Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på boligkatalog fra flere firmaer samtidig

Få boligkatalog fra flere leverandører med ett, enkelt skjema og finn ditt drømmehus. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

Finn ditt drømmehus med en boligkatalog

Boligkatalog

Skal du bygge hus eller kjøpe ferdighus? Da er boligkatalogen din beste venn fremover.

Mange nordmenn har store drømmer når det kommer til bolig. Noen vil gjerne kjøpe brukt bolig, altså boliger som andre har bodd i men skal selge. Noen foretrekker å kjøpe leiligheter som er tilpasset familiens behov og ønsker. Andre velger å gjøre det helt fra bunn av. Kanskje de allerede har en tomt som de ønsker bygge ut på, eller kanskje de bare drømmer om å gjøre huset helt til sitt eget. Skape et hus som starten på det å skape seg et liv.

Boligkatalog

En boligkatalog er noe som entreprenører og andre som jobber med å bygge hus, har tilgjengelig. Dette er for at du som kunde skal få se eksempler på hvordan boligen kan bygges, hvilke materialer som kan brukes, hvilket inventar som kan følge med. De tekniske spesifikasjonene for boligene vil stå her, som for eksempel hvor mange rom og hvor stort boareal.

De forskjellige selskapene har gjerne spesialisert seg på forskjellige typer boliger. Noen er eksperter på det å sette opp modulhus, andre er dyktige på å sette opp trehus mens noen entreprenører har ekspertise på å sette opp murhus. Noen entreprenører driver prosjekter med utbygging av flere boliger samtidig, så da er det jo mulig å kjøpe seg inn i disse boligene. Det kan enten være enmannsbolig, tomannsbolig eller leilighet i en eventuell bygård eller blokk. Det finnes mange muligheter selvfølgelig.

Bygge hus?

Er det slik at du er klar til å sette i gang med å bygge et hus, så er det viktig å planlegge det hele nøye. Vet du hva slags hus det er du ønsker deg, og hva huset skal inneholde? Hvis ikke er det lurt å sette seg ned å lese godt i boligkataloger på nett, eller bestille fysiske kataloger hos entreprenører som leverer hus i ditt område. Det første spørsmålet som må besvares er jo hvorvidt dere har funnet det stedet dere ønsker å bo. Har dere tomten på plass?

Mange har gjerne en tomt som har gått i arv, eller har blitt adskilt fra foreldre eller andre slektningers tomt. Noen kjøper tomt fra kommunen når de seksjonerer ut nye tomter. Det er mange måter å gå frem på når man skal finne den perfekte tomten. Det som er viktig å tenke på er hvor tomten ligger, hvordan er grunnen på tomten? Er det mye berg eller er det ren jord? Ligger den i nærheten av elv eller annet vann? Dette er ting som kan påvirke kostnadene til å for eksempel få jevnet tomten ut for å kunne bygge. Må du for eksempel påregne sprengningsarbeider så blir det brått veldig mye dyrere enn bare selve tomteprisen.

Husk også at det er billigere med tomter i utkantstrøk, jo mer sentralt de ligger til, jo dyrere er det. Det er lurt å tenke på hvilke områder dere foretrekker med tanke på jobb, skole og barnehage. Sjekk gjerne ut hvilken kvalitet som er på skoler og barnehager i de områdene dere ønsker å bosette dere, om dere ikke allerede har valgt basert på hvor barna går på skole eller i barnehage.

Funkishus eller murhus?

Når dere skal velge hus er det et par ting som er greit å vite før dere setter i gang. Hvor lang tid har dere på å få opp huset og ønsker dere et hus designet av arkitekt, eller kan et kataloghus være aktuelt. Det første alternativet tar veldig mye lengre tid og vil være ekstremt mye mer kostbart. Velger du hus fra boligkatalog vil du få mye mer for pengene. Mange tror at du har lite å si på utformingen av huset, men det stemmer ikke. Det finnes kataloghus for mer eller mindre alle stiler du måtte ønske deg. Det finnes blant annet murhus, funkishus, klassiske villaer, herskapshus, smarthus, Qube hus og moderne villaer.

Huset i seg selv har en oppskrift, men det er mange av disse detaljene du selv kan være med å bestemme eller eventuelt endre. Det som er veldig positivt med kataloghus er at de har gjerne vært bygget mange ganger før av samme byggmester. Det vil si at han vet hva de kan møte på veien og ikke minst hvordan de kommer seg rundt eventuelle hindringer.

