Eiendomsmegler
5 min lesetid
Sist oppdatert: 16 mai 2024

Hva ble boligen solgt for?

Boligpriser er noe som burde interessere deg hvis du skal kjøpe eller selge bolig. Ved å se på hva boligene i området blir solgt for, får du en god pekepinn på hva du kan få solgt din egen bolig for.
Få hjelp fra meglere som kjenner nabolaget ditt

Motta tilbud fra inntil 5 eiendomsmeglere, helt uforpliktende og gratis.

Å be om tilbud er gratis og uforpliktende.

Hvis du skal kjøpe bolig, er det lurt å sjekke hva prisnivået i området ligger på. Da finner du raskt ut om det er i din prisklasse eller ikke.

Det finnes mange steder der du kan sjekke hva eiendommer blir solgt for. Vi skal ta for oss flere av disse nedenfor i artikkelen.

Husk at dette bare gir deg et estimat, og ikke kan erstatte dokumentasjon av verdivurdering fra megler eller boligsalgsrapport fra takstmann. 

Hvis du for eksempel skal refinansiere boliglån eller selge, burde du ta kontakt med megler og takstmann.

Vet du hva boligen er verdt?
Få tilbud på verdivurdering fra flere meglere!

Gratis verdivurdering på eiendom fra megler

Den mest nøyaktige verdivurderingen får du av en megler som kommer på befaring.

Hvis du bare er nysgjerrig på å vite prisene i et område kan det være nok å sjekke digitale kart, men hvis du faktisk planlegger å selge burde du forhøre deg med en megler.

Det er nemlig mange faktorer som spiller inn for sluttprisen i et boligsalg.

Selv om naboen solgte for en pris, vil du ikke nødvendigvis kunne forvente å få solgt til samme pris. Dette gjelder for eksempel i de tilfellene der en av naboboligen har nyere bad, kjøkken, planløsning eller utsikt. Den vil kunne gå for mer enn den andre.

De fleste meglere tilbyr gratis verdivurdering i håp om at du vil benytte deg av deres tjenester ved et eventuelt boligsalg. Etter at megler har vært på befaring kan du være sikrere på at du har riktig verdivurdering på eiendommen din.

Les mer om hvordan du kan øke prisantydningen din her.

Hva solgte naboen for?

Du har sikkert sett boliger i området til salgs og lurt på hva eiendommen ble solgt for? Ved å se hva andre boliger i nabolaget har gått for, kan du få en indikator på hva boligen din er verdt.

De fleste eiendomsoverdragelser er offentlige.

Noe av informasjonen ligger gratis, mens andre funksjoner må du logge inn for å se. Det finnes også tilleggstjenester det er mulig å betale for.

Siste.eiendomspriser.no - Oversikt over hele Norge

Digitale medier 1881 har laget nettsiden eiendomspriser.no, med flere funksjoner i tillegg til et interaktivt kart over boligpriser.

Da kan du for eksempel logge inn, lagre og overvåke prisen i et område. Hvis det skjer noen prisendringer, får du da varsel om hva som har skjedd. Fordelen er at tjenesten har dagsaktuelle verdiestimat for både ordinære boliger og fritidsboliger. 

Ekstra informasjon om salgshistorikk, data fra grunnboken, matrikkelen og verdiestimat er enkelt tilgjengelig mot betaling. 

I kartet har de også områdeinfo om:

 • Radon aktsomhetsgrad – Viser hvor utsatt et område er for radongass, som kan være helsefarlig i for store mengder.
 • Faregraden for kvikkleireskred – Sier noe om faren for kvikkleireskred i et område. Kvikkleire kan gå over fra fast til flytende ved ekstra belastning.
 • Årlige trafikkdøgn – Viser beregnet gjennomsnittlig trafikkmengde per døgn. Basert på totalen for hele året, delt på antall dager i året.
 • Flomfare – Viser faren for flom, basert på målestasjoner langs vann og elver.

