Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på varmepumpeservice i Namsos

 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbud
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.
Motta tilbud på varmepumpeservice i %location% fra flere selskaper

Få bedre ytelse på varmepumpen nå

Motta flere tilbud fra forskjellige selskaper i Namsos og velg det beste

 • Spar tid, energi og penger
  Leverandører konkurrerer med hverandre om deg som kunde, og du slipper å lete på egenhånd
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Via ett enkelt skjema samler du tilbud fra flere leverandører
 • Uforpliktende og gratis å hente tilbud
  Du velger selv om du vil takke ja til et av tilbudene, eller avslå alle.

Varmepumpeservice Namsos

Har du varmepumpeservice?

Det er fort gjort å tenke at varmepumpeservice ikke er nødvendig, men faktum er at det kan spare deg for mye stress, irritasjon og ikke minst penger om du har en serviceavtale på varmepumpen din. Men det er aldri for sent å skaffe seg dette om du ikke kjøpte det med varmepumpa!

Det har kanskje ikke vært den beste sommeren i år, men det er allikevel mange som bruker tiden til å kjøpe varmepumpe nå og gjøre klar den til høsten og vinteren kommer. Samtidig får man jo nytte av varmepumpen som aircondition de dagene det faktisk er veldig varmt ute. Det er med andre ord aldri et dårlig tidspunkt å skaffe seg varmepumpe, den kan du kjøpe året rundt. Det eneste du kan følge med på er når prisene faller sånn at du kan skaffe deg et godt tilbud på varmepumpe og service på varmepumpe.

Kjøpe varmepumpe

Men hvordan går du frem når du skal ha varmepumpe og varmepumpeservice? Da gjelder det selvfølgelig å finne det beste tilbudet uten at det går ut over kvaliteten, og du vil gjerne også ha en god serviceavtale med i avtalen.

Bruk god tid på å velge leverandør og start gjerne med å se hva kolleger, venner og familie har opplevd når de har kjøpt varmepumpe og hvorvidt de har vært fornøyde med den varmepumpa de har kjøpt. Dette kan gi en pekepinn på hvilke leverandører som har gode produkter og som kan tas seriøst. Sjekk gjerne også om de har vært fornøyd med en eventuell serviceavtale.

Ønsker du at prosessen skal gå så smertefritt for seg så mulig så kan du benytte en anbudstjeneste som for eksempel Tjenestetorget hvor du kan legge ut ditt ønske om varmepumpe og serviceavtale. Når du har gjort dette så vil forskjellige leverandører kontakte deg med gode tilbud på både installasjon, varmepumpe og serviceavtale.

Da er det opp til deg å velge hvem som eventuelt skal få komme på befaring, og til slutt hvem du velger som leverandør av varmepumpe, installasjon og serviceavtale.

Gjør vedlikehold selv

Når man investerer i en varmepumpe så vil man jo gjerne ha den så lenge som mulig og de fleste varmepumper har man gjerne i opptil 10-15 år. Så hvorfor service på varmepumpa? Service til varmepumpe er veldig viktig om man ønsker å beholde den så lenge som mulig.

Hvor ofte trenger varmepumpe service? Det bør gjennomføres en god service på varmepumpa med 2-3 års mellomrom og denne skal utføres av en autorisert forhandler. Selve servicen vil ta 1.5 til 2 timer og det avgjørende på tidsbruken er hvorvidt du selv har gjort det du skal for å vedlikeholde varmepumpa.

Det er viktig at du selv utfører vedlikehold på varmepumpen også og hvor mye vedlikehold som trengs er litt avhengig av hvor du har plassert varmepumpa. Har du den på kjøkken eller steder som er preget av mye støv, har dere husdyr som røyter eller folk som røyker, så bør du gjennomføre mer vedlikehold.  Hvordan utfører du selv vedlikehold på varmepumpa?

Før du skal sette i gang, må du huske å ta ut ledningen så det ikke er strøm til varmepumpa. Sjekk først utedelen av varmepumpa. Denne er det smart å bygge tak over eller kjøpe et ferdig tak eller en boks som den kan være plassert i. Dette er med og beskytter mot vær og vind, samtidig som den forhindrer mye rusk i maskineriet på utedelen av varmepumpa.

Når du skal sjekke innedelen av pumpa, så tar du av frontdelen og sørger for å sjekke filtrene. Du kan gjøre rent filteret selv og om du og familien har behov kan dere også bruke spesialfiltre. Når du har sjekket begge stedene og har gjort rent, er det bare å sette i strømmen igjen og vente i minst 5 minutter før du setter den på igjen.

Hvem kan utføre varmepumpeservice?

Hvem er det som kan utføre varmepumpeservice? Det er kun autoriserte forhandlere som kan gjøre dette. Service på varmepumpe gjøres i tillegg til det vedlikeholdet som du kan gjøre selv, ettersom de gjør en del målinger for å se at varmepumpa gjør jobben sin og at det ikke er noe som indikerer at det er noe feil med selve pumpa.

