Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Vannskader: Forsikringer du bør ha!

VANNSKADER: Forsikringer du bør ha!
4.4 (88.65%) 37 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Sprukne rør, ødelagte vannkraner og flom på grunn av vårens smelteperiode fører ofte til store vannskader. Selv om du tar grep for å unngå vannskader, kan det likevel oppstå. Det er derfor viktig at du som eier har forsikringene på plass; både innboforsikring og husforsikring.

 

Innboforsikring

En innboforsikring dekker alt innbo og løsøre som du eier. Alt fra klær, møbler, bøker, DVDer og elektriske apparater til sykler, barnevogn og penger, for å nevne noe.

Du får erstattet dette både ved tyveri og brann, men også skader som oppstår ved naturskade og vannskade, etter nærmere fastsatte regler. De fleste innboforsikringer inkluderer også en egen rettshjelpdekning.

 

Hvor mye dekker en innboforsikring?

Det er du som er ansvarlig for at dekningen er høy nok til å dekke alle eiendeler. Hvis du setter opp for lav forsikringssum, risikerer du å ikke å få full erstatning. Husk at du skal sette opp verdien på hva det koster å erstatte eiendelene dine, som jo er en langt høyere enn bruktverdien.

 

Hvem dekker en innboforsikring?

En innboforsikring dekker alle som bor på adressen. Det betyr faktisk også at den ofte dekker studenter som har flyttet hjemmefra, så framt de fortsatt er registrert på hjemadressen i folkeregisteret. De ulike selskapene har noe ulik regelverk på dette punktet, så det er smart å sjekke hva som gjelder i ditt selskap før barna eventuelt kjøper en egen innboforsikring.

 

Husforsikring, boligforsikring, villaforsikring og bygningsforsikring

Husforsikring, boligforsikring, villaforsikring, og bygningsforsikring – kjært barn har mange navn. Villaforsikring er kun et annet ord for husforsikring eller boligforsikring. En husforsikring eller boligforsikring er med andre ord en bygningsforsikring for deg som eier enebolig, rekkehus, halvpart av vertikaldelt tomannsbolig eller hel tomannsbolig.

Når du skal forsikre et hus eller delt bolig, må du ha en husforsikring, og denne inkluderer vanligvis en innboforsikring. Bor du derimot i en leilighet, er det som regel borettslaget eller sameiet som sørger for bygningsforsikring, slik at selve bygården er dekket i tilfelle brann. Likevel må du selv sørge for å skaffe deg en separat innboforsikring.

 

Slik kan du sammenligne forsikringspriser

Pris på forsikringer er et resultat av både geografi, ønsket forsikringssum, egenandel og skadeforebyggende tiltak som vannstoppventil med mer. Det er lurt å sjekke prisen i ulike selskaper siden de vektlegger disse forholdene ulikt. I enkelte selskaper får du liten eller ingen rabatt for skadeforebyggende tiltak, og de vektlegger også geografi ulikt. Sammenlign tilbud fra flere forsikringsselskaper i skjemaet under.

 

Kilde: Budstikka.no