Få hjelp til å forhandle frem billigste billån

 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Få tilbud på billån fra flere banker

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på billån, med ett skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Nom. rente fra 3,25 %. Eks. eff. rente 5,4 %, 150.000 o/5 år, kostnad: 21.133, totalt: 171.113 kr.
 • 1
  Fyll enkelt ut låneskjemaet på våre sider
  Velg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp og veiledning.
 • 2
  Nødvendige dokumenter hentes inn til banken
  Dette trengs for å kunne gi deg et lånetilbud.
 • 3
  Du mottar lånetilbudet banken kan tilby deg
  Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.

BANKER VI SAMARBEIDER MED

6db19589cd7b623dee753acd1a5ef2 Created with Sketch.

Om oss

Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg som kunde å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader. Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.

Screen icon Created with Sketch.

Spar tid

Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden til de aktuelle bankene. Tilslutt er det du som velger å benytte deg av tilbudene eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.

Skal du søke billån?

Du kan være en erfaren bilkjøper på jakt etter ny bil, eller snart skal legge hendene på rattet i din første bil, er du klar over at det er mange utgifter knyttet til bil. Å finne billigste billån når man skal finansiere bilkjøpet vil derfor hjelpe deg. 

Felles for de aller fleste er at de ønsker at det skal være et så billig billån som mulig. Men hvordan fungerer billån? 

På mange måter fungerer det som et boliglån, hvor banken tar pant i det du kjøper for å minske risikoen. Derfor vil du få lavere rente på et lån med sikkerhet enn ved et usikret lån.

Men det er ikke alltid krav til egenkapital på billån. Om du ikke stiller egenkapital, kalles det for fullfinansiering av bil.

Søker du billån gjennom oss øverst på siden her, vil våre dyktige rådgivere hjelpe med å forhandle lån på vegne deg.

De har bred erfaring og jobber for å finne den beste og billigste låneløsningen for deg. Enten det gjelder å kjøpe ny bil eller å flytte billånet du allerede har.

Hvordan søke billån?

Først må du oppfylle kravene om å være betalingsdyktig. Alle som søker vil bli kredittvurdert. Du må også vite at du ikke kan ha mer gjeld enn fem ganger årsinntekten din.

Du trenger heller ikke vite hvilken bil du vil ha på forhånd. Tar du kontakt med banken, kan du få et lånebevis som sier hvor mye du kan få i lån.

Lånebeviset løses inn i lån når du finner bilen du vil ha, men bilen må godkjennes av banken. Dette fordi banken tar sikkerhet i bilen. Har du allerede funnet bilen, oppgir du informasjon om den til banken.

Refinansiering av billån

Det mange ikke vet, er at det er mulig å refinansiere billån, om du har et eksisterende billån.

Refinansiering blir som å flytte billån over til en annen bank. Måten dette skjer på, er at den nye banken gir deg et nytt lån som innfrir lånet i den gamle banken.

Det kan altså være mye penger å spare om du får flyttet billånet til en bank med bedre renter og betingelser.

Når du skal sammenligne billån, og andre typer lån, er det viktig at du ser på effektiv rente. Dette er nominell rente iberegnet gebyrer og kostnader. Slik som termingebyr og etableringsgebyr.

Altså er det effektiv rente som er viser den faktiske prisen for billånet.

Ulike typer billån

Det er flere varianter når det kommer til finansiering av ditt bilkjøp. Hva som er best for deg, kommer an på din økonomiske situasjon og behov. Her er en liten gjennomgang av de ulike typene billån som banker tilbyr:

Billån med pant i bilen

Billån med pant i bilen betyr at du stiller med sikkerhet til banken, slik at risikoen ved å låne ut til deg blir lavere. Det er gjerne krav til bilen med pant i, slik som alderen og tilstanden. Er bilen for gammel, finnes det billån uten pant.

Det vil også si at hvis du misligholder lånet ditt, så kan banken selge det pantsatte objektet for å få pengene sine. Det er også mulig å stille med pant i andre ting for å kjøpe bil, slik som egen bolig.

Når du skal kjøpe en bruktbil, er det viktig å sjekke panteheftelser på bilen. Er det gjenværende lån på bilen, bør du betale pengene for bilen rett til banken.

Med pant i bilen, stilles det også krav til bilforsikring utover ansvarsforsikring. Sammenligne tilbud på bilforsikring her.

Kaskofritt billån

For billån med pant, er bilen bankens sikkerhet. Derfor stiller de krav til en viss standard på forsikringen. For om bilen skulle totalvrakes uten forsikring, vil sikkerheten deres være borte.

Kaskoforsikring koster mye, og det er ikke alle biler det gir mening å ha kasko til. En grei huskeregel er at man ikke trenger å forsikre det man enkelt kan erstatte selv.

Skal du kjøpe en litt eldre bil av lavere verdi, kan kaskofritt billån være en god løsning. Selv om renten er en del høyere, vil du ta igjen en del av det ved å ikke ha kasko på bilen.

Husk at du likevel må ha ansvarsforsikring på bilen, ettersom det er lovpålagt for alle registrerte kjøretøy i Norge.

Billån uten egenkapital

Som nevnt er det ikke alltid et krav til egenkapital på billån.

