Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Forbrukslån-kalkulator – sjekk hvor mye ditt lån kan koste

Med vår forbrukslån-kalkulator kan du beregne hva månedskostnaden din blir.

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, altså at banken ikke tar pant i fast eiendom eller annet. Det stilles ikke krav til hva man kan bruke pengene til. Noe som kan være fristende for mange.

Renten på et forbrukslån er høyere, nettopp fordi det lånes uten sikkerhet. Dette kan gjøre det svært vanskelig å betale tilbake. Man bør generelt tenke over hvor nødvendig det er å ta opp et forbrukslån, før man vurderer det.

Sitter du allerede med et dyrt forbrukslån eller flere av samme typen lån, er det viktig å få betalt ned disse raskt. Da kan du se på muligheten for å få refinansiert dyr forbruksgjeld.

Det funker slik at man søker om forbrukslån i en bank for å betale ned alle de andre lånene. Da betaler du gebyrer på færre lån, samtidig som du kan se på muligheten for en bedre rente. Slik at du får en mer overkommelig månedskostnad.

Forbrukslånkalkulator – kutt månedskostnader

Når man har flere smålån, forbrukslån og kredittgjeld blir det fort dyrt. Blant annet betaler man gebyrer på hvert enkelt lån. Samler man dem, betaler man gebyrer for det ene.

Dette kan få ned månedskostnadene dine. Finner du i tillegg et lån som har lavere rente, kan du spare mye.

Renten du betaler hver måned, regnes ut fra hva du til enhver tid skylder. Det vil si at du kan senke de totale rentekostnadene om du betaler raskere ned på lånet.

Husk at når du skal sammenligne lån, er det effektiv rente du må se på for å vite hva lånet koster.

Dette er den nominelle renten iberegnet gebyrer og kostnader. Denne gir et bedre bilde av hva det faktisk kommer til å koste.

Man bør prøve å betale ned lånene med høyest rente først, dersom det ikke er mulighet til å få refinansiert det. Hvis man har ledig sikkerhet i bolig vil det være mer gunstig å bake dyr gjeld inn i boliglånet.

Hvordan bruke vår kalkulator – forbrukslån

I vår forbrukslånkalkulator starter du med å skrive inn lånesummen. Når du skal samle forbruksgjeld, så skriver du summen av gjelden du ønsker å refinansiere.

Når det kommer til nedbetalingstid, er det strenge regler for dette. For eksempel kan man ikke få mer nedbetalingstid enn man allerede har på lånene sine når man refinansierer.

Maks nedbetalingstid er da ikke lenger enn lånene du allerede har, og inntil 15 år selv om du har lenger fra før. For nye forbrukslån er øvre grense 5 års nedbetalingstid.

Til slutt setter du den nominelle rentesatsen du tror du kommer til å få. Hvis du ikke vet, kan du sende inn lånesøknad med den blå knappen i kalkulatoren.

Da sender vi søknaden til flere forskjellige banker, og du vil få vite hvor mye du kan låne og rente hos flere banker. Det gjør det lettere for deg å sammenligne og finne det beste tilbudet på refinansiering.