Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på funkishus fra flere firma samtidig

Få huskatalog på funkishus fra flere leverandører med ett, enkelt skjema og finn ditt drømmehus. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

Finn riktig funkishus

Funkishus

Har du begynt å planlegge drømmehuset? Da er det i så fall mange valg som skal tas. Mange drømmer om et stilrent funkishus – vi forteller deg det du trenger å vite om denne typen hus.

Funkishus har rette linjer, flatt tak og kan ofte minne mye om en firkant – en boks. De fleste er enig om at dette er et moderne hus og det er selvsagt mange som drømmer om å bo i et sånt. Den drømmen trenger ikke nødvendigvis være så uoppnåelig som mange tror.

Drømmen om funkishus

Får du store og lysende øyne når du ser rette linjer og flate tak? Skulle du ønske du hadde en bolig som var funkishus? Hvis du en dag bestemmer deg for å bygge hus, er det opp til deg hvordan det skal bli. Da kan du vurdere å få bygget en funkis – og plutselig har drømmen gått i oppfyllelse. Brått er det naboene som sikler på ditt tak, på dine rette linjer, på din moderne stil.

Hvis du har en aldri så liten tanke om å etter hvert bygge hus, da lurer du sikkert på hvordan du skal ende opp med det perfekte resultatet. Det kan også hende du lurer på hvordan du går frem.

Planlegg byggingen

Hvis funkishus er noe du vurderer for ditt byggeprosjekt, burde du bruke litt tid på å undersøke saken. Slik at du kan finne ut av om det er mulig og om det virkelig er det du blir mest fornøyd med. Husk på at det finnes mange muligheter.

Hvilken tomt?

Det første du må tenke på er hva slags tomt som er utgangspunktet for byggingen. Hvis du allerede har en tomt, kan det være lurt å ta kontakt med firmaer som kan stå for byggingen av hus. Så kan de ta en vurdering på hva som passer best på tomten du har.

Hvis du er på jakt etter en tomt, har du for så vidt et bedre utgangspunkt. Du kan i hvert fall velge mer fritt når det kommer til hva som skal bygges og hvordan. Du gjør da lurt i å finne ut av akkurat hva slags bolig du skal ha – da blir det lettere å finne en tomt som matcher dette.

Materiale

Er du opptatt av minimalisme? Da kan det hende at et funkishus er det perfekte valget for deg. Tanken med slike hus er nemlig at det ikke skal ha noen unødvendige detaljer. Den skal være enkel og funksjonell. Ofte lages funkiser med betong eller stål, der skiller boligtypen seg veldig ut fra de tradisjonelle husene vi har i Norge.

Et moderne hus – ja takk!

Etter hvert som alle markeder utvikler seg, ser vi at det stadig blir et økt behov for å være oppdatert og moderne. Vi skal ha det beste og mest trendy innen teknologien, vi skal gjerne ha moderne klær, vi skal ha bilen som blir omtalt mest i media og vi drømmer stadig om en bolig som er moderne.

Et "smart" hjem

Mange velger derfor å modernisere hjemmet sitt på ulike måter. For eksempel ved å gjøre huset «smartere». Alarmselskaper har slengt seg på denne trenden og tilbyr moderne husalarmer som også gir deg andre muligheter til å oppgradere hjemme ditt slik at det blir mer moderne. Tidligere var dette noe vi så mest på film (for eksempel at du ikke trenger noen nøkkel eller at du kan skru på lys ved å klappe) – nå har det blitt litt mer virkelig. Dette kan være en av grunnene til at mange også ser mot det å bygge seg et moderne hus.

Et moderne hus med personlighet

Vi kan bare være ærlige med en gang, veldig mange ønsker seg et moderne hus – vi ville sagt ja takk til det med en eneste gang. Dette gjelder både de som bor i leilighet og ønsker seg noe større, og de som bor i et hus, men ønsker seg noe bedre.

Nå skal man ikke jakte på et moderne hus bare fordi det er moderne, man bør sette pris på andre ting med det også. Jakten dreier seg altså om å finne et hus der moderne møter din personlighet – da ender du opp med et hjem som er deg. Hvis du skal bygge hus har du mange muligheter til å få til dette – du kan for eksempel skaffe deg en funkis som du har satt ditt personlige preg på.

Vurderer du funkis?

Er du en av de som vurderer funkis? Da kan det være lurt å finne ut av hva som eventuelt stopper deg og om du har behov for å finne mer informasjon før du tar valget.

Et godt tips er å ta kontakt med en husleverandør. Da kan du for det første finne ut av hva leverandøren tilbyr og du kan få stilt de spørsmålene du eventuelt måtte ha. Husleverandører sitter på mye god kunnskap og har hjulpet mange mennesker med levering av hus, og de valgene som må tas i forbindelse med dette.

Usikker? Sett opp fordeler og ulemper

Hvis du føler at det er noen ting som gjør at du helt klart har lyst på funkis, men at det samtidig er noen faktorer som taler imot – da kan du enkelt skrive en liste. Så ser du fort hvilken av sidene som veier tyngst. Og er: «funkis er drømmehuset» på lista di, ja da er det vel stor sannsynlighet for at dette er et valg du vil bli fornøyd med.

Som med det meste så finnes det gode argumenter både for og imot. Det finnes både fordeler og ulemper. Det viktigste er å finne ut av hva disse fordelene og ulempene betyr for akkurat deg. Alle har ulike behov og ønsker, det finnes derfor ikke noe fasitsvar på hva som er det rette valget når det kommer til huskjøp eller husbygging.

Nye funkishus

Det finnes selvfølgelig noen funkishus på markedet, og det er derfor mulig å finne et som er til salgs. Men det kan godt hende at det går lenge mellom hver gang et slik hus kan kjøpes. Har man først investert i å få seg et funkishus, har man trolig lyst til å bo der lenge, altså er det kanskje ikke så mange som selger sine funkiser. En annen ting er at det selvfølgelig finnes færre slike hus, dermed kan det bli vanskelig.

Hvis du er i den situasjonen at du har muligheten til å bygge hus, ja da kun du få deg et flunka nytt funkishus som er tilpasset deg og familien din. Nye funkishus er ofte litt annerledes enn «de gamle», fordi materialer, metoder og muligheter stadig utvikler seg – ting blir forbedret.

Nye funkishus kan for eksempel gi deg muligheten til å velge materiale, takhøyde og utforming. Du har mer du skulle ha sagt! Mange velger betong eller mur når de skal ha seg en funkis, og mange bruker mye tid på dette med takhøyde – det gir mange muligheter for å skape god romfølelse.

Funkisbolig med garasje

Noe som gjør en funkisbolig svært så praktisk, er selve konstruksjonen. Det at den er så firkantet eller boksete. Det gir nemlig rom for å ha en integrert garasje – det gjør hverdagen din enklere.

Se for deg at du enkelt kan bevege deg fra hus til garasje, uten å måtte gå ut. Hus og garasje blir faktisk til ett – det ser også veldig stilig ut. En moderne løsning som veldig mange setter pris på.

Den totale boligen/bygget kan da på mange måter se ut som fire bokser. Spesielt hvis man går for en terrasseløsning/takterasse, hovedhus og en garasje. Da har man alt man trenger, og alt er i nærheten av hverandre. Det kan kanskje kalles sømløst?

Utleiedel på funkishus

Hvis du først skal bygge og har en relativt stor tomt til rådighet, er det ingenting i veien for å vurdere om du skal bygge huset litt ekstra stort. Da kan du bruke en del av huset som utleiedel – det kan gjøre at du tjener penger på prosjektet.

Det er selvfølgelig ikke alle som ønsker seg den ekstra jobben det er å leie ut, eller i det hele tatt ønsker å dele bolig med noen – men vurder det gjerne. Det kan komme mye godt ut av det: For det første kan du tjene penger og for det andre vil du da senere kunne boltre deg på enda større plass. Hvis du har barn, kan denne delen kanskje bli den perfekte boligen for et barn som begynner å bli voksen? Tenk over saken, det kan hende dette er svært lurt.

Ferdighus

En del leverandører har ferdighus du kan velge blant. Dette kan du spare både penger og tid på, og det er helt klart et godt alternativ for en ubesluttsom vinglepetter. De fleste leverandører som har ferdighus du kan velge blant, har også muligheten til å skreddersy.

Hvis du bestemmer deg for å gå for et ferdighus vil du få en slags katalog du kan bla gjennom, for å finne det du ønsker deg. Da har husene ulike navn, slik at du også kan sammenligne og tenke godt gjennom hvilket du liker aller best.

Noen av leverandørene har også muligheter til å finne frem til noen hus som kanskje vil være perfekt for deg, basert på hva du ønsker deg av stil, antall rom, type tomt og størrelse. Det finnes mange ferdighus du kan velge mellom!

Funkishus på skrå tomt

Man kan fort bli bekymret for at huset man ønsker seg ikke «passer» på den tomten man har eller skal kjøpe. Det kan hende at tomten er skrå, at den er smal og bratt, at den er ujevn eller har «rare» hjørner. Det er slik at tomter kommer i alle former og fasonger, derfor kan det være lurt å forhøre seg med noen eksperter. Det finnes heldigvis mennesker som har bygget såpass mange hus at de har en løsning nesten uansett hva slags tomt det er snakk om.

Få en befaring

Hvis du har en skrå tomt og vurderer funkishus, kan det være lurt å snakke med leverandøren din. La gjerne leverandøren ta en titt og ta en vurdering, slik at du er helt sikker på at det blir slik du vil. Det finnes mange gode løsninger, så det meste kan ordnes! Dette kan også gjelde hvis tanken er å bestille et ferdighus. De fleste husleverandører er vant til at kundene trenger å få tilpasset boligen på en eller annen måte, og kanskje spesielt med tanke på underlaget/tomten.

Summert opp kan vi altså si at du ikke trenger å mistet motet selv om du har en krevende tomt – ta kontakt med en leverandør – så ordner det seg nok.

Pris på funkis

Det kan selvfølgelig bli ganske så kostbart å skulle bygge sitt eget hus. Først koster tomten en viss sum, og deretter er det mye penger for å få det akkurat som man vil. Akkurat hvilken sum du ender opp med kommer helt an på hva slags hus du velger, hva slags materialer og hvordan du vil ha alt. Det er mange valg som skal tas, og du har stor mulighet til å påvirke resultatet.

Noen velger materialer og hus etter lommaboka ved at de prøver å gjøre det så billig som mulig. Andre er mer opptatt av å få resultatet så perfekt som mulig – dermed blir det ganske mye dyrere. Du har altså muligheten til å påvirke sluttsummen i stor grad. Det kan potensielt bli billigere å velge et ferdighus uten mange tilpasninger, enn å gå får et stort byggeprosjekt som du selv «konstruerer». Vurder derfor hva som er viktig for deg.

Uansett hva du måtte velge, så gjør du lurt i å ta kontakt med flere ulike husleverandører. Innhent en del tilbud og sammenlign prisene. Da unngår du å gå i fellen å betale for mye for noe du kan få billigere et annet sted. Dette er et godt tips!

Slik får du funkishus

Hvis du har bestemt deg for å ta drømmene dine ut i livet, er det på tide å komme i kontakt med en leverandør som kan gi deg huset du ønsker deg. Hvis du er ute etter å få kataloger og mer informasjon, kan vi gjerne hjelpe deg med å komme i kontakt med leverandører av funkis.

Fyll ut et skjema på vår side. Innen kort tid vil du bli kontaktet og få akkurat det du trenger for å lettere kunne ta et valg. Lykke til med husprosjektet!

Få tilbud på funkishus fra flere firma samtidig

Få huskatalog på funkishus fra flere leverandører med ett, enkelt skjema og finn ditt drømmehus. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.