Group 2

Valg av garasjeportåpner

 

Valg av garasjeportåpner
4.7 (93.33%) 3 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Praktisk med garasjeportåpner

En garasjeportåpner er kanskje ikke noe man må ha, du kan fint klare deg uten. Men når du først venner deg til komforten ved å ha en garasjeportåpner vil du mest sannsynlig ikke gå tilbake til den gamle løsningen. Med en garasjeportåpner sparer du deg selv og kroppen din for flere tunge løft, samtidig som det sliter mindre på garasjeporten med de dempede bevegelsene.

Hvis du har en garasjeportåpner vil du uansett vær, slippe å gå ut for å åpne garasjeporten. Om du skal ut på en kort tur er det kjedelig å måtte gå ut for å lukke porten manuelt. Med en garasjeportåpner derimot slipper du å tenke på det. Garasjen din vil også være mer innbruddssikker med en garasjeportåpner.Årsaken til det er at du slipper å og ha håndtak og lås. Samtidig vil du kanskje være flinkere til å lukke porten.

billig garasjeportaapner

Enhver garasje bør ha en

De fleste av oss er kjent med problemet hvor vi glemmer å lukke garasjeporten. Dette kan være fordi vi ble distrahert av en nabo eller at vi begynte med noe annet. Hvis du har en garasjeportåpner er det ikke lenger et tiltak å lukke den. Du kan enkelt ved hjelp av fjernkontrollen eller en kodelås lukke den. Det finnes også en app for flere portåpnere, det vil si at du kan logge inn med en smarttelefon, nettbrett eller pc å overvåke din garasjeport. Har du glemt å lukke den og er på ferie kan du enkelt logge deg inn å lukke den.

Hvordan fungerer en garasjeportåpner?

En garasjeportåpner har en hovedfunksjon – nettopp å åpne porten. Det gjøres ved at en motor som er koblet til garasjeporten, heiser den opp. Du kan få kjøpt portåpnere med sensor. Den vil være et mer trygt alternativt da sensoren registrerer om noen går under og vil derfor stoppe opp.

Hvilken er best i test?

Det er ikke gjennomført noen særlige tester av garasjeportåpnere. Dette kan være fordi behovet er forskjellig etter hva slags garasjeport du har. Forhøre deg med forskjellige fagfolk om hvilke portåpner de anbefaler for akkurat din garasjeport.

billig garasjeportaapner

Skal du først ordne deg en ordentlig garasjeport, er det dumt å ikke investere i en garasjeportåpner også.

Liftmaster

Liftmaster er en av de mest kjøpte og populære garasjeportåpnerne på markedet. Med den sterke og gode motoren, spesielt utviklet for å gi maks for hvert program du velger. På denne måten kan du alltid regne med at garasjeporten åpner seg trygt og raskt. Når strømmen er ute har Liftmaster reserve batteri, på denne måten vil du fremdeles kunne komme deg inn i garasjen hvis strømmen skulle ha gått.

Liftmaster har eksistert i over 45 år, de overgår stadig forventningene til forbrukeren ved at du får ekstra eksperttjenester og nye smarte løsninger.

Liftmaster blir produsert og utviklet for å gi deg en lettere hverdag i hjemmet. Produktene blir skreddersydd til forbrukerens behov, i tillegg skal du kunne føle deg trygg hele tiden. Du når somhelst følge med og koble deg til med nettbrett, smarttelefon eller datamaskin. På denne måten har du god kontroll.

Fjernkontroll til garasjeportåpner

Har du en garasjeportåpner er det veldig kjekt med en fjernkontroll. Den kan du nemlig bruke uten å måtte gå ut av bilen. Har du to portåpnere kan du samkjøre de til én fjernkontroll. I tillegg kan du montere en kodelås som er utenfor garasjen og en knapp på innsiden. Har du alle disse tre på plass, vil du uansett ha en mye bedre komfort i hverdagen. Om du skulle kommet fra bilen kan du trykk på fjernkontrollen, kommer du fra hagen kan du trykke på kodelåsen og deretter lukke garasjen med en knapp på innsiden av garasjen. Hvis du benytter deg av alle disse tre metodene vil det koste litt ekstra.