En autorisert forhandler er fagkyndig og vil ha god opplæring og erfaring i hvordan de utfører service på varmepumpen, og dette er med på å øke levealderen til varmepumpen din.

Hvordan utføres en varmepumpeservice?

De åpner og demonterer dekselet på varmepumpen inne før de gjør rent registeret og viftehjulet. Så legger de nytt fett på viftehjulet på endelageret. De kontrollerer også at dreneringen fungerer som den skal og gjør rent området hvor dreneringen er. Den fagkyndige vil også kontrollere viftemotoren og spjeld og sjekke at alt fungerer som det skal. De vil dessuten bytte batteri i fjernkontrollen.

Den fagkyndige vil gjøre en måling av maskinen i varmedrift, hvor de setter vifta på maksimal hastighet og temperaturen på 31 grader før de sjekker ting som strøm, spenning, temperatur ute og temperatur på varmgassrør. De sjekker så trykket på kondensator og temperaturen på væsken i vifta. Så sjekkes temperaturen på lufta som kommer inn og går ut av innedelen.

Det neste så er å sjekke vifta når den er i kjøledrift hvor termostaten settes til 16 grader og viftehastigheten på maks før den fagkyndige sjekker temperaturen på sugerør og turrør samt trykket på fordamperen og selve strømmen. De måler også nå luften som går inn og ut av innedelen.

Etter dette tar de tak i utedelen for å finne ut av om alt fungerer som det skal der. Den fagkyndige starter med å åpne dekselet på utedelen før det gjennomføres visuell kontroll av eventuelle lekkasjer. Det gjennomføres en vask av register og bunnpanne og man såpesprayer rørkoblingene og sjekker igjen for lekkasjer. De kontrollerer 4-veis ventilen og varmekabelen i bunnpannen.

Karosseriet vil bli vasket og polert etter alle kunstens regler og isolasjonen og limskjøtene på alle rørene sjekkes. Så sjekker man alle skruer og kabler sånn at man er sikker på at alt sitter godt nok fast. Er det slik at det oppfattes alvorlige feil på ute eller innedelen så skal dette utbedres utenom servicen.

Forventet levetid på varmepumpe

Hvor lenge lever egentlig en varmepumpe? Det er faktisk alt etter hvilken pumpe du kjøper og det finnes mange veldig forskjellige pumper på markedet. Er levetiden veldig viktig for deg er dette noe du bør sjekke nøye når du skal velge hvilken pumpe du vil ha.

En pumpe med veldig god kvalitet, som er lett for deg å vedlikeholde og som det kan utføres service på, kan leve minst 15 år uten problemer. Det er derfor en investering som er vel verdt det og som gir deg glede på mange måter i mange år fremover.

Du får jo selvfølgelig muligheter for å få støtte fra ENOVO når du skal kjøpe en varmepumpe, så om du har mulighet kan det være greit å legge litt i varmepumpa slik at du får en skikkelig sterk pumpe som passer til størrelsen på din bolig slik at du klarer å holde boligen i normal temperatur enten det er vinter eller sommer. En serviceavtale behøver ikke koste så mye, spesielt ikke om du får det hos samme leverandør som du fikk pumpen fra.

Ikke glem filteret

Når du har varmepumpe så er det også filter du bør rengjøre i denne varmepumpa. Hvor ofte du må rengjøre er avhengig av hvor mye støv og andre partikler du har i boligen, om du har husdyr og om du kanskje har allergikere i familien som reagerer på støv.

Grovfilteret som er det første filteret du finner i varmepumpa, bør gjøres rent annenhver uke eller etter behov. Dette gjøres ved å vaske filteret i lunket vann eller bruke børstemunnstykket på støvsugeren til å gjøre det rent. Det finnes også egne støvsugerkit som kan brukes. De fleste pumpene har også et finfilter som har til oppgave å fjerne lukt og eventuelt mindre støv og små partikler.

Men hvor ofte bør disse filtrene faktisk skiftes og ikke bare gjøres rene? Når det kommer til grovfilteret så er det ikke nødvendig med noen bytter av dette så lenge man hele tiden vedlikeholder og gjør rent. Da får ikke partikler og ting satt seg fast i filteret, det rett og slett blir holdt renere over lengre tid.

Har din varmepumpe et finfilter så er dette noe som bør bli byttet hver gang det er service på varmepumpa. Det er vanskeligere å holde rent og det blir rett og slett slitt over tid.

Så med andre ord vil du ved å ta godt vare på varmepumpa, ha den veldig lenge og du vil trenge mindre reparasjoner og utskiftninger av deler. Dette fører også til at du faktisk sparer noen kroner på nettopp de forskjellige tilbehør og utstyr til varmepumpa.

Det er også verdt å vurdere et hus til utedelen på pumpa, slik at du holder den trygg for vær og vind. Dette gjør at det blir mindre skader på utedelen og den vil dermed holde mye lengre før noe må skiftes.

Få bedre ytelse på varmepumpen nå

Motta flere tilbud fra forskjellige selskaper i Namsos og velg det beste