Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på ferdighus fra flere firmaer samtidig

Få huskatalog på ferdighus fra flere leverandører med ett, enkelt skjema og finn ditt drømmehus. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

Finn riktig ferdighus

Ferdighus

Hver gang man går i gang med å bygge hus er det en del valg som må tas. Hvis husbygging står for tur, er det viktig å ha vært innom de mulighetene man har. Her får du vite det du trenger om ferdighus.

Ferdighus har en fin klang, nettopp fordi det forteller oss at prosessen kanskje vil gå litt raskere. Det er noe som allerede er «ferdig». Husk likevel på at mange leverandører tilbyr tilpasninger, slik at du kan få det akkurat som du ønsker i din nye bolig.

Skal du i gang med et byggeprosjekt?

Det finnes mange husleverandører som har store kataloger fulle av flotte ferdighus. Disse katalogene kan du ta en titt på, og se om du finner drømmehuset ditt. Ferdighusene har ofte fått ulike navn av leverandørene, det er derfor enkelt å «peke» når du eventuelt finner noen kandidater. Det blir nesten som å kjøpe sko eller klær på nett! Enkelt, effektivt og veldig gøy dersom du er interessert i hjem og bolig.

Du har muligheten til å se på ulike stiler. Kanskje du allerede har bestemt deg for hva slags stil huset skal ha? Skal du gå for en moderne variant? Da er det kanskje en funkis som blir valget ditt. Hvis du er av den mer tradisjonelle typen, finner du mange ulike varianter – du kan også finne den klassiske stilen.

Tidligere var det kanskje ikke så mange valg, noe som gjorde at det satt langt inne for mange å skulle velge et ferdighus. I dag er situasjonen en helt annen og man har store muligheter for å få oppfylt de ønskene man måtte ha. Det er mulig å få et ferdighus som holder høy kvalitet og som tar seg veldig godt ut.

Før du eventuelt går i gang med prosjektet om å finne og bygge et ferdighus, kan det være lurt å ha fått noen gode råd. Vi gir deg her noen punkter det er viktig at du husker på.

Viktig når du skal bygge hus:

 1. Jobb tett med leverandøren
 2. Ha en god avtale eller kontrakt
 3. Unngå forskuddsbetaling
 4. Skriv ned alle ønsker
 5. Sjekk referanser
 6. Ha et budsjett - og forhold deg til det
 7. Bruk god tid

Jobb tett med leverandøren

Det er viktig at du helt fra starten av kommuniserer godt med den leverandøren du måtte velge. Derfor kan det være lurt å gjøre en skikkelig jobb når du skal finne firmaet som skal levere ditt ferdighus. God dialog og god informasjon er viktig for et bra resultat. For din del er det viktig at du er tydelig på hva du ønsker og hva du ikke ønsker, og leverandøren må gi deg all den informasjonen du trenger og hjelp til å ta de valgene som eventuelt føles litt vriene. Opprett et godt kundeforhold helt fra starten av og vær tydelig – da kommer du langt.

Ha en god avtale eller kontrakt

For å unngå uenigheter og uventede problemer gjør du lurt i forme en skriftlig kontrakt med din husleverandør. Da blir det mye lettere for begge parter å forholde seg til faktiske forhold. Begge parter må være klar over hva som er avtalt, og holde seg til sin del av avtalen.

Pass på at kontrakten inneholder:

 1. Pris
 2. Tidsperspektiv
 3. Nøyaktig hva som skal leveres
 4. Eventuelt hva som forventes av deg som kunde

Standard kontrakt

Får du servert en standardkontrakt er det viktig at du er nøye med å gå gjennom denne. Du skal ikke være redd for å spørre dersom du synes noe er uklart og gjør endringer dersom du føler det er nødvendig. Ikke start kundeforholdet før denne kontrakten er på plass – før begge parter er fornøyde og har skrevet under. Da unngår dere at det blir konflikt i etterkant, og om det skulle bli uenigheter kan dere enkelt sjekke opp hva avtalen sier.

Ferdigstillelse MÅ være med i kontrakten. Begge parter må være helt klare på når datoen for ferdigstillelse er. Du burde også ha med eventuelle garantier i avtalen.

