Søk etter tidligere besvarte spørsmål: Kategorier 
Karakter: 1 (1 stemme)
Publisert: 02.03.2010
Kategori: Eiendom
Ekspert: PTL
Pål Øyvind Toft Larsson Pål Øyvind Toft Larsson
Megler/Jurist
Eie Eiendomsmegling
Flere svar fra PTL

Pål Øyvind Toft Larsson er utdannet jurist og jobber som advokatfullmektig, og har god erfaring med privatrettslige emner. I tillegg jobber han også som megler, og har opparbeidet seg erfaring med problemstillinger vedrørende kjøp og salg av bolig.

Tidligere besvarte spørsmål
Link til hjemmeside

Spør en ekspert på "Eiendom"

Kategori: Eiendom

Spørsmål:

Takst på landbrukseiendom

Jeg skal skilles og min eksmann har en landbrukseiendom vi skal dele. Jeg lurer på hvordan en takserer en slik eiendom.

Eiendommen ligger sentralt til i et tettsted. Halvparten av eiendommen ligger klart for utbygging til boligformål. Den er inntegnet som gul på planverket til kommunen, dvs avsatt til boliger. Kommunen har nå startet å beregne refusjoner for tomtene for gang og sykkelveg. Dvs at innen kort tid er dette en realitet.

Hvordan blir eiendommen taksert og kan jeg forvente at verdien blir i forhold til dette utbyggingspotensialet? Kan jeg kreve noe av dette???

 

 

 

Kvinne, Østlandet
Svar:
 Hei!

Vanligvis tar man en standard takst, som skal vise markedsverdien av området. Da skal også mulighet for utbygging regnes inn i verdien. dette gjøres av  en takstmann.

Hvor mye du kan kreve av dette kommer an på om boligen er tatt med inn i ekteskapet og så videre. Så på bakgrunn av den informasjonen du har gitt kan jeg ikke si hvor mye du kan kreve. Men standard er at du kan kreve halvparten så lenge verdien er oppsamlet under ekteskapet.

 

MVH
Pål Øyvind Toft Larsson

PTL
Gi karakter: 12345678910 (1-10)

Tips en venn om denne siden
Del på: Del på facebook Del på kudos Del på del.icio.us Del på nettby Del på google