Boligalarm
10 min lesetid
Sist oppdatert: 04 juli 2024

Boligalarm-test i 2024? Velg den som er best for deg og din bolig

Er du på jakt etter en boligalarm? Da er det viktig at du finner en boligalarm som oppfyller de kriteriene som er viktigst for deg.
Sammenlign priser på boligalarm

Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.

Vel, selv om en boligalarm-test kan gi deg et raskt svar, betyr det ikke at en testvinner nødvendigvis passer deg og dine behov best. 

For hva er du selv mest opptatt av? Lavest mulig pris? Best kundeservice? Tilleggstjenester? Og eie eller leie alarmproduktene selv? Vektertjenester? 

Med dette i tankene har vi forsøkt å sette sammen en liste over alarmselskaper og raskt gi deg en pekepinn på hva du kan forvente av de ulike selskapene, og hva som skiller dem fra hverandre. 

Boligalarm-løsninger du kan vurdere i 2024:

 1. Homely

 2. Sector alarm

 3. Verisure

 4. Atlo alarm

 5. Eva Alarm (fra Eva Smarthus)

Vi råder deg uansett til å innhente skreddersydde tilbud fra flere alarmselskaper vi har samarbeidsavtale med. Da får du både de beste prisene og tilbud som faktisk er tilpasset deg og dine behov.

Ekstra trygghet med boligalarm
Sammenlign og velg den beste alarmen for deg!

Hvordan vi har valgt

En alarm handler ikke bare om å sikre materielle verdier. Det handler om å ha en følelse av trygghet for deg og familien også.

Det er altså ikke bare en god pris som er viktig, men også andre faktorer som bygger oppunder denne tryggheten. Dette er blant annet nærhet til alarmsentral, hvor stor avskrekkende effekt du ønsker å ha og andre individuelle behov som du eventuelt måtte ha.

Og ja - alle disse individuelle faktorene gjør det vanskelig å kåre "best-i-test" på generell basis, da du kan ha andre behov enn for eksempel naboen din. 

I denne artikkelen har vi likevel forsøkt å sette sammen en liste over alarmselskaper som scorer høyt på kundetilfredshet, priser, tilleggstjenester, betalingsløsninger, og videre sammenlignet disse mot hverandre.

Ved å se over disse målingene får du en god indikasjon på hvilken boligalarm som er best for nettopp deg.

Listen er derfor ikke rangert fra topp til bunn. Den er kun nummerert for å gjøre det lettere for deg å navigere mellom de ulike boligalarm-tilbyderne.

La oss sette i gang!

Faktorer du selv må ta med i beslutningen din

boligalarm test

Selv om kundetilfredshet forteller oss mye om hvordan andre oppfatter produktet og servicen til et alarmselskap, er ikke dette det eneste du må ta med i beregning når du selv skal velge.

Blant annet må du også ta stilling til:

Avstand til vektersentralen

Bor du i storbyen eller ute på landet? I byen har du naturlig nok kortere avstander til flere sentraler, og valgmulighetene dine er større.

Bor du derimot ute på landet er det viktig at du har en boligalarm tilknyttet en vektersentral som holder til nær deg, slik at tiden det tar fra alarmen går til vektertjenester rykker ut og ankommer boligen din reduseres så mye som mulig.

For tid er en avgjørende faktor for å berge både liv og eiendeler.

 ​​​​​​Hva gjør egentlig en vekter?

Vekteren befinner seg ofte på veien, og er klar til å svippe innom boligen din om alarmen går og du ikke er hjemme eller av en eller annen grunn ikke har mulighet til å deaktivere alarmen, ankommer vekteren. Hun vil da gjennomføre en utvendig/innvendig kontroll av boligen. Hun vil videre utføre nødvendige tiltak for å sikre boligen din.

Ønsker du boligalarm med eller uten abonnement?

Om du skal ha boligalarm med eller uten abonnement kommer blant annet an på hvor villig du er til å holde et øye med og vedlikeholde alarmsystemet ditt selv - og ikke minst: hvorvidt du ønsker en alarmsentral som kan respondere om noe skjer.

Med abonnement bestiller du utstyret og tjenester fra ett og samme alarmselskap. En montør installerer alarmsystemet, og du betaler en månedspris for de ulike tjenestene som er inkludert i avtalen du har inngått (innbruddsalarm, brannalarm, dørlåser og andre smarthjem-produkter).

Kjøper du en boligalarm med abonnement vil huset ditt i tillegg være overvåket av en alarmstasjon døgnet rundt, hele året. Det betyr at dersom noe tar fyr eller uønskede personer prøver å komme seg inn i huset ditt, vil alarmen gå og du vil få raskt få kontakt med en alarmoperatør. 

Med boligalarm med abonnement har du altså direkte kontakt med alarmstasjonen og får rask tilkalling av vekter og nødetater.

Bestemmer du deg derimot for en boligalarm uten abonnement, må du altså ta ansvaret selv for å overvåke alarmen. Og ja, det gjelder også når du er på ferie og når du og familien ligger og sover. 

