Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg

Få tilbud på billig strøm fra flere strømselskaper

 • 1
  Fortell hvor du trenger ny strømavtale
  Vi sender forespørselen til flere strømselskaper samtidig
 • 2
  Få tilbud på strøm fra flere selskaper
  Du får oversikt over strømmarkedet, og ser hvor mye penger du kan spare på å bytte strømavtale
 • 3
  Velg avtalen som gir deg billigst strøm
  Etter du har valgt den billigste strømavtalen, ordner strømleverandøren resten for deg.
Få tilbud på strøm fra flere selskaper

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger! Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.

 • 1
  Fortell hvor du trenger ny strømavtale
  Vi sender forespørselen til flere strømselskaper samtidig
 • 2
  Få tilbud på strøm fra flere selskaper
  Du får oversikt over strømmarkedet, og ser hvor mye penger du kan spare på å bytte strømavtale
 • 3
  Velg avtalen som gir deg billigst strøm
  Etter du har valgt den billigste strømavtalen, ordner strømleverandøren resten for deg.

FÅ TILBUD FRA STRØMSELSKAPER VI SAMARBEIDER MED

Er du sikker på at du har en billig strømavtale?

Vi har samlet sammen alt du trenger å vite, slik at du enkelt kan få billig strøm og den beste strømavtalen. Strømpris er noe som varierer ofte fra sesonger og andre ytre faktorer.

Men det betyr ikke at du bør beholde en dyr strømavtale. Faktisk er det mange som kan spare penger på at man sammenligner strømavtaler hos flere strømleverandører.

Selv om du tror du har Norges billigste strøm, kan du egentlig ikke være sikker før du sammenligner strømselskap. Det koster deg ingenting å sammenligne strømavtalene, og heller ikke å bytte strømleverandør.

Dermed har du ingenting å tape på å sjekke hvem som tilbyr strøm billigst. Og hvis det viser seg at du allerede har laveste strømpris, så har du i det minste fått bekreftet det.

Hvordan settes prisen på strømmen?

Prisen på strømmen baseres på tilbud og etterspørsel. Tilbud er da hvor mye strøm som produseres av Norge, men også i andre land. Tilbudet kan også påvirkes av klima, samt hvor mye vi eksporterer til utlandet, eller om det utføres oppgraderinger og vedlikehold.

Etterspørselen styres av strømforbruket til forbrukerne. Er det en kald vinter, vil mange nødvendigvis bruke mer strøm på oppvarming. Hvis det er lite vann til rådighet i vannkraftverkene våre, som følge av tørr høst, vil prisen presses opp.

I det nordiske kraftmarkedet blir strømprisene bestemt på kraftbørsen Nord Pool. Her selges strømmen til den som vil gi mest for den.

Strømprisen varierer gjennom døgnet, men blir bestemt dagen i forveien.

Etter kraftbørsen Nord Pool

Som regel er det strømleverandørene som kjøper strøm på kraftbørsen, men det er åpent for andre aktører også.

Strømselskapene selger strømmen til deg via en strømavtale. Hvilken du velger, påvirker prisen du må betale. De vanligste avtalene er spotpris, fastpris og variabel strømavtale.

Fordi strømselskapene har kostnader med å videreformidle strømmen til kundene, tar de et påslag. Det vil si at om strømavtalen din følger prisene på kraftbørsen, er det ekstra påslag og andre gebyrer som du kan spare inn på.

Uavhengig av strømavtalen din, er det også nettleie som du må betale. Denne er ikke mulig å bytte, siden det kun er én nettleverandør i et område som får konsesjon.

Les også: hva er leveringsplikt på strøm?

Billigere strøm med eller uten bindingstid?

Strømleverandører og bindingstid er ikke et begrep som er ukjent. Når du er på jakt etter strøm er det nemlig flere som tilbyr strømavtale med bindingstid. Spørsmålet er derfor ofte om du har strøm og en en strømavtale hvor du er bundet over en gitt periode. 

Les derfor gjennom din strømavtale og sjekk om du vil få et bruddgebyr om du sier opp din strømavtale. Har du fastpris har du garantert bindingstid.

Da kan være lurt å vurdere å beholde avtalen til den har gått ut, dersom bruddgebyret er høyt. 

Nettleie kommer du ikke unna

Uansett hvilken strømleverandør du velger vil du få en strømregning som består både av strøm og nettleie. Det er nemlig hvor mye strøm du bruker, og hvor du er bosatt som bestemmer hvor dyr nettleie du må betale.

Ønsker du å redusere nettleien? Da må du fokusere på å senke strømforbruket ditt. Jo mer strøm du bruker vil nettleien øke og motsatt. Gjennomsnittlig vil nettleien utgjøre rundt 30 % av strømregningen din.

Hvilken strømavtale bør du velge?

Det er normalt fire typer strømavtaler som leverandørene tilbyr. Det er Innkjøpspris, spotpris, variabel pris og fast pris. Spotpris er den avtalen de fleste velger, da den er billigst over tid. Men man kan helt klart se fordeler ved å velg de andre også.

Spotpris

Spotpris kan også kalles innkjøpsstrøm eller markedsstrøm. Avhengig av tilbyderen.