Husk å ikke se deg blindt på hva andre har solgt boligen for. Tid, standard og mye mer kan påvirke boligsalget. 

Statens kartverk – eiendomsoverdragelser

Hos Statens kartverk kan du få innsyn i tinglyste eiendomsoverdragelser. Dette er informasjon man finner i den såkalte Grunnboken, som Statens kartverk har tilgjengelig på nett.

Skal du selge bolig, trenger du mye av denne informasjonen for å kunne opplyse mulige kjøpere. Dette er informasjon du enkelt kan skaffe selv. Les mer om selgers opplysningsplikt ved salg her. 

Skal du selge boligen?
Motta og sammenlign ulike tilbud fra flere dyktige meglere.

Selv om ulike aktører har gjort det enkelt å søke opp eiendomsoverdragelser på nett, er det ikke mulig å finne ut hva ulike personer eier. Muligheten for innsyn i offentlige dokumenter i Norge er utbredt, men begrenses av hensyn til personvern. Det er kun mulig å søke på adresser for å se tinglyste eiendomsovertagelser, og hvilken sum som ble gitt.

Sjekk verdivurdering med e-takst

En e-takst er en verdivurdering som kombinerer statistikk fra område, med meglers eget skjønn etter befaring, og lokalkunnskap.

Dermed vil man kunne dokumentere verdien på boligen basert på mer enn bare én eiendomsmeglers mening og kunnskap om markedet. 

Verdivurdering fra megler?

Boligpriskalkulatorer og kart over boligpriser på nett, er to gode verktøy for å skaffe overblikk og estimat. Skal du ha noe mer nøyaktig bør du likevel hente inn en fagkyndig.

Et godt tips er at du først skaffer deg oversikt over boligprisene i nærområdet, for så å høre med en eiendomsmegler. Da vil du ha bedre evne til å bedømme om eiendomsmeglerens prisantydning samsvarer med hva du har sett selv.

Det anbefales å høre med rundt 2-3 meglere om priser og vilkår for deres tjenester, før du bestemmer deg.

Hvordan få best pris på eiendomsmegler?

Meglere har også mulighet til å sjekke statistikken for området ditt, og bruke sin egen kunnskap og skjønn for å gi deg en verdivurdering.

En verdivurdering fra megler kan også brukes som dokumentasjon for når du skal forhandle renter på boliglån. Pris på dette varierer, og du kan bruke skjemaet under for å prøve å få et overblikk over hvilken pris du kan få.

Når verdien stiger på en bolig, vil det si at du har mer egenkapital i boligen. Dermed er belåningsgraden lavere, og du vil kunne få bedre rente. Vi kan hjelpe deg med å forhandle frem et godt boliglån her. 

Skal du selge er det penger å spare i å velge den megleren med best pris og vilkår. Bruker du vår sammenligningstjeneste fyller du inn ett eneste skjema som sendes til flere. 

Tjenesten er både gratis og uforpliktende.

Få hjelp fra meglere som kjenner nabolaget ditt
Motta tilbud fra inntil 5 eiendomsmeglere, helt uforpliktende og gratis.

Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline Spanthus Bjørnfeldt
Karoline er en dyktig innholdsprodusent som jobbet hos oss tidligere. Hun er utdannet journalist med en bachelor fra OsloMet, der deler av utdanning er tatt ved University of South Australia, og har tidligere jobbet som journalist i ulike bransjeaviser. I dag jobber hun som innholdsprodusent i VG. I tillegg har Karoline studert mange juridiske fag på Universitetet i Oslo, og jobbet med forsikring ved siden av studiene. Hun skrev derfor artikler om blant annet advokattjenester, forsikring og eiendomsmegling da hun jobbet hos oss.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Få hjelp fra meglere som kjenner nabolaget ditt
Motta tilbud fra inntil 5 eiendomsmeglere, helt uforpliktende og gratis.

Spørsmål og svar om boligsalg