Fordelen er at du kan få kjøpt deg bil uten mye oppsparte midler. Du må likevel kunne vise til en økonomi som er i stand til å betjene lånet.

Ulempen er at man må betale litt høyere renter enn om man hadde stilt med egenkapital for lånet. Desto viktigere blir det å finne billigste billån.

Det billigste billånet får man som regel om man stiller med 35 % egenkapital.

Billån ung

Mange av de som tilbyr billån, tilbyr også billån for unge. Aldersgrensene er typisk satt fra man er 18 til man er 34. Dette er ofte bankens billigste billån.

Man er ofte i etableringsfasen i det alderssjiktet. Derfor har man ikke alltid mulighet til å ta pant i egen bolig, eller har en betalingshistorikk å vise til.

Som for andre låntakere, finnes de samme kravene for å kunne ta billån som ung. Man må vise til en inntekt, og at man er i stand til å betale tilbake. Om man har spart opp egenkapital, er det bra.

Tanken bak er å kunne gjøre det litt mer håndterlig for disse unge kundene, å komme i gang. Enten det gjelder boliglån eller billån med sikkerhet.

Selv om det er én banks billigste billån, er det ikke sikkert det er det billigste billånet på markedet. Det kan godt være at en annen bank har like god rente på sitt ordinære lån til bil, som en annen bank har på sitt billån for unge.

Grønt billån

Elbiler fortsetter å gjøre seg gjeldende på Norges veier. God komfort, lavere utgifter til drivstoff og miljøaspektet er noen av grunnene til at folk velger elektrisk når de skal kjøpe ny bil.

I tillegg er det flere banker som gir ekstra fordeler for de som kjøper miljøvennlig bil. Dette kalles gjerne grønt billån. Noen låneutstedere krever at det er en nullutslippsbil, mens andre har satt en minimums mengde CO2 per kilometer.

Et grønt billån er gjerne et av bankens billigste billån om man møter utslippskravene.

Hvor stort billån kan jeg få?

Hvor mye billån du kan få avhenger av flere faktorer. Blant annet hvor høy inntekt du har og hvilken bil du skal kjøpe. I tillegg kan man se på tidligere lån, og om du har god betalingshistorikk med disse.

De beste vilkårene og rentene vil du som regel få med 35 % egenkapital eller mer av kjøpesummen. Altså 65 % belåningsgrad.

Mange av bankene som tilbyr billån, har billån-kalkulator. Dette kan være grei måte å vite pris og dermed hvor mye lånet kommer til å koste deg. Totale priser og på månedlig basis.

Men det kan være andre individuell faktorer som ikke tas med i beregningen på dette. Det kan eksempelvis være ting som alder og hvor god kasko du tenker å ha på bilen.

Billigste billån kan ligge bare rett over rentene som lånene med pant i bolig. Mens på kaskofritt billån er renten mer i likhet med forbrukslån, siden dette effektivt er et billån uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid er det?

Det finnes billån med nedbetalingstid på opp til 10 år, men man pleier å si at nedbetalingstid bør være i samsvar med verdifallet. Det vil si at du bør innfri lånet i løpet av 3 til 5 år.

Renter beregnes av hva du lånet er på til enhver tid, som vil si at desto lenger du har lånet, desto mer renter betaler du. Det som er viktig å tenke på da er at billånet ikke er høyere enn det bilens verdi er.

Har du planer om å bytte bil i løpet av noen år, så bør dette være en del av utgangspunktet når du bestemmer nedbetalingstid på lånet.

Er du usikker på hva slags nedbetalingsplan du bør ha på ditt billån? Sender du inn billånssøknad via skjemaet øverst på siden her, vil du kunne få hjelp av våre lånerådgivere, helt gratis og uforpliktende.

Sammenlign effektiv rente på billån

Renter og gebyrer er hva det koster for å låne penger. Desto lavere rente, desto mer av pengene kan du bruke på å betale ned det du faktisk har lånt. Noe som gjør det billigere å kjøpe bil.

Det er viktig at du skiller mellom nominell rente og effektiv rente når du skal sammenligne billån og andre lån.

Effektiv rente representerer de faktiske kostnadene. Dette fordi effektiv rente inneholder nominell rente, og regner med termingebyr og etableringsgebyr.

Hvilken rente du får, varierer etter hvilken bank, men også flere individuelle faktorer. Les nøye gjennom tilbudene du får, slik at du er sikker på at du får det beste billån du kan få.

Få hjelp til å finne det billigste billånet

Som du vet, kan det være store forskjeller i gebyrer og rente på bilån. Du gjør derfor lurt i å sammenligne billån.

For å gjøre denne prosessen lettere for deg, har vi laget et skjema som du kan fylle ut her hos oss. Våre rådgivere tar da jobben med å forhandle lån på vegne av deg. Slik at du får tilbud om billigste billån. Dette koster deg ingenting, og er helt uforpliktende.

Da sparer du også tid, samtidig som du kan være sikker på at noen jobber frem de beste låneløsningene på vegne av deg. Enten det er snakk om lån til å kjøpe ny bil, eller om du vil flytte billånet til en billigere bank.

Dette tar ikke mer enn 2 minutter av din tid

Vi hjelper deg med å sjekke hvilke tilbud du kan få på billån, med ett skjema. Tjenesten er gratis og uforpliktende.
Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer