Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE 768 - Logo Logo/white Copy 9 Group 14 Faa-tilbud-paa-forsikringer-Tjenestetorget Brukt-av-mer-enn-800000-fornoeyde-brukere-Tjenestetorget

Få tilbud på bredbånd fra flere leverandører

Sammenlign tilbud fra flere bredbåndsleverandører med ett, enkelt skjema, helt gratis og uforpliktende.

Få priser og billig bredbånd

Bredbåndsleverandører i Norge

Det finnes mange både regionale og landsdekkende internettleverandører på det norske markedet. Noen av disse tilbyr bredbånd og fibernett med enorm netthastighet, mens andre heller fokuserer på å tilby fleksibilitet gjennom mobilt bredbånd og satellittbredbånd.

Finn din bredbaandsleverandoer med Tjenestetorget

Hva er bredbånd?

Først og fremst så er det viktig å holde tunga rett i munn og ikke forveksle uttrykkene internett og bredbånd. Det er nemlig forskjell på de to begrepene. Bredbåndsteknologi gjør nemlig at du får tilgang til internett.  Bredbånd defineres gjerne som tilknytning til internett med høy bredbåndsbredde – altså høy hastighetstilkobling. Fra Store norske leksikon defineres det som en kabel- eller radioforbindelse med mulighet til rask overføring av store mengder digital informasjon. Bredbånd gjør at du kan raskt surfe på internett, IP-telefoni og overføring av lyd og bilder. Det er flere måter å få tilgang på bredbånd: gjennom kabel, telefonlinje eller satellitt. Selve uttrykket ble til på rundt 90-tallet da man fikk en raskere internett-tilgang enn hva man tidligere hadde gjennom telefonlinjen. Telefonlinjen hadde en begrensning på 56 kbit/s.

 

Påvirker netthastighet

Bredbånd kommer i ulike kapasiteter gjennom kobbertelefoninett, fibernett eller hybridfibernett. Desto mer omfattende prosesser du gjør på internett, jo mer kreves det av bredbåndshastigheten. Det vil si at dersom du streamer mye, laster ned mye, spiller og lignende vil en høyere netthastighet la deg gjøre alle disse tingene samtidig. Dersom hele familien er på internett samtidig er det derfor viktig å ha tilstrekkelig netthastighet – ellers kan det fort oppstå krangling eller irritasjon over at ting går så tregt.

For å utnytte høy hastighet på bredbåndet bør du også ha utstyr som er relativt nytt ettersom eldre utstyr ikke kan levere en like høy hastighet. På den måten får du mest mulig ut av den bredbåndet du betaler for.

Ulike typer bredbånd

Det finnes mange type bredbånd der ute, og her er de kategorisert i undergrupper. Hovedgruppen er DSL, men nå får man også bredbånd gjennom fibernettverk og ellers kan man også få bredbånd gjennom andre leverandører slik som kabel TV.

Bredbånd via DSL

DSL, eller Digital Subscriber Line, er teknologier som utnytter kobberbasert parkabelnett. DSL- systemer er lag 1-systemer som referer til OSI-modellen for åpen kommunikasjon. Altså skal systemet transportere et antall bits mellom to punkter (”access network transport”). DSL er selve systemet, mens navnene som er listet under inkluderer også en tjeneste (internettaksess).

Dette inkluderer alle underkategoriene:

 • ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line)
 • ADSL2
 • ADSL2+
 • SHDSL(Symmetrical highspeed digital subscriber line)
 • VDSL (Veryhigh-bit-rate digital subscriber line)

Bredbånd via Kabel TV

Kabel TV er TV-signaler som overføres i en koaksialkabel enten i bakken eller i luftspenn mellom stolper. I dag brukes det også egne nettverk av fiber og deretter koaksialkabel ut til brukeren. Forskjellen mellom Kabel TV og bredbånd er egentlig bare at Kabel TV leverandører har bredbånd fra eget nettverk. Dette gjør at Kabel TV kan levere en høyere hastighet enn ordinær DLS, men unntak av synkronisert nedlastningshastighet og opplastingshastighet.  Mange velger bredbånd i en pakkeløsning gjennom leverandøren av Kabel TV for enkelthetens skyld.