Med boligalarm uten abonnement har du altså ingen andre som passer på. Skulle uhellet være ute, og du blir rammet av brann eller innbrudd, må du selv kontakte nødetatene.

Hvor stor avskrekkende effekt vil du ha?

Bare det å ha en boligalarm regnes å være forebyggende, og har en avskrekkende effekt som kan hindre at noen i det hele tatt prøver å ta seg inn i boligen din.

1. Homely - Ingen årlige prisjusteringer

Homely vant nylig Kundeserviceprisen, og er et alarmselskap som tilrettelegger for at du enkelt skal kunne sette opp alarmsystemet selv. 

Selskapet markedsfører seg som det eneste alarmabonnementet hvor månedsprisen reduseres til 199 kr etter 3 år. De har heller ingen faste årlige prisøkninger på abonnementet, og du legger enkelt til flere komponenter ved behov, uten at den faste månedsprisen øker.

Homely har ulike trinnvise pakketilbud hvor du raskt kan velge den pakken som passer deg best. 

Felles for alle pakkene er at du også får:

 • Tilkobling til døgnbemannet, FG-godkjent alarmstasjon med vektertjeneste

 • E-Sim for backup-kommunikasjon over mobilnettet

 • Batteri-backup med varsel ved strømbrudd

 • Full oversikt via mobilapp

 • Mulighet for brann, innbrudd og vannsikring

 • Mulighet for styring av elektronisk dørlås

 • Mulighet for kjøp av tilleggsprodukter uten endring i månedsprisen 

Alarmsystem fra Homely forutsetter at du har et aktivt abonnement. Det er altså ikke mulig å benytte Homely uten abonnement

Sjekk pris på boligalarm
Få tilbud på alarmpakker fra flere kjente leverandører. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende

2. Sector Alarm - Rask vei til et skreddersydd tilbud 

Sector Alarm er en stor og kjent aktør i både Norge og Sverige, og har en rekke kundeservicepriser bak seg.

De har umiddelbar respons hele døgnet, som sikrer deg en rask og riktig reaksjon når alarmen går.

Sector Alarm tilbyr boliglarm med abonnement, som betyr at du betaler en fast månedlig pris for tjenester som blant annet: 

 • Tilgang til alarmstasjon hele døgnet, hele året 

 • Gratis utrykning - enten det er falsk alarm eller ei

 • Bolig-, brann- og innbruddsalarm 

 • Overføring via både internett og mobilnett

 • Panikkalarm

 • Hjelpsom mobilapp

Sector Alarm sine kunder er fornøyde og gir dem 4,7 av 5 stjerner for kundetilfredshet på Trustpilot.

De gjør det enkelt å få skreddersydde tilbud på boligalarm, da du på deres nettstedet trinnvis kan fylle ut informasjon som de kan bruke til å gi deg et tilpasset tilbud tilbake. 

Vurderer du boligalarm?
Kom i kontakt med flere alarmselskaper, som kan hjelpe deg med å finne de beste produktene til din bolig

3. Verisure - Norges mest monterte boligalarm

Verisure har over 35 års erfaring og 240 000 norske kunder - noe som gjør deres boligalarm til det mest monterte i Norge.

Og du finner knallgode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.

Få hjelp av alarmselskapene til riktig utsyr og plassering. Slik at du får den tryggheten du trenger.
Få hjelp av alarmselskapene til riktig utsyr og plassering. Slik at du får den tryggheten du trenger.

I likhet med Sector Alarm gir Verisure deg disse fordelene inkludert i abonnementet: 

 • Tilknyttet alarmstasjon hele døgnet, hele året 

 • Gratis utrykning - enten det er falsk alarm eller ei

 • Bolig-, brann- og innbruddsalarm 

 • Overføring via både internett og mobilnett

 • Panikkalarm

 • Mobilapp

Verisure gjør det enkelt for deg å motta skreddersydde tilbud på boligalarm. Ved å fylle ut et skjema på deres nettsted kan de bruke informasjonen du gir til å gi deg et tilpasset tilbud tilbake. 

4. Atlo Alarm - god pris og mange valgmuligheter

Atlo Alarm er en yngre aktør i markedet, som satser på å gjøre boligalarm til en billigere løsning enn mange av de mer tradisjonelle aktørene. 

Her kjøper du først alt utstyret selv, og betaler deretter en månedskostnad på 129 kr i måneden for oppkoblingen til alarmsentralen. 

Det er ikke uvanlig at du fra tradisjonelle alarm-leverandører leier alarmsystemet så lenge du er kunde der. Hos Atlo Alarm kjøper du utstyret til odel og eie, uten at prisene øker over tid. 

Atlo fokuserer på å digitalisere mange av prosessene knyttet til installasjonen, da de kutter i utgiftene knyttet til mellomledd som selgere og montører. Det fører dermed til at de kan ta seg mindre betalt enn noen av de andre alarmselskapene på listen. 

