Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på hustegninger fra flere firmaer samtidig

Få hjelp med dine hustegninger fra flere leverandører med ett, enkelt skjema og finn ditt drømmehus. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

Få hjelp til dine hustegninger

Hustegninger

Dersom du har tenkt til å bygge hus, trenger du en hustegning. Noen velger å bruke en egen arkitekt til å få tegnet dette, mens andre lener seg mot husleverandøren. Hva er egentlig best?

Det er mange ting å ta hensyn til når man skal i gang med et byggeprosjekt. Det viktigste er kanskje å ha gjort et godt forarbeid, slik at resten av prosessen går knirkefritt. Dermed er det veldig viktig at man tar seg god tid når man skal velge hus og få tegnet opp en hustegning. Vi skal prøve å gi en del nyttig informasjon og noen gode råd på veien. Så håper vi selvfølgelig at du en dag ender opp med drømmehuset.

Før du starter på prosjektet ditt er det lurt å finne ut av akkurat hva slags hus du skal ha. Bruk tiden godt til å se på de ferdighusene som finnes og snakk gjerne med noen fagpersoner innen feltet som kan gi deg gode råd hvis du bestemmer deg for å bygge hus ut ifra en tegning.

Mange av oss velger å se på markedet som allerede finnes, vi kjøper et hus som noen andre har bodd i tidligere. Dette er for de fleste kanskje den beste løsningen, men så er det noen av oss som ønsker et litt mer personlig preg. Det er mange som har en stor drøm om å få bygget sitt eget hjem – den drømmen kan bli til virkelighet.

Akkurat hva som er best av å få tegningen gjort av husleverandør eller arkitekt er vanskelig å svare på. Dette valget kan du ta basert på hva du tror er best i din situasjon.

Få hjelp til hustegninger

Dersom man ikke skal velge et modulhus/ferdighus er hustegningen noe av det absolutt viktigste. Det er denne som blir utgangspunktet. Det finnes en rekke programmer på nett og hos leverandørene som lar deg begynne å skissere drømmen. Deretter kan du få hjelp til å ta dette videre.

Det er også noen som velger å leie inn en egen arkitekt som kan ta seg av denne planleggingen og tegningen. Grunnen til at mange velger dette, er for å ha større frihet når det kommer til valg av forhandler.

Vær oppmerksom på at hvis du først tar kontakt med en husleverandør, og de hjelper deg med en tegning av huset som skal bygges, kan du ikke i etterkant velge en ny leverandør og bruke den samme tegningen. Da vil du kunne få problemer i etterkant da dette regnes for å være plagiat.

Bestem deg altså på forhånd, hvordan du skal gjøre dette med forhandler, arkitekt og hustegning.

Du trenger ikke søke lenge på nettet før du finner verktøy som hjelper deg med planleggingen du skal i gang med. Det er likevel lurt å kontakte noen som kan hjelpe deg, slik at du vet at det du planlegger faktisk er mulig. En husleverandør er ekspert på dette feltet, og vil derfor være en stor trygghet for deg.

Tegninger av hus

For noen virker det kanskje helt håpløst å selv skulle gå i gang med å planlegge en slik tegning. Det kan hende at du har tanker og idéer, men du er ikke i stand til å tegne det opp. Det er forståelig, og det er derfor det finnes mange arkitekter som gjerne vil hjelpe til med en slik jobb. Da er det viktig at du finner en som forstår hva du ønsker og som kan gi deg en tegning som samsvarer med drømmen du har i hodet ditt.

Ved å bruke et verktøy som finnes på nett har du muligheten til å visualisere mye av det du tenker på. Det blir nesten som å spille et spill og det er du som er sjefen. Noen av disse verktøyene gjør at du kan se alt i enten 2D eller 3D. Det gir deg et godt bilde på hvordan det kommer til å bli. Du kan også få testet ut det å innrede, slik at du fort vil merke om plantegningen din fungerer også med tanke på hvordan du vil møblere hjemmet ditt.