Bredbånd via Fiber

Fiber blir stadig vanligere etter hvert som teknologien utvikler seg og flere krever høyere netthastighet. I tillegg er fiber mer stabilt enn kobberlinjene. Fiber er en annen form for kabler, noe som gjør at internett over fiber gir høyere netthastighet enn internett over kobberkabler. Dette er fordi kobberkabler sender datasignaler gjennom radiobølger, mens fiberkabler er en glasstråd og derfor overfører datasignaler som lys. Dette gjør at du med fibernett kan få like høy netthastighet på nedlastning og opplastning på ditt bredbånd.

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er igjen et samlebegrep, men her menes det bredbånd som leveres via mobilnettverket. I dagens samfunn stilles det stadig krav til raskere internett, og intet mindre ønskes gjennom det mobile nettverket. Mobilt bredbånd gir derfor oss muligheten til å være mer fleksible, og være pålogget hvor som helst, når som helst. I dag finnes det mobilt bredbånd i en hastighet opp til 100 Mbps. Dette er tilstrekkelig til å både streame musikk og film i topp kvalitet.

Bredbånd og mengdedata

Tilbudene for hvor mye data du kan få varierer fra selskap til selskap og mellom de ulike pakkene. I tillegg spiller jo prisen inn når det gjelder hva du skal velge. Alt i alt ligger datapakker på alt fra 1 GB i måneden til store pakker med 100 GB. Det vil si at du enkelt finner datapakker som passer til vanlig smarttelefonbruk, samtidig som du kan finne mobilt bredbånd til hytta for de helgene eller ukene du eller familien er der.

2G, 3G og 4G

Det er i dag 2G (den opprinnelige GSM-teknologien), 3G og 4G-teknologien man bruker for mobilt bredbånd. I fremtiden vil man nok kunne se 5G der enda mer mobilfrekvens vil bli tilgjengelig. Fra 2020 har Telenor planer om å legge ned 3G-dekningen i Norge ettersom denne teknologien ikke er tilstrekkelig for dagens sultne smarttelefonbrukere. I tillegg så utnyttes frekvensene mer effektivt gjennom 4G. Selv om 3G forsvinner, vil 2G fremdeles være tilgjengelig som en garanti på at alle skal kunne koble seg opp på nettet. Det er nemlig ikke alle telefoner som støtter 4G, samt beholdes 2G som en sikkerhet for nødetater.

Trådløst bredbånd (WLAN)

Trådløse lokalnett som bruker radiobølger til kommunikasjon kalles for WLAN. Dette er en måte å koble flere ulike trådløse enheter på gjennom trådløst bredbånd, slik som PC, smarttelefon og nettbrett. Når man kobler seg på bredbånd gjennom en trådløs ruter vil netthastigheten reduseres noe ettersom det er støy eller feilkilder. Den hastigheten du betaler for er hastigheten du får inn til ruteren din, og ikke opplevd hastighet du har på nettverket.

Bredbåndstest – finn din netthastighet

Når du betaler for et bredbånd er det viktig at du får det du betaler for. Hastigheten kan du finne ved å bruke forskjellige speedometer. Du kan finne disse lett ved å søke på Google.  For å finne ut hva din faktiske netthastighet på bredbåndet er kan du gå inn på Tek sin test her eller Netfart.no. Du trenger kun å trykke på start, deretter vil siden automatisk finne ut hvor høy hastighet du har. Slik finner du om du får hva du betaler for eller ikke. Du bør likevel huske på at det kommer til å være et sprik. Spriket blir større dersom du er koblet til trådløs til sammenligning med nettverkskabel. I tillegg vil avstand til sentralen, antall brukere som er tilkoblet og kvaliteten til linjen spille inn. Husk også å sjekke hva leverandøren oppgir av netthastighet, om dette er netto eller brutto vil utgjøre en vesentlig forskjell.

Hvilken netthastighet bør du ha?