Unngå forskuddsbetaling

Det er nok en del leverandører som vil kreve forskuddsbetaling. Dette er noe du bør ha tenkt godt gjennom. Vår anbefaling er å unngå dette så godt det lar seg gjøre. Dersom du må betale deler av summen på forskudd, er det enda viktigere at du har en godt kontrakt. Let gjerne etter en leverandør som ikke krever at du betaler på forskudd.

Start gjerne med å skrive ned alle ønsker

Det blir lettere for deg å skape en god dialog med husleverandøren dersom du har skrevet ned dine ønsker og krav. Alt som står på papiret, er lettere å jobbe videre med. Da blir du også mer klar over hva det faktisk er du er ute etter. Begynn i det små med å notere, deretter kan du sortere etter hvert. Når du har en liste eller en forklaring som andre kan forstå, kan du gjerne gi denne til leverandøren.

Sjekk referanser

Når du er i den fasen hvor du skal finne leverandør, gjør du lurt i å bruke litt tid på prosessen. Du burde alltid sjekke referanser og ta en titt på nettet for å finne ut av andres erfaringer. Ikke stol blindt på de referansene som ligger på leverandørens hjemmeside, disse er der av en grunn – de er plukket ut fordi de er gode. Gjør en nøyere «analyse», finn andre referanser. Ikke vær redd for å ta en ringerunde eller sjekke opp ting. Det kan også lønne seg å dobbeltsjekke at firmaet har nødvendige godkjenninger.

Ha et budsjett og forhold deg til det

Det er veldig dumt å starte en slik prosess uten at du har det økonomiske på plass – eller uten å ha tenkt godt gjennom hva du har av budsjett å forholde deg til. Lag et budsjett og finn ut akkurat hvor romslig du har det økonomisk. Vær sikker på at du kan klare å betale alt du velger. Dette er noe du tidlig kan opplyse en leverandør om, slik at også de strekker seg langt for at du skal finne og få det du har råd til. Pass på at du ikke plutselig beveger deg utenfor budsjettet, forhold deg til den summen du har satt av til prosjektet ditt. Dersom du er avhengig av banklån, er det viktig at du har finansieringsbevis på plass før du går i gang.

Bruk god tid

Bruk god tid når du skal velge ferdighus. Du kan ikke angre deg i etterkant, derfor må du ha sett på mange forskjellige hus og deretter ta et valg du vet du kommer til å bli fornøyd med. Det er ikke feil å ta seg veldig god tid i denne prosessen, det kan hende du blir fornøyd med det når du ser resultatet. Se på mange hus, og finn drømmehuset.

Følger du disse syv punktene ligger du godt an og prosessen vil da bli enklere for deg. Dersom du føler at du trenger hjelp, råd eller veiledning, kan du spørre firmaet du velger. De hjelper deg gjerne og svarer på de spørsmålene du måtte ha. Det er dumt å gå rundt med mange ubesvarte spørsmål, ikke vær redd for å ta kontakt med fagfolk.

Hvorfor velge blant ferdige hus

Det kan godt hende at ditt byggeprosjekt startet med en drøm om å bygge et hus helt fra bunnen av – fra dine tanker og ønsker. Det er selvfølgelig mulig å gjøre et byggeprosjekt til noe stort, men det kan også være lurt å se på mulighetene som finnes. Det vil koste mye penger og tid hvis du skal bestemme hver minste detalj. Det er heller ikke gitt at du blir noe mer fornøyd med dette enn å velge et ferdighus.

De som velger å gå for et ferdighus gjør nok dette fordi det er en litt enklere prosess og fordi det føles tryggere med tanke på resultatet. Du kan enklere «se» hvordan det blir når huset står på tomta di. Mange velger også ferdighus i håp om at det skal bli billigere og fordi de sparer enormt mye tid på det. Det er lettere å velge fra en katalog og deretter tilpasse, enn å skulle starte med de få tankene du har om din nye bolig.

Bygge hus

Uansett om man velger et ferdighus fra en katalog eller om man velger å bygge et hus med hjelp fra arkitekt, så må man bestemme seg for hva slags hus man skal gå for. Du har mange valg, og det finnes mange muligheter. Først må du bestemme deg for stil og utseende. Hvordan vil du det skal se ut?

Hvis du er usikker på dette, finnes det selvfølgelig mange som vil hjelpe deg.

