cmyk_SB1_SMN_verti_bw_pos
Motta tilbud fra flere selskaper på én gang

Få tilbud på uføreforsikring

Sammenlign tilbud på uføreforsikring. Du bestemmer selv hvilken dekning du ønsker.

KUN KJENTE MERKER

  • Forsikringene du bør ha

    Dersom et uhell skjer er det noen forsikringer man ikke har råd til å droppe, da uhellet vil få store økonomiske konsekvenser. Husforsikring, innboforsikring og bilforsikring er forsikringer du bør prioritere. Ansvarsforsikring på bil er også lovpålagt. I tillegg er uføreforsikring og reiseforsikring forsikringer du ikke har råd til å droppe.

  • Slik får du billigere forsikring

    Forsikringer kan fort bli dyrt, men det er en trygghet man bør ta seg råd til. Men når det er sagt, så er det noen knep du bør tenke på for å få en enda billigere forsikring. Det er egenandel, samlerabatter og sjekke priser hos flere. Dersom du har råd kan det vøre lurt å ha en høyere egenandel. Da vil også forsikringspremien gå ned. Sjekk om du kan få samlerabatt ved å samle alle forsikringene dine ett sted. Sist men ikke minst, bruk en sammenligningstjeneste til å la forsikringsselskapene konkurrere om deg.

Tilbakemelding fra brukere
  • Lett å velge forsikring når alle gir pris ut i fra like forutsetninger. Årlig forsikringpremie var i mitt tilfelle kr 8880.-. Nå har jeg en årlig premie på kr 6240.-. Jeg sparte kr 2640.-!

    Ingrid B. Karlsen
  • Enkel og bra side. Sparte 5500 kr på forsikringene i året etter å ha brukt tjenestetorget på anbud til forsikringer. Meget fornøyd!

    Tonny Hovland
  • Jeg synes tjenesten var veldig bra. Det var enkelt å innhente priser uten å bruke så mye tid på det. I tillegg sparte jeg 10.000 kroner i året på så sjekke forsikringene mine.

    Heidi Hovind

Uføreforsikring

Svært mange nordmenn blir hvert år uføre som følge av sykdom eller ulykker. I verste fall klarer man ikke å komme seg tilbake på jobb. Da er det en god trygghet å vite at man har en god forsikring som kan hjelpe deg økonomisk.

Hva er uføreforsikring?

Det finnes mange forskjellige typer forsikring. Det er ikke alltid lett å vite hva de ulike forsikringene dekker. Forsikringen skal dekke deg dersom du blir varig ufør. Det kan skje enten i sammenheng med ulykker, om det er på jobb eller fritiden. 

Men de fleste blir faktisk ufør varig som følge av at du har blitt syk. Dersom du blir sykemeldt i mer enn 12 måneder vil du få et fast beløp per måned som varer så lenge du er syk. Når du blir frisk igjen vil utbetalingen stoppe, og du har fortsatt forsikringen klar dersom det skulle skje igjen. Dette er månedlig utbetalinger som kommer i tillegg til uføretrygd når du blir syk og arbeidsufør.

En lur investering

De som er friske og raske vil nok ikke bekymre seg for muligheten til å bli varig ufør. Derimot rammer sykdom og ulykker tilfeldig, og man kan ikke garantere at det ikke skjer med en selv. Dersom du skulle være uheldig, gjør det situasjonen ganske mye bedre dersom man har en slik forsikring. 

I tiden etter du blir arbeidsufør vil det være lettere for både deg selv og familien din med utbetalingene. Da kan du leve videre med den samme levestandarden som før, samtidig som du kan fortsette å betale ned på lånene dine og dine pårørende har mulighet til å kunne arbeide som vanlig. 

To forsikringer - uføreforsikring gjennom jobb

Mange er forsikret mot uføre gjennom jobben sin. Hvis du også bestiller en slik avtale privat, kan det hende du plutselig har dobbel uføreforsikring. Det er ikke nødvendigvis en ulempe økonomisk, men det kan jo bety at du betaler noen kroner for noe du egentlig ikke behøver. 

Det er nok ikke sånn at du får betalt ut dobbelt så mye. I de fleste forsikringssaker vil selskapet sjekke om du også har fått støtte av andre selskaper. Så en god idé er å sjekke med din arbeidsgiver om hva slags forsikringer du har gjennom jobben. På den måten kan du kanskje spare noen kroner i måneden. 

Uføreforsikring utbetaling

De fleste selskaper vil gi deg en månedlig utbetaling slik at du får en jevn strøm av inntekt. Dette kalles også for uførerente. Det som utbetales avhenger av mange ulike ting. Slik som hvor mange prosent ufør du er, eller hvor mange prosent av din inntekt som er forsikret. 