Netthastighet, også kalt bredbåndshastighet og internetthastighet, varierer i stor grad. Hvilken hastighet du bør velge på ditt bredbånd kommer an på hvor mye du surfer på nettet og hva du bruker internett til. Det er to hastigheter som inngår i bredbåndshastigheten, nemlig nedlastningshastighet og opplastingshastighet. Forholdet her er som regel en høyere hastighet på nedlastning enn opplasting. Dersom du har tilgang på fiber kan du få muligheten til å ha tilsvarende hastighet på begge, men det er slett ikke sikkert at du har behov for tilsvarende hastighet.

Mbps, Mbit, megabyte og gigabit

Mbps

Mbps står for megabite per sekund, med andre ord hvor mye data du kan hente per sekund. Skal du hente opp en stor fil må du være klar over at forbindelsen vil maksimalt hente opp 80% av antallet din Mbit klarer. Grunnen til dette er at du ikke skal bruke opp hele bredbåndet, eller tror du kan hente mer data enn du faktisk kan.

Mbit

Megabit er en enhet for måling av datamengden (informasjonsmengden). Den har ikke noe offisielt symbol, men ofte blir forkortelsene Mb og Mbit brukt.  En megabit er det samme som 1000 kilobit, eller 1.000.000 bit. Megabit brukes spesielt til å angi overføringshastigheter i datanett, da i form av Mbps (megabit per sekund)

Megabyte

Megabyte også kalt MB, er en måleenhet som ofte blir brukt om minne og diskplass. Mange tror det blir brukt som lagring, men det stemmer ikke. MB brukes ofte ved større filer og bilder. Hvis du sammenligner Megabyte og Megabite per sekund er 1 MB det samme som 8 megabits.

Gigabit

Gigabite er en enhet som måler informasjonsmengden, altså datamengden. Den brukes ofte til å angi overføringshastigheten i datanett, da i form av Gbps, altså gigabit per sekund. Gigabit har ikke noe offisielt symbol, men går ofte under GB.

1 Gigabit er det samme som:

 • 109 eller 230 bit
 • 1000 eller 1024 megabit
 • 1/1024 eller 1/1024 terabit​

Hastighet bredbånd

Nedlastningshastigheten brukes når du streamer videoer slik som at du ser på YouTube, Netflix og lignende, eller at du laster ned en side. Med andre ord er nedlastningen du gjør all informasjon du henter på internett. Opplastningshastigheten, eller utlasningshastigheten, blir brukt når du sender mail, laster opp filer på internett og mer. Altså alle former for informasjon du sender fra deg og til internett. Hvilken netthastighet du bør ha kommer helt an på ditt bruk og din familie sitt totalbruk av internett. Ved familiebruk og at flere skal koble seg opp på internett vil det være behov for en kraftig netthastighet. Er du derimot alene med normale nettvaner kan du legge deg sånn midt på treet.  

Videre virker faktorer som hva du faktisk har tilgang på inn. Flere mener at fiber er det mest fremtidsrettede infrastrukturen og at kapasiteten på fiber er tilnærmet ubegrenset. Samtidig er fiber dyrt å installere, og per dags dato får ikke alle benyttet seg av fiber. Det vil si at du i praksis må finne ut hva du har tilgang på i ditt område for å finne ut hvor stor netthastighet du kan få tilgang på først og fremst.

Internetthastighet og bruk

Hvilken internetthastighet du bør velge kommer helt an på bruken. Hastighetene deles gjerne inn Mbit/s (megabits per sekund) og det finnes ulike kategorier ut ifra hvor mye data du bruker. Dersom det er en enkel husstand med kun 1-2 personer og normal surfing er det mer enn nok med en bredbåndshastighet på 3-10 Mbit/s. Normal surfing vil her si å benytte deg av sosiale medier, nettbank, streame musikk, sende epost, surfe på internett og lignende.

Dersom du skal streame mye film og husstanden ligger på 1 til 4 personer bør du ha en hastighet som er fra 10 Mbit/s og opp til nærmere 20-30 Mbit/s. Dette gjør at hele familien som er mye på internett med både PC-er og smarttelefoner, spiller spill, streamer serier, deler bilder og så videre vil ha tilstrekkelig med netthastighet.

Siste kategori er lynraskt bredbånd på 30 Mbit/s og over, noe som er for de som har behov for høy opplastingshastighet. Dette gjelder særlig for de som jobber mye hjemmefra og må laste opp store filer på jobbsystemet, eller om du skal laste opp mange filmer på YouTube eller lignende.

Leverandør av bredbånd

Når man skal velge et bredbånd er det ikke bare viktig å finne den beste prisen, men også et selskap som man trives hos. Med en så stor konkurranse som det er i dag, har du mange selskaper å velge mellom. Altibox, Get, Canal Digital, Telia, NextGenTel og Telenor er få av mange selskaper. For å finne det beste kan det være lurt å forhøre seg med venner og bekjente om hvilket selskap de bruker, og hva slags erfaringer de har. Skulle noe skje er det viktig å få god og rask hjelp fra ditt bredbåndsselskap.

Bredbåndsleverandører i Norge

Norge er et land med store lokale og regionale forskjeller når det kommer til bredbåndstilbud. Men om du trenger bredbånd er det heldigvis mange som tilbyr det. Du kan blant annet velge mellom: Altibox, Breiband.no, Broadnet, Eidsiva Bredbånd, GET, HomeNet, Ice.net, NextGenTel, Telenor, Telio, Viasat, Eidsiva, Canal Digital, Sandefjord Bredbånd, Romerike Bredbånd og Signal Bredbånd.

I Norge er det flere kjente internettleverandører:

 • Eidsiva
 • Telenor
 • Canal Digital
 • Get
 • Sandefjord
 • Romerike
 • Signal
 • Viasat/Breiband
 • NextGenTel
 • HomeNet
 • Ice.net
 • Altibox

Felles for alle disse er at de leverer bredbånd via en fastaksess til husstanden din og at signalene kommer via telefonkabelen (eventuelt Coaxkabelen). I dag kommer også stadig flere med fibernett, noe som gjør at hastigheten blir enda bedre.

Mobilt bredbånd og trådløst bredbånd har ICE og NetCom fokusert på. Mobilt bredbånd er gjerne noe man skaffer seg til hytta fordi man ikke oppholder seg her like ofte og det er begrenset med hvor mye internett man faktisk bruker.

Eidsiva Bredbånd

Eidsiva tilbyr både TV og bredbånd. Deres mål er å gi langsiktig avkastning, utvikle innlandets energiressurser og bidra til utvikling og vekst i regionen. Visjonen til Eidsiva er å være en drivkraft for innlandet. De tilbyr bredbånd opp til en hastighet på 1000 mps.

Telenor

Hos Telenor kan du velge mellom 5 forskjellige bredbåndsabonnementer. Du kan velge Bredbånd 5 basis, Bredbånd 10 prisgunstig, Bredbånd 20/2 Bestselger, Bredbånd 30/10 mye fart til hele familien, Bredbånd 60/20 Topp fart. Med bredbånd fra Telenor får du med Sikker surfing, router med modem, alltid på nett-garanti og telenoreksperten.

Canal Digital Kabel

Canal digital er en del av Telenor Norge AS. De er Norges største bredbåndleverandør og investerer mange milliarder hvert år i nyutvikling og infrastruktur for å sikre deres kunder den beste og mest moderne løsningen. Du kan velge mellom bredbånd 50, bredbånd 100, bredbånd 250 og bredbånd 500.

Get

Med sine 750 ansatte er GET en ledende fiberbasert bredbånds- og innholdsleverandør. De er opptatt av at kundene skal få den beste opplevelsen ved å bruke deres produkter. De siste årene har de vunnet flere «best i test» priser for innovative produkter, brukervennlighet og bra kundeservice. Du kan velge mellom 5 forskjellige bredbånd hos GET, det er S, M, L, XL, XXL og XXXL. Så her skal de fleste kunne finne den rette hastigheten. I disse bredbåndsabonnementene er Alltid på nett garanti, F-Secure sikkerhetspakke og e-post inkludert.

Sandefjord Bredbånd

Sandefjord bredbånd er et kommunalt foretak, som er en del av Sandefjord kommune. De ble etablert i 2004 og har bygget ny fiberbasert infrastruktur til omtrent 95% av kommunens næring- og boligområder. De tilbyr fem forskjellige bredbåndsprodukter. Det er Altibox fiberbredbånd 80/80, fiberbredbånd 150/150, fiberbredbånd 300/300, fiberbredbånd 500/500 og fiberbredbånd 1000/1000.