Har du en avtale med spotpris, følger den prisen som er satt på kraftbørsen Nord Pool til enhver tid. I tillegg til påslag og eventuelle gebyrer fra strømselskapet ditt.

Spotpris er statistisk sett det som lønner seg på sikt. Samtidig endres prisen i takt med markedet, så det er ikke så forutsigbart. Dessuten kan påslag og gebyrer endre seg.

Det kan lønne seg å følge med på strømavtalen sin og sjekke om du kan få billigere strøm fra tid og annen.

Fastpris

Her betaler du lik pris gjennom hele året for strøm. Det er ikke sikkert det er billig strøm, det kommer an på prisen som er ellers i markedet. Er det dyrere strøm, sparer du på det, mens om det er billig, kan du fort ende opp med å betale mer.

Spotpris er billigst på sikt, men for de som ønsker forutsigbar strømregning hver måned, kan det være verdt det. Hvis spotprisen skulle plutselig gjøre et byks en måned, vil det for mange kunne bli en vanskelig regning å betale.

Velger du strømavtale fastpris vet du hva du skal betale, og unngår dermed økonomiske overraskelser. Se etter hvor lang bindingstid fastprisavtalen har.

Standard variabel pris

Variabel pris er en slags blanding mellom spotpris og fastpris. Prisene endrer seg saktere enn ved spotpris, men er ikke like forutsigbar som fastpris.

Med variabel strømavtale er strømselskapene pliktig å informere deg om endringer i prisen to uker i forveien. Dette gjør at det blir en forsinkelse i prisene man betaler, og dermed ikke følger markedet like nøye.

Prisen man betaler vil da kunne gå opp, mens resten av markedet går ned.

Forbrukerrådet fraråder folk fra å velge denne avtalen, ettersom den er dyrere. Om det er forutsigbarhet man ønsker, bør man heller velge fastpris. Mens spotpris er billigere på lang sikt.

Les mer: Bør jeg velge spotpris eller fastpris på strøm?

Hvordan velge strømleverandør?

Det er enkelt å bytte strømselskap, men du kan også fort bli lurt. Derfor er det alltid viktig å lese vilkårene i avtalen. Sjekk for eksempel om det er noe bruddgebyr dersom du inngår avtaler med bindingstid, og hva slags lokketilbud du får.

Som nevnt tidligere vil du få de beste tilbudene ved å sammenligne flere leverandører, men ha i bakhodet at billigst strømleverandør vil variere med tiden. Velg derfor en pålitelig aktør som har gode tilbakemeldinger og som tilbyr deg en god avtale med gode vilkår.

Benytt deg gjerne av vår tjeneste, så kommer du i kontakt med flere strømselskaper. Vi sender forespørselen din til flere strømleverandører, som vet at de konkurrerer med andre om å få deg som kunde. Dermed kan du vente deg deres beste strømavtaler.

Ettersom tjenesten vår er helt uforpliktende og gratis har du ingenting å tape på å sjekke om du kan spare penger på strøm.

Hvordan bytte strømleverandør?

 1. Du forteller hvor du ønsker ny strømavtale
 2. Vi sender forespørselen til flere strømleverandører.
 3. Strømleverandørene kontakter deg med sine beste strømavtaler.
 4. Du velger den som gir deg billigst strøm.
 5. Strømleverandøren hjelper deg med å avslutte den gamle avtalen samt opprette ny.

Hvor billig strøm har du?

Billigere strøm er så klart relativt. Noen har allerede billigst strøm og vil ikke spare noe særlig på å bytte strømleverandør. Mens andre kan spare flere tusen i året på å få en avtale med lavere strømpris.

For å få billig strøm bør du sammenligne strømpriser fra flere strømleverandører. Da skaffer du deg oversikt over strømmarkedet og kan enkelt se hvem som tilbyr billigst strøm.

Hvilken strømleverandør som er billigst, endrer seg hele tiden. Siden strømpriser endrer seg ofte, kan det være lurt å sjekke om du kan få en bedre avtale igjen senere. For eksempel en gang i året eller annethvert år.

Et tips er å sette av en fast dag i året til å sjekke avtalene dine. For eksempel kan du sjekke om du kan få billigere forsikring, billigere mobilabonnement og billigere boliglån. Eventuelt andre avtaler.

Marker datoen i kalenderen din, så er du sikker på at du ikke glemmer det. Det er en rutine som kan spare deg for mange penger i året.

Sjekk om du kan få billigere strøm

Sammenlign strømpriser via oss, så sparer du tid på å finne billig strøm. Med et enkelt skjema, kommer du i kontakt med flere strømleverandører som leverer strøm der du bor. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Som en ekstra bonus, vet strømleverandørene at de konkurrerer om å få deg som kunde. Derfor vet de at de må tilby deg så billig strøm som mulig, og dermed sine beste strømavtaler.

Skjemaet finner du øverst på siden. Vi har også skjemaer for andre tjenester, som kan hjelpe deg med å spare tid og penger.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Sjekk om du også kan spare penger! Fyll ut skjema og motta tilbud, helt gratis og uforpliktende.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer