastergrad i regnskap og revisjon. Etter endt mastergrad må man ha 3 år i relevant praksis. Det har til nå vært to typer revisorer og det er den registrerte revisoren og statsautorisert revisor. Etter at det har blitt gjort endringer i revisorloven ser det ut til at det bare er den statsautoriserte revisoren som skal være fremover. En statsautorisert revisor kan også ta jobber for børsnoterte selskapet men det kan ikke en regnskapsfører.

Hva er en god regnskapsfører?

Så gjelder det å finne en god regnskapsfører for deg og din bedrift. Dette kan være en tidkrevende prosess men det finnes måter du kan gjøre det lettere på. Du kan for eksempel snakke med andre for å se hvilke erfaringer de har med sine regnskapsførere i Lillestrøm. Da gjelder det å sammenligne priser, hvordan de jobber og hvordan tilgjengeligheten deres er. Det er greit å ha en regnskapsfører som er tilgjengelig når du har spørsmål og ikke bruker ukesvis på å ta kontakt med deg igjen.

Men hva er en god regnskapsfører? Det er den personen du har fått et tillitsforhold til. Den perfekte regnskapsføreren er en som har oversikt over din bedrifts økonomi og er ikke redd for å dele hverken gode eller dårlige nyheter med deg. Han eller hun fungerer som en økonomisk rådgiver for å sørge for at du og bedriften din har suksess og ikke tar feil valg. Regnskapsføreren kan hjelpe deg med å ta de rette beslutningene for din bedrift.

Hvordan finne rett regnskapsfører i Lillestrøm?

Nå vet du litt om hva en regnskapsfører er og hva de kan gjøre for deg og din bedrift. Du har kanskje sjekket litt rundt for å se priser og se hvilke tilbakemeldinger de forskjellige regnskapsførerne i Lillestrøm har fått. Du kan også sjekke på nettet, som for eksempel i grupper på Facebook, hvor det er andre som etablerer bedrifter eller som jobber for seg selv. Der kan du nemlig finne veldig mange gode tips til regnskapsførere som du ikke hadde funnet frem til selv ellers.

Så kan du begynne å ta kontakt med de mest aktuelle regnskapskontor. Gi dem den nødvendige informasjonen om din bedrift og bedriftens økonomi og be dem komme med et godt tilbud til deg, og spesifisere hva tilbudet inneholder. Det nytter lite om du får en lav pris om det ikke dekker de funksjoner du ønsker at en revisor skal ha. Det er tross alt du som er kunden og du vet hva du trenger av regnskapsføreren for at din bedrift skal fungere optimalt.

Starte bedrift?

Om du sitter og skal gjøre deg klar til å starte bedrift så vil det å ha en god regnskapsfører gjøre prosessen mye lettere. Ved å sette i gang prosessen med å finne regnskapsfører før du starter bedriften, kan du få hjelp til å gjøre de vanskelige tingene som for eksempel å få registrert bedriften i Brønnøysund, eller MVA registeret. Du kan få full oversikt over utgifter og inntekter helt fra starten av og dermed også sørge for at du får alle fradrag fra begynnelsen av. En regnskapsfører vil også kunne fungere som rådgiver i en sånn prosess, slik at du ikke ender opp med å gjøre fatale feil.

Avslutte bedrift?

Mange vil kanskje tro at regnskapsfører ikke trenger å være med i en konkurs eller frivillig avslutning av bedriften. Men om du har hatt regnskapsfører gjennom hele tiden du har hatt bedriften er alt så mye ryddig og det gjør det veldig mye lettere når du skal avslutte bedriften din. Da gjøres det også på en ryddig måte, og du slipper bekymre deg for noe av det som har med økonomi å gjøre. Det er som regel en veldig slitsom prosess når man har kommet frem til at man skal avvikle bedriften, så kan man gjøre noe for å gjøre det lettere, er jo det greit.

Dette er uten tvil noen av de viktigste tingene for deg å vite når du skal av gårde å finne deg en regnskapsfører som passer til din bedrift og dine behov. Husk å finn ut hva du trenger til din bedrift, og sørg for at du får en person som leverer dette.

Tilbud fra regnskapsførere i Lillestrøm

Er det slik at du ikke har lyst til å sette i gang disse prosessene alene, så er det muligheter for å gjøre det via anbudstjenester. Da legger du ut regnskapsføreroppdraget på anbudstjenesten, med den viktigste informasjonen og så vil regnskapsførerne ta kontakt med deg og komme med tilbud til deg og din bedrift. Du kan så sette deg ned med de tilbudene du får å sammenligne dem, slik at du kan finne det beste tilbudet til den beste prisen.