Romerike Bredbånd

Romerike bredbånd AS er et heleid datterselskap av Høland og Setskog Elverk SA. På fast bredbånd er de markedsleder i Rømskog og Enebakkneset og Aurskog-Høland. I tillegg til disse områdene leverer de også til Oslo, Lillestrøm, Sørumsand og Blaker. Produktene du kan velge mellom er Fiber, Kabelbredbånd, ADSL og Radiobredbånd.

Signal

Signal Bredbånd AS er den største fiberleverandøren i Nord-Norge. De leverer bredbåndstjenester i Finnmark, Troms og Nordland, samtidig som de drifter og bygger fibernett. Deres visjon er «signal til alle – overalt. Du kan velge mellom Standard og pluss. Standard er et fiberbredbånd 500/500, mens pluss er fiberbredbånd 1000/1000.

Breiband/Viasat

Viasat er en del av Nordic Entertainment Group. Deres visjon er å kunne levere den beste TV-opplevelsen til deres kunder. I dag har de to virksomheter som de satser på, det er Parabol og IPTV. Når det gjelder bredbåndet til Viasat er de veldig konkurransedyktige. Uansett om du velger 20, 30 eller 40 mbit nedlastning skal du få det beste tilbudet på markedet. De tar ikke betalt for routeren, denne er inkludert. For å gjøre det lettest for forbrukeren kommer TV og bredbånd på samme faktura.

NextGenTel

NextGenTel er et bredbåndsselskap som er heleid av det norske Telio. De ble etablert i 2000 og leverer DSL og fiber til bedrifter, borettslag og private husstander. I dag leverer NextGenTel bredbånd i hele Norge. Dersom du er usikker på om du kan få bredbånd til din adresse, kan du gå inn på siden deres og sjekke. De tilbyr Internett, WiFi, TV, Fasttelefon og mobilt bredbånd. Så her har du mye å velge mellom.

Homenet

Trenger du bredbånd tilbyr Homenet både VDSL/ADSL og fiber. Velger du førstnevnte alternativ kan du velge mellom bredbånd og super bredbånd. Hvis du bruker mye av tiden din på internett til å lese aviser, se film, strømme musikk og utforske nettet kan standard bredbånd være et godt alternativ. Prisen på denne ligger på 349 kr pr mnd. Hvis du bruker internett til mer enn dette vil superbredbånd være det rette valget. Her får du ubegrenset tilgang til opplevelser på internett, laste opp og ned store filer og se filmer i HD. Lurer du på om du kan få fiber i ditt hjem, kan du gå inn på homenet.no og sjekke.

Altibox

Ønsker du et kjapt og bra bredbånd? Da er altibox et godt alternativ. De gir deg fiber som er tilpasset nye altibox TV, markedets beste telefoni og stabilt høyhastighets internett. Du kan velge mellom tre forskjellige hastigheter. Det er Altibox fiberbredbånd 1000/1000, 500/500, 300/300 og 100/100 Mbps. Så her er det bare å finne ut hvor høy hastighet du og din familie trenger.

Ice

Trenger du bredbånd kan du få kjøpt mobilt bredbånd fra ice. De tilbyr sikkert og raskt bredbånd og er stolte over deres arealdekning. Enten du vil ha internett på hytta, båten, bilen eller hjemme er de trygge på at du finner noe som passer deg. Du kan velge abonnement fra 7 GB til 300 GB. De første 6 månedene vil du få halv pris. I tillegg får du 30 dagers åpent kjøp, så du slipper å ta noen risiko dersom du ikke er fornøyd.

Bredbånd test

Når du går til anskaffelse av bredbånd er det viktig at det fungerer bra. Du kan finne forskjellige tester på nettet, både tester for hastigheten på bredbåndet og generelle tester om bredbånd. Det kan derfor være lurt å gjøre litt reaserch både før og etter du har kjøpt deg bredbånd. Før du bestemmer deg kan det være lurt å lese litt, og etterpå kan du teste om du faktisk har fått det du har kjøpt.

