cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Mobilabonnement
6 min lesetid
Sist oppdatert: 03 april 2024

Billigste mobilabonnement til bedrift i 2024

Finn ut hvilket bedriftsabonnement som er best for deg og dine ansatte. Et mobilabonnement for bedrift gir et mer profesjonelt bilde når kundene ringer til bedriften. Kommunikasjonen blir også bedre blant de ansatte – både internt og eksternt.
en person står bak en mobil som har teksten bedriftsabonnement til ansatte.
Mobilabonnement for bedrifter er lurt å ha til sine ansatte.

Et bedriftsabonnement er litt annerledes enn et vanlig mobilabonnement for privatpersoner. Et bedriftsabonnement har blant annet funksjoner som sentralbord og hovednummer, noe et vanlig privat mobilabonnement ikke har. 

Bedriftsabonnement gir bedriften oversiktlige kostnader og tjenester som dekker bedriftens behov. 

Bedriftsabonnement?
Send inn en forespørsel via Tjenestetorget og sammenlign tilbud fra flere aktører

De fleste bedriftsabonnementer inkluderer: 

 • Fri tale, sms og mms

 • Fri data eller eventuelt data rollover

Dermed kan alle i bedriften både ringe og surfe så mye de vil. 

Dette er et veldig viktig moment fordi det betyr at du kan være tilkoblet internett uansett hvor du skulle befinne deg. Så selv om det ikke skulle være et WiFi-nettverk i nærheten kan du dele internett fra telefonen til Mac, pc eller nettbrett. 

En kvinne som sitter foran en pc og har mobil i hånden
Et godt bedriftsabonnement gir deg fri data slik at du alltid kan være tilkoblet internett og kan dele nettverket med din pc for å utføre arbeidsoppgaver utenfor kontoret.

Fordeler med bedriftsabonnement

 • Ubegrenset data

 • God hastighet

 • Fri roaming i Europa (EU/ EØS).

 • Datakort til bruk på nettbrett

 • Fri tale, sms og mms i Norge og utland

 • Fri data

De fleste bedriftsabonnement inkluderer fri tale, sms og mms i Norge og EU/ EØS. 

HUSK AT... Noen mobilabonnement for bedrifter kan i tillegg tilby gode avtaler for land utenfor EU/ EØS. Dersom din bedrift ringer mye til utlandet, bør du tenke på om du kanskje skulle hatt et bedriftsabonnement med en utlandspakke som gir deg rabbaterte priser. 

Eksempel på noen funksjoner i et bedriftsabonnement

I tillegg til selve telefonabonnementet får du blant annet ulike tjenester som:

 • sentralbord

 • mobil app

 • data rollover

 • bedriftskatalog

 • hovednummer

 • menyer

 • telefonkø-systemer

 • talemeldinger

 • svargrupper

 • alternative visningsnummer

 • rapportering

 • nettvern

Tilbud på bedriftsabonnement?
Send inn en forespørsel via Tjenestetorget og sammenlign tilbud fra flere aktører

Andre viktige funksjoner i mobilabonnement til bedrift

I tillegg til at abonnementet inkluderer fri tale, sms, mms, ubegrenset fri data og fri bruk i EU/ EØS, er det viktig at mobilabonnementet du velger til din bedrift inkluderer nettvern og sikkerhet.

Du bør også få rask hjelp via support dersom behovet melder seg. 

Nettvern og sikkerhet

Når du velger et bedriftsabonnement kan det være lurt å tenke nettsikkerhet. Kanskje du trenger et abonnement der mobiloperatøren har innebygde sikkerhetsfiltre? Dette kan sørge for at enheten din beskyttes mot for eksempel virus, eller andre skadelige programvarer. 

Nettvern-funksjonen kan i tillegg stoppe ansatte fra å gå inn på nettsider med malware eller virus, samt nettsider med svindel og uærlige hensikter. 

Kvinne som snakker i telefonen foran et skrivebord med en Mac og post-it lapper
Et mobilabonnement til bedrift gir deg raskere hjelp fra support ved behov.

Få raskere hjelp fra support

Skulle nettet plutselig slutte å virke, eller et annet problem oppstår, får du raskt og effektivt hjelp fra support. 

Sørg for at du velger et bedriftsabonnement som gir deg god support dersom problemer skulle oppstå. 

Data rollover

De fleste mobilabonnement tilbyr data rollover og det samme gjelder for bedriftsabonnement. Data rollover er ganske enkelt ubrukt mobildata fra inneværende måned som du får med deg til neste måned. 

Data rollover gjør at du ikke mister mobildata du har betalt for, husk derfor å undersøke om bedriftsabonnementet du har valgt inkluderer data rollover. 

bilde av tre telefoner som viser hvordan du kan få ubrukt data overført og få mer data i neste måned
Et bedriftsabonnement inkluderer gjerne fri data, men sjekk også om du kan få med deg ubrukt data videre til neste måned. 

Ekstra mobildata – fyll på data til bedriftsabonnementet

Går du tom for mobildata er det lurt at du har undersøkt hva dette kan koste. Dersom det er veldig dyrt å fylle på mer mobildata bør du tenke på om du skal bytte bedriftsabonnementet ditt til et annet mobilselskap. 