Fjernkontrollen burde du ha et fast sted i bilen slik at den ikke blir borte. Monterer du kodelåsen på utsiden av garasjen er du ikke avhengig av fjernkontrollen. Dermed kan du gå mer fritt inn og ut av garasjen. Koden til kodelåsen kan du gi til familiemedlemmer. På den måten kan du ha fjernkontrollen på et fast sted – som i bilen din.

Monter garasjeportåpner

Skal du montere garasjeportåpneren selv vil du finne rimelige pakkeløsninger i rekvisitabutikken, som er for selvmontering. Det vil følge med en bruksanvisning hvor det står trinnvis hva du skal gjøre for å montere garasjeportåpneren. Dersom du monterer denne selv, bør du være oppmerksom på at du mest sannsynlig ikke får noe hjelp om det skulle oppstå problemer. Flere butikker har problemer med å levere reservedeler til flere av disse pakkeløsningene.

Hvis du velger å benytte deg av en forhandler må du nok betale litt ekstra, men det vil gjøre prosessen mye lettere. Da vil du få gode råd om hva du skal velge fra fagfolk. I tillegg tilbyr de fleste leverandører deg garanti. Monterer du selv derimot, faller denne bort. De vil stille deg spørsmål om hva slags port du har, du vil på denne måten få en mer skreddersydd og riktig portåpner.

Pris på garasjeportåpner

Prisen på en portåpner vil komme på et par tusen kroner og oppover, montering vil komme i tillegg. Du vil som regel få en pakke som består av fjernkontroll og en innvendig portåpner. Hvis du ønsker ekstrautstyr finnes det fjernkontroll, trådløst kodetastatur og fotocelle. Det kan være lurt å ha en minifjernkontroll, denne kan du for eksempel feste til nøkkelknippet ditt.

Tips til deg som ønsker en garasjeportåpner

  1. Når du skal kjøpe en garasjeportåpner er sikkerhet viktig, pass på at portåpneren er godkjent for din garasjeport. Det er viktig at porten stopper om det skulle løpt et barn under slik at den ikke treffer barnet.
  2. Merker du at garasjeporten din har begynt å bli tung og du ønsker deg en åpner? Da må du være bevist på at du trenger en åpner som er kraftig. I dette tilfelle kan det kanskje være lurt å gjøre noe med porten, deretter kan du velge en portåpner som er lettere.
  3. For at portåpneren skal kunne klare å løfte porten er trekkraft en vesentlig ting. Du kan ikke bruke en enkel portåpner til en stor port. Det er viktig å spørre forhandleren om en portåpner trekker det som det faktisk står at den gjør.
  4. Hvis du trenger hjelp bør du kjøpe portåpneren hos en forhandler. Du vil kanskje betale litt mer, men du vil få hjelp fra fagfolk til valg av åpner, service, montering og reservedeler om det blir nødvendig.
  5. Det er viktig at man finner den åpneren som passer slik at de nye kravene blir fylt. De fleste av åpneren er bra nok, men høyden, bredden, tyngden, enkel, dobbel, vippeport og leddport krever forskjellig løsning på portåpner.
  6. Hvis du har kjede på åpneren din må de vedlikeholdes. Vasking og smøring må gjøres for at åpneren skal holde lenger.

 

Få tilbud på garasjeportåpner

Bruk Tjenestetorget sitt skjema for å få et godt, uforpliktende tilbud på garasjeportåpner i dag.

Les flere artikler om Garasjeport

Billig garasjeport? Slik får du det

Det er mange typer garasjeporter å velge mellom i dag, så om du er på jakt etter en ny bør du ha tungen rett i munnen. Noen garasjeporter er kanskje mer praktiske for en med en liten innkjørsel, mens en annen for den som ønsker god plass i garasjen.

read more

Frisk opp garasjen din

Skulle du gjerne fått mer utbytte av garasjeplassen din? Spiser vippedøren opp den lille plassen du har foran garasjen? En enkel måte å friske opp garasjen på er rett og slett og bytte garasjeport.

read more