Når du har et bredbånd er det viktig at du får det du betaler for. Det kan derfor være lurt å gå inn på en test, for å sjekke at du har den hastigheten som du bestilte. Flere forskjellige sider tilbyr dette. Det kan også være lurt å gå inn å lese litt om forskjellige tester som er gjennomført. På denne måten kan du lett finne ut hvordan de har scoret på forskjellige ting som produkter, kundeservice og mye mer. Men husk å vær kritisk til testene. Se at kildene er nøytrale, at testen er for 2018 og at de har testet for de tingene du synes er viktig. Deretter kan du bruke testen som en pekepinn.

Beste bredbånd 2018

For å finne det beste bredbåndet bør du sammenligne ulike aktører etter at du har kartlagt ditt behov for data. Hvor du bor vil også påvirke prisen og hvilke bredbåndsleverandør du bør gå for, samt hvilke leverandører du faktisk kan velge mellom. Å sammenligne flere leverandører kan du gjøre gjennom Tjenestetorget sitt skjema, slik at du sparer både tid og penger! Vær obs på at noen leverandører tar et etableringsgebyr, mens andre ikke har dette.

Flere selskaper er også totalleverandører, altså har de flere tjenester som de leverer i samme pakke. Dette kan i mange tilfeller lønne seg fordi du får en god pris når du samler flere produkter hos samme leverandør. Dette gjelder blant annet Get og Canal Digital som leverer bredbånd, tv og telefoni gjennom samme kabel. Dersom du ikke skal ha TV vil disse selskapene bli dyre å benytte seg av, og da er det andre selskaper du heller bør gå for.

Dersom du ønsker raskt internett, altså høy bredbåndshastighet, bør du se etter leverandører som bruker fibernett. Gitt at du også har dette tilgjengelig i ditt område.

Beste mobile bredbånd 2018

Prisen ligger på et spenn fra 22,9 kr/GB til 39,8 kr/GB der Chess og Telio kom best ut med 10 GB for 220kr. Dersom du ønsker mer data blir også prisen per GB rimeligere, og da er det Ice som ga mest for pengene (13,3 kr/GB). For de aller største datapakkene det Chili som kom best ut.

I tillegg er det noen selskaper som har ”data rollover” noe som gjør at dersom du ikke bruker opp dataen din så får du dataen med over til neste måned. Dette tilbyr per dags dato selskapene Telia, Telenor, Talkmore og Ice.

Forrige måned: 10 GB igjen

Ditt abonnement: 15 GB

Denne måneden: 25 GB

Videre spiller kostnader for ekstra datapakker inn, der noen helt stopper databruken om du bruker opp din pakke, mens andre reduserer hastigheten (som i praksis er nesten like ubrukelig). Ekstra datapakker kan bli svært kostbart, og da kan det lønne seg å heller gå for en større datapakke, og gjerne et selskap som har roll-over om databruken er ujevn.

Alt i alt er det varierende priser og datakvoter hos de ulike leverandørene. Det vil si at det kommer helt an på ditt mobilbruk for hvilket selskap som kommer til å passe best for deg. Når det er sagt, så kom Talkmore ut som best i test i 2018 fra DinSide sin test.

Hvordan finne billig bredbånd?

For å finne billig bredbånd bør du sammenligne ulike leverandører slik at du får et godt tilbud der netthastighet står i stil til prisen. Husk å sjekke om leverandører oppgir brutto eller netto netthastighet, og kjør en test av den faktiske hastigheten. Er du ikke fornøyd bør du høre om du kan få et nytt tilbud eller om du burde bytte til en annen leverandør. På den måten har du større sjanse til å finne et billig bredbånd.

Billig og billigst internett

De fleste av oss som er på jakt etter internett ønsker naturligvis å finne billigst mulig nett på markedet. Flere søker derfor etter billig og billigste internett i håp om å få gode resultater. Konkurransen blant bredbåndleverandørene er stor, noe som du kan bruke til din fordel når du skal kjøpe internett. Bruker du litt tid på å research før du kontakter selskapene vil dette lønne seg. Når du mottar tilbud er det viktig at du leser vilkårene som står i tilbudet. Det kan være skjulte betingelser som bindingstid, dette er noe som vil gjøre tilbudet mindre gunstig enn hva man først trodde.

