Søk etter tidligere besvarte spørsmål: Kategorier 
Karakter: 3.3 (3 stemmer)
Publisert: 03.08.2010
Kategori: Dyr
Ekspert: AWH
Anneli W. Harlem Anneli W. Harlem
Veterinær
Veterinær på hjemmebesøk/Veterinærkontoret
Flere svar fra AWH

Anneli W. Harlem er veterinær og besvarer spørsmål om smådyr (hunder, katter, gnagere) og fugl.

Tidligere besvarte spørsmål
Link til hjemmeside

Spør en ekspert på "Dyr"

Kategori: Dyr

Spørsmål:

Katt som kaster opp

Hei. Jeg har en åtte år gammel hunnkatt som kaster opp ca. et par ganger i uken. Hun kaster alltid opp like etter at hun har spist, så skal jeg fore henne med noe annet? I så fall, har du noe å anbefale? Hun får vanlig fôr kjøpt hos veterinæren pluss vanlig våtfôr. Hun er utekatt og har fått alle vaksinasjoner hun trenger.

Kine
Svar:
Hei,

når man kaster opp rett etter å ha spist, kan det være fordi det er en insnevring eller annet som hindrer maten i å passere videre. Hvor lenge har hun holdt på slik? Ville tatt henne til en dyrlege og få henne sjekket, evt tatt røntgen/gastroskopi. Det kan være så uskyldig som hårballer eller mark, men det er mer vanlig at de da kaster opp uavhengig av å ha spist eller ikke. Ofte kommer det kun en hårball eller mark sammen med magesyre og ikke mat.

Dette er ikke noe som korrigeres med mat. Om hårballer - har hun mye pels? - kan du gi kattemat for å hindre hårballdannelse.

Jevnlig oppkast vil føre til endring i slimhinner i spiserør og er svært ubehagelig for katten. Magesyre har pH 2-2,5, og magesekken er eneste organ som tolerer så lav syre med egen sekresjon som beskytter mot etseskader.

MVH
Anneli W. Harlem

AWH
Gi karakter: 12345678910 (1-10)

Tips en venn om denne siden
Del på: Del på facebook Del på kudos Del på del.icio.us Del på nettby Del på google