Når du går tom for data reduseres hastigheten betraktelig. Det kan skape problemer dersom du for eksempel sitter i et teams-møte og ikke er på kontoret og mangler WiFi-tilgang. 

Derfor er det viktig å sørge for at du automatisk kan få ekstra påfyll av data når du trenger det. 

Pris på mobilabonnement til bedrift 

For de fleste bedrifter er mobilen et essentielt arbeidsverktøy. Derfor er det viktig å ha et mobilabonnement som møter dine behov og krav som bedriftseier, uten at du betaler for mye. 

Et bedriftsabonnement øker tilgjengeligheten til dine ansatte – du kan nå dem når som helst; på hytta, hjemme eller på kontoret. 

Månedsprisen på et bedriftsabonnement avhenger gjerne blant annet av faktorer som:

 • Antall SIM-kort

 • Datamengde

VISSTE DU AT... Prisen på mobilabonnement presses stadig ned på grunn av økende konkurranse mellom mobiloperatørene. Prisforskjellen er derfor liten mellom de ulike tilbyderne. 

Velg et mobilabonnement til din bedrift som best kan gi deg mest for pengene som blant annet: 

 • tilgang på support

 • ekstratjenester

 • dekning

 • sikkerhet

 • hastighet

Det finnes mange forskjellige tilbydere av mobilabonnement til bedrift. Fordelen med dette er at du som bedriftskunde får gode valgmuligheter til konkurrerende priser. For å få den beste avtalen til nettopp din bedrift er det lurt å sammenligne flere tilbydere – da finner du enklere ut hvilket mobilabonnement som er best for deg og din bedrift. 

Mobilabonnement til bedrift?
Send inn en forespørsel via Tjenestetorget og sammenlign tilbud fra flere aktører

Best dekning med 5G

Vær sikker på at du velger et bedriftsabonnement som har god dekning der du og dine kollegaer befinner seg. Nå som 5G er i full utvikling er det også viktig at bedrifter har tilgang på den beste hastigheten og dekningen et mobilabonnement kan tilby.

Norge har 3 mobilnett som driftes av:

 • Telenor – Største telekommunikasjonsselskap. Grunnlagt i 1855 som Telegrafverket, før de fikk navnet Telenor i 1990-årene. 

 • Telia – Et tidligere NetCom-nettverk, etablert i 1989. Svenske Telia overtok i år 2000. 

 • ICE – Bygger ut et eget nett, men benytter seg av Telia sitt mobilnett – der de ikke har fått bygd ut nettverket sitt. 

Siden vi i realiteten har 2 mobilnett i Norge (ICE sitt er ikke ferdig utbygd), vil det si at noen operatører kan tilby Telenor dekning, mens andre kan tilby Telia dekning. Det kan være lurt å undersøke Telenor dekning og Telia dekning i et dekningskart for å se hvor du kan forvente å få 5G.

Det er forskjeller mellom ulike bedriftsabonnement på ned norske markedet. Derfor lønner det seg å sammenligne bedriftsabonnement.

bilde av to like mobiler med skriften: dette eller dette
Det er ikke alltid lett å velge et mobilabonnement til bedrift, derfor kan det være lurt å sammenligne ulike bedriftsabonnement og velge tilbudet som passer deg og din bedrift best. 

Sentralbord for bedriften

Et velfungerende sentralbord er viktig og gir en god opplevelse for kundene dine. Har du sentralbordet tilgjengelig via mobil – er du og dine ansatte alltid let tilgjengelige for bedriftens kunder. 

Sentralbordet gjør at kundene dine ikke blir møtt med telefonsvar. Kunden får nemlig ett hovednummer å forholde seg til. Dermed kan samtalen viderekobles slik at kunden alltid får svar. 

VISSTE DU AT... Bedriftsabonnement med sentralbord-funksjonen er særlig smart for bedrifter som tilbyr døgnåpen support. 

Bedriftsabonnement til din bedrift 

Det er mange ulike tilbydere der ute, men husk at det kun er tre mobilnett i Norge fordelt på flere ulike tilbydere. 

De fleste mobiloperatørene som tilbyr mobilabonnement til bedrifter inkluderer fri bruk. Som for eksempel fri tale, sms og mms. 

Du kan også få "fri data", men som regel er betyr "fri data" egentlig kun at du får mye data, gjerne mer enn i et privat mobilabonnement, til en bestemt pris. Det vil si at når du har brukt opp mobildata vil du få redusert hastigheten betraktelig. 

Bedriftsabonnement?
Sammenlign tilbud fra flere leverandører – Velg det beste tilbudet

Kristine Margrethe Piñanez
Kristine Margrethe Piñanez
Kristine er innholdsprodusent hos Tjenestetorget. Hun har en master i journalistikk fra Oslomet. Hun har jobbet som innholdsprodusent i Scandinavian Technology Institute (STI) og som innholdsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Hun skriver artikler om blant annet bredbånd og eiendomsmegler.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Bedriftsabonnement?
Sammenlign tilbud fra flere leverandører – Velg det beste tilbudet