Murhus

Murhus er et populært valg fordi disse er så godt som vedlikeholdsfrie. Det er noe som frister for mange, og det med god grunn. Et murhus kan gi deg muligheten til å slippe å gjøre noe med det på kanskje 20 eller 25 år. Det betyr at du sparer penger og enormt mye tid. Det er altså både økonomisk lurt og veldig behagelig. Spesielt hvis du er en av de som ikke elsker å male, skrape, olje, osv.

Funkishus

Funkishus er også et populært valg. Mest av alt fordi det er et utrolig moderne hus. Du kan fort skille deg ut i nabolaget hvis du velger et kult funkishus. Rette linjer og flate tak er noe som kjennetegner funkiser – er dette noe som frister? Du har selvfølgelig muligheten til å velge blant ulike funkishus, valgene er mange og du kan få de tilpasset deg. Ofte er det de som har sansen for minimalisme som velger å gå for et funkishus.

Små ferdighus

Selv om mange ferdighus er beregnet på større familier som trenger god plass, finnes det selvfølgelig flere størrelser å velge mellom. Alle skal kunne finne noe som passer for dem. Er du på jakt etter et lite ferdighus kan det være greit å ha tenk gjennom dette valget skikkelig. Tenk for eksempel på hvordan det vil være å selge et lite hus i fremtiden, dersom det blir aktuelt.

Et godt alternativ er å velge et ferdighus av «vanlig» størrelse, og heller lage en utleiedel. Da kan du leie ut og tjene penger på denne måten. Da er du også tryggere på at huset ditt vil være selgbart i fremtiden.

Er du en av de som absolutt ikke ønsker å leie ut en del av hjemmet ditt, og er sikker på at du skal bo i huset ditt i lang tid fremover, er det ikke noe i veien med å lete etter små ferdighus. Du kan enten opplyse en husleverandør om hva slags størrelse/løsning du tenker deg, eller se i en katalog. Mange leverandører har en hjemmeside hvor du kan velge å sortere etter kvadratmeter/areal.

Byggesett til hus

En del av de som tar skrittet ut i markedet og begynner å planlegge kjøp av ferdighus, ser på dette som om de skal velge et byggesett. Det vil si at mange er av den oppfattelsen at alt forhåndsbestemt og at ingenting kan endres. De tror dermed at det kun er ett valg som skal tas – og det er hvilket «byggesett» de skal velge. Slik er det ikke. Leverandørene har gode muligheter til å tilpasse og endre.

Et såkalt «kataloghus» kan fremdeles endres, forbedres og tilpasses. Du kan få oppfylt mange av ønskene dine og du har muligheten til å sette ditt eget preg på det «byggesettet» du velger. Det blir litt som å fjerne noen deler fra byggesettet, og bytte det ut med noen andre. Med andre ord kan du forberede deg på at det fremdeles er en god del valg som skal tas!

Modulhus

Noen mener kanskje at modulhus har et litt dårlig rykte, men det hører nok fortiden til. Tidligere ble dette sett på som hus som ble produsert og bygget andre steder, og nærmest plassert fiks ferdig i en hage. Så har dette etter hvert utviklet seg, og det er nå veldig populært å velge seg et modulhus, ferdighus eller kataloghus.

Det er fremdeles slik at man sparer tid, fordi i hvert fall en del av huset er laget et annet sted. Det er altså ikke så mye som skal til, før drømme huset plutselig er slått opp som et telt i hagen din.

Priser på ferdighus

Det finnes ingen fasit på hva et ferdighus vil koste. Det kommer helt an på hva du inkluderer i «pakken» du kjøper – hva du legger til eller trekker fra. Det er også veldig mange hus å velge mellom, dermed også mange ulike priser. Et ferdighus kan være både rimelig og ganske så dyrt.

Det beste du kan gjøre er å innhente flere tilbud, slik at du ser hvilken leverandør som kan gi deg drømmehuset til rimeligste pris. Du må også være nøye på at totalsummen på leveransen står i kontrakten, slik at det ikke blir noen overraskelser. Vi hjelper deg gjerne med å komme i kontakt med husleverandører – fyll ut skjemaet på vår side og kom i gang!

Få tilbud på ferdighus fra flere firmaer samtidig

Få huskatalog på ferdighus fra flere leverandører med ett, enkelt skjema og finn ditt drømmehus. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.