Miljøvennlig hus?

En annen ting dere bør tenke på er hvor miljøvennlige dere ønsker å være når dere bygger huset. Det er mange funksjoner dere kan få på plass under bygging av huset, som er veldig miljøvennlig. Et eksempel på dette er de forskjellige varmepumpene som dere faktisk kan få støtte til å installere gjennom Enova. Dette er tiltak som gjør boligen mer miljøvennlig, energieffektiv og kostnadseffektiv. Det vil spare dere for mye penger i det lange løp.

Et annet alternativ som bør vurderes av hensyns til innemiljøet er om dere ønsker sentralstøvsugere. Det er også gode muligheter når det kommer til å få smarthusløsninger som gjør boligen tryggere, som kan forhindre store skader på bolig ved brann eller noe så enkelt som å slå på kaffen via mobilen mens du er på vei hjem. Jo tidligere dette kommer inn i prosessen, jo større er mulighetene dere har.

Hvor mye tid har dere?

Dette er tema når dere skal velge hus også, ettersom valget bestemmer hvor lang tid det tar før huset er ferdig. Som regel når det er snakk om kataloghus så er det sånn omtrent 9 måneder fra byggestart til slutt. Alt som skal leveres kommer fra en leverandør så det skal være lettere og mer tidsbesparende. Skal du gjøre alt selv så vil det være ekstremt tidkrevende og det kan fort oppstå forsinkelser. Har du for eksempel kunnskapen du trenger i forhold til alle tillatelser og papirer som trengs i forhold til det offentlige.

Her handler det om å velge en totalleverandør som kan levere deg det huset du ønsker med de spesifikasjoner du ønsker. Det finnes et hav av totalleverandører på markedet og det tar tid å gå gjennom de aktuelle for å finne den leverandøren dere vil ha. Dette er mennesker dere skal samarbeide tett på over veldig lang tid, gjerne opp til ett år så det er viktig at dere har klare og rene kommunikasjonslinjer. Det er viktig at det ikke oppstår kommunikasjonsproblemer for det er gjerne grunnlaget for en haug forsinkelser.

Signer avtalen

Når du har bestemt deg for hvilken totalleverandør du ønsker å benytte, så begynner det møysommelige arbeidet med å få på plass avtalen. Her er det opp til deg å sørge for at alle deres ønsker blir tatt hensyn til og får plass i avtalene. Det er viktig å få prisene og kostnadene helt riktig på plass, slik at det ikke oppstår uenigheter om dette senere. Vær også tydelig på tidsfrister og hva som eventuelt skjer om disse ikke holdes.

Inspeksjon er viktig

Når huset ifølge entreprenøren er ferdigstilt må du og entreprenøren ta med fagfolk på en runde for å sjekke at alt er bygget etter standard. Det er nå en gang slik at det nytter ikke hvor bra rykte en entreprenør har om arbeiderne under vedkommende ikke holder mål. Det kan være at arbeidere med lite fagkunnskap har vært på jobb, men dette kan du også avdekke med jevnlige inspeksjoner i løpet av byggeprosessen. Men uansett hvor nøye dere har vært i byggeprosessen, må dere også følge opp med endelig inspeksjon før dere endelig tar over huset.

Et hus er også et hjem

Har alt gått mer eller mindre som planlagt så har dere til slutt et hus som dere kan kalle et hjem. Dere har valgt de materialene dere ønsker, og boligen er så tilpasset deres ønsker som det er mulig i forhold til kataloghus. Det er nå en gang også sånn at enkelte feil med huset ikke nødvendigvis blir synlige før at det har blitt bodd litt i.

Om dere skulle oppdage noen feil så er det viktig at dere melder feilene inn med en gang, slik at de kan bli fikset og ikke fører til mer skade. Om dere for eksempel oppdager at det er lekkasje et sted, så må dette fikset så fort som overhode mulig for å unngå vannskade. Sørg for at dere har alle avtaler på plass, slik at det ikke er noe problem å komme med eventuelle problemer i en viss tidsperiode etter at dere har flyttet inn.

Få tilbud på boligkatalog fra flere firmaer samtidig

Få boligkatalog fra flere leverandører med ett, enkelt skjema og finn ditt drømmehus. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.