Billigste bredbånd

Det finnes mange som tilbyr bredbånd, det kan derfor være vanskelig å få en full oversikt. For å gjøre det lettere for deg har vi samlet sammen informasjon, og hjelper deg med å innhente tilbud fra flere forskjellige tilbydere. Dette gjør det lettere for deg å sammenligne og velge det beste og billigste alternativet.

Å finne billigste internett

For å finne det billigste internettet bør du legge inn både energi og tid. Det første du kan begynne med er å sjekke hva behovet ditt er. Hastigheten har nemlig en stor innvirkning på prisen. Det er jo ikke vits å betale for en hastighet som du ikke har behov for.

Bredbånd priser

Prisen på bredbånd varierer mye i fra selskap til selskap. Og selvfølgelig også avhengig av hvilken netthastighet du trenger. Det kan derfor være lurt å innhente tilbud fra flere. Dette er noe vi kan hjelpe deg med. Det eneste du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet vår og velge hvem du skal motta tilbud fra. Innen kort tid vil du motta tilbud fra de valgte selskapene. Da er det bare å sammenligne og velge det beste tilbudet.

Sammenlign priser på bredbånd

Når du har funnet ut hva slags behov du har for bredbåndet kan det være lurt å ta kontakt med flere bredbåndsselskapet, for å få den beste prisen. For å slippe å bruke mye tid og energi på denne prosessen er du velkommen til å bruke vårt skjema for å innhente tilbud. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet og velge hvem du vil at det skal sendes til. Innen kort tid vil du motta tilbud fra de valgte selskapene. Da er det bare å sammenligne de forskjellige tilbudene og velge det beste og billigste bredbåndet.

Bytte bredbånd

Å bytte bredbånd er enkelt. Når du bestiller bredbåndsabonnement så får du utlevert et tilpasset modem. Denne kobler du til kontakten i boligen og slår på, så fikser resten av seg selv. Dersom du ønsker økt kontroll på nettverket ditt kan du koble til en privat ruter til modemet. Det gamle modemet leverer du så tilbake til nettoperatøren.

Bredbåndsguiden

For å finne et bredbånd som du blir fornøyd med kan du bruke vår guide. Slik finner du raskt det beste bredbåndet til akkurat deg og din husstand. Vår guide bruker du ved å fylle ut skjemaet, og deretter får du flere uforpliktende tilbud. Finn ut hva du bruker internett til for å kartlegge ditt og familiens behov. Dette innebærer om du trenger høy nedlastningshastighet eller høy opplastingshastighet, eller både og. I tillegg vil størrelsen på huset og antall rom bety noe, og selvfølgelig hvor mange personer som kobler seg på.

Å velge internett abonnement

Når du skal finne ut hvilket bredbånd abonnement du trenger er det viktig å se på behovene dine. De forskjellige selskapene tilbyr mange ulike abonnementer så derfor er det viktig at du får det som passer best for deg og din familie, uten å betale for mye. Som regel tilbyr selskapene fire forskjellige pakker.

Minstepakken består som regel av 1-5 Mbit og passer gjerne for de som ønsker å gjøre enkle ting på nettet. Som for eksempel å lese epost, surfe og logge inn i nettbanken. Trenger du litt mer kan du velge pakken over. Den inneholder rundt 5-10 Mbit og passer godt til de som ønsker å høre på musikk, streame serier, lese epost og nyheter. Har du flere som bruker bredbåndet ditt kan det være lurt å velge den nest største pakken, denne inneholder 10-50 Mbit. Hvis du er en hel husholdning anbefales det ofte at du velger den største pakken som har +50 Mbit. Da vil ikke kapasiteten bli redusert uansett om dere er flere på nettet samtidig.

Er du usikker på hvilken pakke som passer best for deg finnes det flere kalkulatorer som du kan bruke. Da fyller du bare inn informasjonen om ditt nettbruk. Deretter vil det komme opp en anbefalt pakke for ditt behov.

Få tilbud på bredbånd fra flere leverandører

Sammenlign tilbud fra flere bredbåndsleverandører med ett, enkelt skjema, helt gratis og uforpliktende.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.