Søk etter tidligere besvarte spørsmål: Kategorier 
Karakter: 1.6 (7 stemmer)
Publisert: 02.10.2010
Kategori: Skadedyr
Ekspert: AN
Arne Nese Arne Nese
Teknisk Sjef
Rentokil Skadedyrkontroll
Flere svar fra AN

Arne Nese er godkjent skadedyrbekjemper av Folkehelseinstituttet, utdannet tømrer, og er Teknisk Sjef i Rentokil Skadedyrkontroll. Han har arbeidet med skadedyrproblematikk i over 20 år, blant annet treborende insekter. Nese har erfart at mye kan gjøres uten bruk av gift. Nese svarer på spørsmål om skadedyr og skadedyrbekjempelse.

Tidligere besvarte spørsmål
Link til hjemmeside

Spør en ekspert på "Skadedyr"

Kategori: Skadedyr

Spørsmål:

Veggedyr

Hei!

I forbindelse med en arbeidsreise i utlandet var jeg uheldig å bo på et hotellrom (4 netter), som jeg i ettertid har skjønt hadde veggedyr. Ristet bagasjeinnhold og koffert utendørs og vasket klær fra bagasjen ved hjemkomst, men ble først etter en uke klar over hva det var snakk om, da jeg fikk kløende utslett. Vasket da tøyet på nytt + sengetøy ved 60 grader, og la til frysing dyner og puter mm. Har også satt opp noen "feller" bestående av hvite ark med dobbeltsidig tape rundt sengebena. Har foreløpig ikke observert individer her eller andre steder, heller ikke blodflekker i sengetøy. Har støvsuget godt på soverom, i-, rundt og på underside av seng, i skap det kofferten (som nå er støvsuget og plassert utendørs) har stått mm.

Har du flere gode råd om forebyggende tiltak? Hva tror du om utsiktene i dette tilfellet?

Etter omtrent hvor lang tid kan vi føle oss trygge dersom vi ikke merker noe mer?

Hva slags muligheter har vi for å bli av med problemet dersom det viser seg at veggedyr har etablert seg hos oss? Har forstått det som om slik sanering er ganske omfattende og dramatisk.

 

Kløende og engstelig
Svar:
 Hei.
Det er nå svært mange som opplever det samme, med aktivitet av veggedyr på overnattingssteder.
De tilltak du har gjort er riktige.
Ved mistanke er det et sentralt punkt å isolere bagasje som har vært med på reisen. Det er nemlig svært skjelden at veggedyr blir transportert på oss mennesker, men de blir tatt med videre med bagasje.
Når man bor på fremmede steder kan det være lurt å ta en rask sjekk av madrass og de nære områder av seng. Finner man små svarte prikker, eller blodflekker bør må man slå alarm.
Bagasje bør stå på bagasjehylle.
Siden du ikke har opplevd noe aktivitet etter hjemkomst er der mest sannsynlig at du ikke har fårtt med deg noe hjem. At du ikke har hatt fangst på tosidig tape, eller sett merker etter bitt er dette et bra tegn.
At du opplever reaksjon på bitt etter noe tid er helt i tråd med andre henvnedelser jeg har fått.
Ved ønske ønske om å fryse ned bagasje så har Rentokil Skadedyrkontroll egen frysecontainer plassert på vår kontoradresse.

Håper dette var til hjelp.

MVH
Arne Nese

AN
Gi karakter: 12345678910 (1-10)

Tips en venn om denne siden
Del på: Del på facebook Del på kudos Del på del.icio.us Del på nettby Del på google