Trenger du en hustegning?

Både de som skal bygge et hus eller få et tilbygg på huset de allerede har, trenger å tegne opp dette. Det er ikke alle som vet hvor eller hvordan de skal begynne – hvordan går man egentlig frem?

Som nevnt har du i utgangspunktet to valg. Du kan ta kontakt med en husleverandør og få dem til å gjøre hele jobben, eller du kan på en måte dele det opp i to. Hvis du deler det opp, trenger du først og fremst å få tak i en arkitekt som tilbyr denne tjenesten. Så må du også finne en leverandør som da kan bygge huset eller tilbygget ut ifra tegningen arkitekten har laget.

Uansett lønner det seg å snakke med mer enn ett firma eller én arkitekt. Det lønner seg å sammenligne tjenestene som finnes der ute. Både med tanke på pris og kvalitet. Det er viktig at du finner en leverandør som gir deg akkurat det du trenger.

Du må også huske på at du i de fleste tilfeller trenger å sende inn en byggesøknad for å få prosjektet ditt godkjent. Dette er ikke noe trenger å gjøre helt selv, også dette kan du få hjelp til av husleverandøren.

Hvis du synes dette med hustegning høres komplisert ut, kan det hende at du er en av de som skal vurdere ferdighus. Da blir jobben og prosessen mye enklere, og du unngår mye forarbeid. Dette kan du spare både tid og penger på.

Er du helt bestemt på å følge drømmen din om å tegne ditt eget hus, da er det bare å sette i gang. Få tankene ned på papiret, tegn selv ved hjelp av et verktøy, og få tak i de du trenger for å sette i gang.

Plantegninger av hus

Plantegning av hus er du nødt til å ha. Det kan hende du skal søke om å få byggeprosjektet godkjent, og da må du sende med en plantegning. Altså er det viktig at dette er gjort på en riktig måte.

Hvis du gjør et enkelt søk på nett, kommer du fort frem til mange leverandører som har en del ferdige plantegninger du kan se på. Dette kan gi deg inspirasjon og forståelse av hvordan det skal være. Du trenger ikke velge en ferdig plantegning, selv om du skaffer deg en husleverandør. Dette er noe dere blir enige om.

Pass på at du får hjelp til plantegning av enten en husleverandør eller en arkitekt og pass på at du sender inn søknadene i god nok tid i forveien.

Et viktig hjelpemiddel

Husk at en hustegning først og fremst er et utrolig viktig hjelpemiddel. En slik tegning hjelper deg til å huske på alle de viktige tingene når du skal bygge hus. Det er mye som skal vurderes og tenkes gjennom, her får du noen viktige punkter som kan hjelpe deg videre. Pass på at du har tenkt på alt dette.

Viktig før du velger hus:

  1. Areal
  2. Garasje
  3. Vinduer og dører
  4. Tomt
  5. Personlig stil

Areal – nå og i fremtiden

Når man er i en situasjon hvor man skal bygge hus, er det lett å tenke på her og nå. Da glemmer man fort at ting kan endre seg med tiden. Dersom du enda ikke har stiftet familie, men har planer om dette i fremtiden, er det lurt å tenke på at du kanskje vil trenge større plass en du ser for deg akkurat nå.

Pass på at du bygger et hus som gir deg alle de mulighetene du trenger. Tenk langsiktig og bruk god tid på se for deg hvordan livet ditt og situasjonen din vil være om noen år.

Garasje

Det er også viktig at du tar stilling til om du skal ha garasje eller ikke. Hvis du kommer frem til at du ikke trenger en garasje, burde du vurdere om du skal «gjøre plass til en». Det kan tenkes at du etter hvert vil komme til å ønske deg en garasje, da er det lurt å ha hatt tanker om dette fra starten av. Spesielt hvis du er opptatt av helhet og ønsker at garasjen skal bli et fint tilbygg og ikke plassert på et litt upraktisk sted på tomta.

