cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
TV pakker
4 min lesetid
Sist oppdatert: 16 mai 2024

Slik kan du se TV på hytta

I de senere år har det både blitt enklere, billigere og vanligere å ha TV på hytta. Faktisk er det nesten like vanlig med TV som strøm på hytta.
Få tilgang til alle dine favorittkanaler, også når du er på hytta!
Mange liker å ha tilgang på serier, filmer og andre programmer når de er på hytta.

I en tidligere undersøke utført av Ipsos MMI på oppdrag fra TV-distributøren RiksTV, og viste at mange hytteeiere synes det er viktigere med TV enn innlagt vann.

Mange liker å ha tilgang på serier, filmer og andre programmer når de er på hytta. Å sitte foran TVen blir for mange sett på som en måte å samle hele familien, og gjøre noe hyggelig sammen.

Du kan få TV på hytta via bakkenett eller parabol, og vi hjelper deg med å finne beste løsning.

Ønsker du TV på hytta?
Få gratis og uforpliktende tilbud fra ulike leverandører. Da er det lettere å sammenligne pris og innhold.

Hvordan er det mulig å få TV på hytta?

Norge er et land med mye skog, fjell, daler og vær. Likevel har det blitt mulig å få TV-signaler nesten over alt, enten om hytta er på fjellet, i skogen eller ved sjøen.

De vanligste måtene å se TV på hytta er med:

 • Bakkenettet via en dekoder eller kortleser
 • App
 • Vanlig antenne
 • Satellittsignaler via en parabolantenne som må monteres.

Våre samarbeidspartnere kan tilby deg TV på hytta

Allente (tidligere Viasat og Canal Digital) og RiksTV er to av leverandørene som kan tilby deg et hytteabonnement.

Canal Digital og Viasat har blitt til Allente. Navnet er en forkortelse for «All entertainment».

Få TV på hytta med RiksTV

Takket være det digitale bakkenettet klarer RiksTV å dekke hele 90% av alle fritidsboliger i Norge. For å plukke opp signalene fra bakkenettet, trenger du bare en tradisjonell TV-antenne og dekoder. Du kan sjekke dekningskartet deres her.

Hvis du har et hytteabonnement hos RiksTV kan du også fryse abonnementet i opptil 8 måneder per år.

Med RiksTV-appen kan du også se alle tv kanaler i RiksPakken, film og serier på tv, mobil og nettbrett.

Trenger du egentlig et eget hytteabonnement?

Hvis du har RiksTV er det ikke sikkert du trenger å tegne et eget TV-abonnement. Hvis du har Rikspakken har du nemlig nok TV inkludert i prisen, at du kan ha samme abonnement hjemme som på hytta.

Det vil si at du kan ha TV opptil fire steder til prisen av én. Derfor er det lurt å sjekke hva du har hjemme først. Sjansen er også stor for at du får en bedre pris om du velger samme leverandør for TV både hjemme og på hytta.

Få TV på hytta med Canal Digital og Viasat

I motsetning til RiksTV sitt bakkenett, bruker Allente (tidligere Canal Digital og Viasat) satellittsignaler for å kunne gi deg TV. Da trenger du å montere en parabolantenne og skaffe en dekoderboks.

Også hos Allente kan du fryse abonnementet i noen måneder per kalenderår.

Husk at både Canal Digital og Viasat (Allente) kan gi deg en rimeligere pakkeavtale, dersom du allerede har en eksisterende avtale.

Burde du fryse abonnementet?

Å fryse abonnementet er mest praktisk for de som har hytter de kun besøker i spesifikke sesonger. For eksempel hvis du har en sommerhytte eller vinterhytte, der det ikke egner seg for å være resten av året.

Hvis du er borte i lengre perioder, slipper du da å betale for TV i periodene du ikke er der. Det blir vanskeligere å få til hvis du er på hytta titt og ofte, jevn fordelt gjennom året.

Har du internett på hytta?

Hvis du har internett på hytta, kan det kanskje være aktuelt å strømme TV-innhold? Her kan du sjekke muligheter for internett på hytta. Da vil signalene gå via en internettkabel eller mobilnettet.

Nye TVer har innebygd et mottak for internett-tv, og litt eldre versjoner kan du bruke Chromecast eller Apple TV på. Da vil Tven fungere som en slags stor pc-skjerm, der du bare plugger Chrome eller Apple inn i Tven.

Få mer underholdning på hytta

Du velger hva slags tv-pakke og ekstramaterialet du vil ha. Dette vil føre til et enda bedre underholdningstilbud, med TV både på skjerm, nettbrett eller mobil, kan det også bli lettere å få med sine stadig eldre barn med på hytta i helgen.

Ønsker du internett på hytta?
Få tilbud fra ulike leverandører av internett, og velg det som passer best til dine behov!

Vil du se tv på hytta?

La leverandørene kjempe om deg! Å finne den beste leverandøren kan både være tidkrevende og uoversiktlig. For å spare deg litt tid, og penger har vi laget en løsning som kan hjelpe deg med dette.

På vårt enkle skjema, fyller du ut hvilket TV-abonnement du har lyst på. Dette sender vi videre til flere leverandører samtidig. Da vet tilbyderne at de konkurrerer om å få deg som kunde, og de vil derfor komme med sitt beste tilbud.

Etter kort tid vil de aktuelle leverandørene gi deg et tilbud på TV-pakke og pris. Da er det lettere å sammenligne og velge den TV-pakken som passer deg best, til den beste prisen.

Sjekk hvilken dekning du kan få på hytta

Etter du har sendt inn en forespørsel, får du også vite hvilke TV-pakker og tv kanaler leverandørene kan tilby deg. Utvalget kan i noen tilfeller avhenge litt av hvor i landet du bor i.

Hvis du vet at hytta ligger litt vanskelig til, kan det være lurt å sjekke dekningen fra de ulike leverandørene før du velger et av tilbudene.

Du kan også sjekke ut de ulike tilbyderne sine dekningskart, som viser hvor gode signaler du kan få på akkurat din hytte.

Finn beste TV-pakke
Sammenlign tilbud fra flere TV-leverandører samtidig. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline er en dyktig innholdsprodusent som jobbet hos oss tidligere. Hun er utdannet journalist med en bachelor fra OsloMet, der deler av utdanning er tatt ved University of South Australia, og har tidligere jobbet som journalist i ulike bransjeaviser. I dag jobber hun som innholdsprodusent i VG. I tillegg har Karoline studert mange juridiske fag på Universitetet i Oslo, og jobbet med forsikring ved siden av studiene. Hun skrev derfor artikler om blant annet advokattjenester, forsikring og eiendomsmegling da hun jobbet hos oss.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Finn beste TV-pakke
Sammenlign tilbud fra flere TV-leverandører samtidig. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.