5. Eva Alarm - store valgmuligheter til en smart pris

Er du på jakt etter en boligalarm, men du trenger ikke tilknytning til alarmsentral og vil ha så lav pris som mulig på systemet?

Da kan kanskje Eva Alarm være løsningen. 

Eva Smarthus har produktlinjen Eva Alarm. Dette er en abonnementstjeneste med en fast, lav pris på 49 kroner. Her er du og boligen din sikret mot innbrudd, brann - og vannskader.

Alarmsystemet ditt kan du enkelt installere selv, også her uten behov for en installatør. Dette gjør at Eva Alarm er et rimelig alternativ til de mer tradisjonelle boligalarmene på markedet. 

Du velger helt fritt hvilke produkter du ønsker å inkludere i tjenesten og hvordan du ønsker å sette opp løsningen i Eva appen.

Husk: med Eva Alarm har du ingen tilknytning til en alarmsentral, men du er ikke helt uten hjelp: du får nemlig tilgang til en funksjon som kalles vennevarsling. Dette er en SMS-tjeneste som sender et varsel til venner, naboer eller andre i kontaktlisten din dersom røykvarslerne utløses.

Ps: Eva alarm har ikke FG-godkjente alarmprodukter, som vil si at du ikke nyter av rabatter på forsikringspremiene dine.

Finn beste boligalarm for deg

Ikke se deg blind på lavest mulig pris. Som vi har vært inne på i denne artikkelen er det nemlig flere behov som kan være individuelt for deg, og som det er viktig at blir gjort noe med.

Derfor mener vi det være mest gunstig å få et tilbud som er skreddersydd din egen bolig og dine individuelle behov. Innhenter du tilbud fra flere alarmselskaper samtidig, kan du bruke det som grunnlag for å få beste prisen hos en av dem - i tillegg til at du får alt du trenger basert på dine behov.

Det er ikke bare innbrudd en boligalarm kan varsle om, du kan også velge moduler for. Du kan også velge:

 • Brannalarm

 • Skadedyrvarsling

 • Varsling av vannlekkasje

I tillegg er det mulig å koble opp andre funksjoner, som i et smarthus. Det kan være smartplugger som gjør det mulig å skru av elektriske apparater via en app, eller elektronisk lås som lar deg låse eller låse opp om du skulle forglemme deg.

I tillegg er det noen hensyn du bør ta når du skal velge beste boligalarm for deg. Ikke nøl med å spørre om noe er uklart i vilkårene, hva gjør selskapet når alarmen går for eksempel?

Har du dyr? Da må du sjekke om det veier mer eller mindre enn 15 kg, slik at du har et system som ikke utløses av for eksempel en hjemmeværende hund. Da kan skallsikring være noe å vurdere.

Sørg også for at alarmen er FG-godkjent, og sjekk med forsikringsselskapet ditt om du kan få billigere forsikring ved å ha boligalarm, eventuelt kan du sette forsikringene dine ut på anbud her.

Boligalarm – "best i test" VS best for deg

Det er som du ser, mange grunner til å anskaffe seg en boligalarm, og heldigvis kan man blant de mest seriøse aktørene være sikker på at systemet man kjøper fungerer som det skal.

Med et abonnement hos en seriøs aktør vil du få garanti og service på utstyret ditt. Slik at du slipper å bekymre deg.

Det er dessuten vanskelig med test av boligalarm, fordi det skal i stor grad være forebyggende hva gjelder innbrudd. Mens en brannalarm må sørge for at nødetaten blir kontaktet så fort som mulig.

Dessuten er det en hel del behov som dekkes av ulikt utstyr, så selv om best i test-boligalarm kan virke som en enkel løsning, så bør du få et skreddersydd tilbud.

Vi har gjort det lettere og laget et skjema du kan fylle ut, slik at du blir kontaktet av flere leverandører samtidig, som kan gi deg personlige tilbud. 

Dermed kan du sammenligne tilbud på boligalarm og finne beste boligalarm for deg og ditt.

Sammenlign priser på boligalarm
Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.
Tilbakemelding fra brukere
 • Det koster ikke å prøve tjenesten, derimot sparer du mye penger.
  Kjetil Sanstøl
 • Veldig bra tjeneste, er svært fornøyd. Lett å bruke, gode tilbakemeldinger og tips.
  Ida Haus

Thomas Leypoldt Marthinsen
Thomas Leypoldt Marthinsen
Hei, og takk for at du leser. Har du brukt tjenesten vår og fått en bedre økonomisk hverdag etterpå? Da vil vi gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en e-post om dine erfaringer og eventuelle innspill du måtte ha.

Få flere tilbud uforpliktende og gratis

 • Beskriv ditt behov
  Ved hjelp av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter
 • Få tilbud fra flere selskaper
  Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet
 • Velg det beste tilbudet
  Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest mulig pris
Sammenlign priser på boligalarm
Motta tilbud fra flere alarmselskaper, helt gratis og uforpliktende.