Hvis du er sikker på at du skal bygge garasje sammen med din nye bolig, kan det være lurt å vurdere om du for eksempel skal ha integrert garasje. Det blir mer og mer populært fordi det er utrolig praktisk.

Vinduer og dører

Noen ganger kan man bli litt for opptatt av selve bygget og rommene, og da kan det være fort gjort å glemme ting som vinduer og dører. Dette er noe du burde tenke på tidlig i prosessen. Det finnes utrolig mange valg når det kommer til vinduer og dører. Tenk på at du skal ha det praktisk med tanke på dører, og vær oppmerksom på at vinduer og plasseringen av disse er ekstremt viktig for lysforhold.

Tenk på tomta

Det er viktig å ikke glemme hva slags tomt det dreier seg om. Lag en hustegning som fungerer bra for den tomta huset skal stå på. Det kan også hende du for eksempel må ta litt hensyn til naboene dine. Det er også viktig at du sjekker reguleringsbestemmelsene for tomta.

Finn din stil

Du kommer raskere i mål hvis du helt fra starten av har funnet frem til akkurat hvilken stil du skal gå for. Se gjerne på ulike stiler på nettet, og noter deg hva du ønsker å gå for. Det blir også mye enklere for en leverandør eller arkitekt å hjelpe deg videre, hvis de vet hva du liker!

Følger du disse stegene ligger du godt an til å komme i mål med din hustegning og ditt byggeprosjekt.

Pris på hustegninger

Det kan være et stort hopp fra den billigste hustegningen til den dyreste. Arkitekter har egne priser, og det kommer helt an på hvor stort prosjektet er. Derfor er det alltid lurt å forhøre seg litt om pris i forkant.

Hvis du skal ha hjelp av en husleverandør til hustegningen er det lurt at du først avklarer om dette er en del av pakka eller om du uansett må betale for selve tegningen.

Hustegning med egen del for utleie

Noen velger å tenke litt smart og inkluderer derfor en ekstra del i sin bolig. En utleiedel. Dette kan være gunstig økonomisk, samtidig som man da har store muligheter til å få større plass selv en gang i tiden. For de som har barn kan det være fint å ha en liten «leilighet» som kan tas i bruk når barna blir eldre og trenger mer rom for seg selv.

Det kan i hvert fall være verdt å vurdere en slik løsning, og da gjør du lurt i å snakke med arkitekten om dette. Slik at hustegningen blir optimal også med tanke på denne delen av boligen. En husleverandør vil kunne gi deg gode tips og råd dersom du bestemmer deg for å gjøre dette, det er noe de er vant til å planlegge.

Slik får du din hustegning

Det er alltid lurt å snakke med flere firmaer når man skal velge noen til å utføre en jobb eller tjeneste. Det er spesielt lurt med tanke på prislappen. Derfor er det et godt råd å ta en ringerunde. Dette kan dog kreve en del av din tid, så det finnes heldigvis andre muligheter.

Vi kan hjelpe deg med å komme i kontakt med ulike firmaer/leverandører. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et skjema på vår side, med nødvendig informasjon. Innen kort tid vil du da bli kontaktet. Du kan så få uforpliktende tilbud og du kan komme i gang med prosessen.

Etter at du har fått pristilbud på jobben du skal ha gjort, kan du enkelt velge mellom disse. Det er du som har all makten! En ting er sikkert: Samtlige leverandører vil gjerne ha deg som kunde. Når du har valgt tilbudet du skal gå for, er det ikke lenge før du har både hustegning og en ny bolig i boks. Så da er det bare å glede seg!

Få tilbud på hustegninger fra flere firmaer samtidig

Få hjelp med dine hustegninger fra flere leverandører med ett, enkelt skjema og finn ditt drømmehus. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.