Boligalarm
3 min lesetid
Sist oppdatert: 21 mai 2024

Fordeler med nøkkelboks med kode

Pleier du å legge nøkkelen under dørmatta? Eller hva med blomsterpotta eller postkassa? Hvis du må gjemme nøkkelen utendørs bør du vurdere en nøkkelboks med kode.
Sammenlign priser på boligalarm

Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.

Det finnes også varianter som kalles nøkkelsafe eller nøkkelskap med kode.

Om nøkkelen skulle forsvinne, kan det fort bli dyrt, ettersom man bør bytte lås.

Men det kan i tillegg være praktisk selv om du ikke har for vane å legge nøkkelen ute. Skal du slippe inn noen mens du er på jobb, kan du da heller legge nøklene i en kodeboks til nøkkel.

Det er riktignok slik at innbruddstyvene må vite om nøkkelen, og i tillegg vite når du er bortreist.

Likevel er det en liten ekstra trygghet for at nøklene ikke skal komme på avveie. Ellers kan du vurdere en dørlås med kode. Da slipper du å bekymre deg over nøkler i det hele tatt. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Nøkkelsafe – utendørs på hytta eller hjemme

Om det er flere brukere av en hytte, kan det være greit å legge nøkkelen steder utendørs av praktiske årsaker.

En annen mulighet er selvfølgelig å skaffe nøkler til alle som bruker hytta. Men med en nøkkelsafe med kodelås trenger du i alle fall ikke bekymre deg for at du har glemt nøklene.

Du kan sikkert se for deg nedturen å ha kjørt langt og du har husket alt, men denne ene nøkkelen ligger på kjøkkenbordet hjemme. Særlig om du har en hytte uten vei, er dette ekstra kritisk.

Når du har en slik nøkkelsafe utendørs, så vet du at du har en trygg og praktisk nøkkeloppbevaring. Og du slipper å tenke på at du må grave i snøen, ettersom boksen beskytter mot vær og vind.

Dessuten kan du bytte koden på et nøkkelskap med kodelås. Slik at du ikke trenger å bekymre deg for at koden kommer på avveie etter du har sluppet inn noen.

Kanskje har du også flere nøkler til båthus, skjul, anneks eller lignende. Da kan det være greit å ha et solid nøkkelskap med kode utendørs, slik at du har styr på de nøklene også.

Husk FG godkjent lås

Ved å sikre boligen din med FG-godkjente låser og alarmer, vil du få rabatt på husforsikringen og redusert egenandelen. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen.

Nøkkelboks med kodelås til unntakstilfeller

Selv om alle i huset har egen nøkkel, kan det være helt andre som kan ha bruk for å komme inn i boligen.

Hvis du for eksempel skulle skje noe når du ikke er hjemme. Har man alarm knyttet til vektertjeneste. Om du har en vannalarm vil både du og alarmsentralen få beskjed om vannlekkasjer.

Da kan det haste med å slippe folk inn i boligen for å utbedre skaden og fjerne vannet.

En låsbar boks for oppbevaring av nøkler kan da være praktisk, slik at man slipper å gå drastisk til verks for å komme seg inn, eller mister verdifull tid. Ellers er en digital kodelås på døra som kan åpnes via app også en løsning.

Det finnes ikke noen særskilt nøkkelboks-test så vidt vi kan se, og vi anbefaler å spørre fagpersoner om hva som er best.

Hvis du er nysgjerrig på hvilke sikkerhetstiltak du kan ha i boligen din, kan du innhente tilbud fra flere alarmselskap samtidig. Det kan du gjøre med skjemaet under her. Det er gratis og uforpliktende å motta tilbud via oss.

Sammenlign priser på boligalarm
Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.

 

Tony Alexander Bakken Norgaard
Tony Alexander Bakken Norgaard
Tony Norgaard er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Han har en bachelor i medier og kommunikasjon fra Oslomet. Han har også studert bedriftsøkonomi ved Universitetet i Sørøst-Norge.  Han skriver hovedsakelig om lån og personlig økonomi, og har opparbeidet seg mye kunnskap på feltet.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

  • Beskriv ditt behov
    Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
  • Få tilbud fra flere selskaper
    Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
  • Velg det beste tilbudet
    Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign priser på boligalarm
Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.