Søk etter tidligere besvarte spørsmål: Kategorier 
Karakter: 2.3 (7 stemmer)
Publisert: 26.02.2009
Kategori: Varmepumper
Ekspert: AJ
Andreas Johansson Andreas Johansson


CTC Ferrofil
Flere svar fra AJ

Andreas Johanson har 19 års erfaring innefor varme og kjøleteknikk, Johansson har jobbet hos flere av de største leverandørerna på både Norsk og Svensk marked
svarar på alt inom området, bergvarme,jordvarme,luft/vann,luft/luft, basseng samt spa
  

Tidligere besvarte spørsmål
Link til hjemmeside

Spør en ekspert på "Varmepumper"

Kategori: Varmepumper

Spørsmål:

Varmepumpe i rekkehus

Vi har et rekkehus to etasjer. Vi bor midt i rekken og har altså kun 2 vegger for montering av evt. varmepumpe. (også soveromsvindu på begge disse vegger med tanke på evt støy fra slik pumpe/ og det estetiske)

Kjellerdelen er slik at halvparten ligger under bakkenivå. Kjelleren er braktelig kjøligere enn 1 etasjen. Nå på vinterstid er det kaldt nede - varmt oppe. På sommerstid er det jo det samme, men da er det behagelig i kjelleren og for varmt oppe. Kan man gjøre noe for å få sirkuasjon på denne lufta?Altså kaldtluft opp om sommeren og mer varme ned på vinterstid. Kan en varmepumpe være løsningen?

(Vedfyr er i kjelleren - med fyreluke over til førsteetasjen).

Hva er ca pris for evt varmepumpe du anbefaler - hvis det er løsningen for oss.. I forhold til oppvarming tenker jeg kanskje varmepumpe og så toppe dette med litt vedfyring på kalde dager.

Mann 34, Kr.sand
Svar:
 Hei! Ei enkelt lösning er og montere utedelen på bakkestativ så den ikke sitter i veggen, varmen vill ju alltid stige opp, men en splittmodell med 2 innerdeler skulle kunne vare ei lösning! Vill koste ca 25-30" montert og klart beroende på modell, Toshiba har ei som heter M18 og er kjempego!

MVH
Andreas Johansson

AJ
Gi karakter: 12345678910 (1-10)

Tips en venn om denne siden
Del på: Del på facebook Del på kudos Del på del.icio.us Del på nettby Del på google