Noen kan kun arbeide 10 eller 50%, og dermed ha lav inntjening. Kanskje har du uførepensjon gjennom jobben og får støtte derifra. Alle slike faktorer vil være med på å avgjøre hva som utbetales i måneden. 

Uføreforsikring engangsutbetaling vil også være mulig hos noen selskaper, dette kalles også uførekapital. Det innebærer at du får hele forsikringssummen med én gang, isteden for mindre månedlige utbetalinger. Les vilkårene på forsikringer du blir tilbudt, for å se hvor stor en slik forsikringssum vil være for deg.

Utbetalingene for uførerente pleier å ligge på cirka 3.000 til 12.000 kroner hver måned når du blir arbeidsufør. Dette regnes utifra det du tjener og skal opprettholde hele din hverdag.

Regler

Mange velger å gå for en livsforsikring. Ufør er ikke det eneste som dekkes da, og det er en omfattende forsikring som dekker mer enn arbeidsuførhet.

Hvis du er interessert i å forsikres mot uførhet er det noen regler du må være bevisst på. Noen forsikringer begynner kun å gjelde dersom du er en viss prosent ufør. For noen selskap er denne grensen på minst 50 prosent og hos andre er den lavere. Det betyr at dersom du er fra 50 prosent og helt opp til 100 prosent uførhet vil du har krav på utbetalingene.

Det er også aldersregler, som varierer mellom selskap. Mange selskap skriver at du kan kjøpe forsikringen fra du er 18 til 50 år, og beholdes til 67 år.

Skatt på utbetaling av uføreforsikring

Skatt av uføreforsikring er et faktum. Med dagens skatteregler i 2020 vil du kun betale 4,4 prosent skatt, derimot er engangsutbetalingen er skattefri.

Pris - uføreforsikring

Hva koster uføreforsikring? Det er avhengig av mange ting. Som helsen din, hva slags jobb du har, inntekt samt flere andre faktorer. I tillegg er det ofte en sammenheng mellom det du betaler i måneden og summen du får utbetalt hvis du blir arbeidsufør. 

Uføreforsikring pris varierer altså stort fra person til person. Hvis du lurer på omtrent hva du må betale i måneden, finnes det er smart triks. De fleste selskaper har nemlig en kalkulator på deres hjemmesider. Der kan du fylle inn informasjon om deg selv slik som alder, inntekt, jobb og mer. Kalkulatoren vil da regne ut en omtrentlig pris på hvor stor din månedlige premie kan bli, slik at du vet hva forsikringen bør koste.

Uføreforsikring erfaringer

Mange vil gjerne sjekke en uføreforsikring test før de bestemmer seg for forsikringsselskap. Men det er ikke sikkert at en uføreforsikring best i test kan vise hva slags avtale som er best for akkurat deg. For eksempel kan den avtalen som er billigst ha de dårligste vilkårene. Eller den med best vilkår være veldig dyr. 

En god idé er derfor å hente inn tilbud fra flere aktører. Ved å velge ut det du er mest opptatt av i en forsikring, og hvor mye du er villig til å betale. Ved å få tilbud fra flere ulike selskaper i markedet kan du sammenligne. Og så velge den beste uføreforsikring som du mener er optimal for akkurat deg og ditt liv. 

Uførepensjon - forsikring

Det er lett å bli forvirret å forskjellen med så mange ulike navn på ting. Det er egentlig nesten det samme. Men ulike selskaper opererer med litt ulike navn på avtalene sine. Derfor gjelder det å sjekke vilkår nøye, slik at du vet hva du får.

Uføreforsikring - student

Det er ikke mange unge som bekymrer seg for fremtiden med tanke på sjansen for å ikke kunne arbeide. Forsikringen mot uførhet er derfor også lurt for deg som er ung og kapabel til å jobbe. Det er faktisk mange uføre nordmenn under 29 som sliter med arbeidsuførhet. 

Det vil si at gjerne vil jobbe, men ikke er i stand til det på grunn av at man blir langvarig syk eller utsatt for en ulykke. Hvis du skulle være så uheldig at dette skulle med deg, er det en trygghet å ha en god forsikring. 

Som student er man ofte enda mer utsatt med tanke på økonomien. Mange er avhengig av en deltidsjobb for å få endene til å møtes. Hvis du plutselig blir ufør kan også økonomien din havne i en knipe. Da er det godt med en avtale som dekker utgifter til sykehus, behandling, rehabilitering og andre ting. Så som student er det viktig å ha en god plan hvis du er så uheldig.

Vurder tjenesten vår
Vurder denne tjenesten ved å klikke på antall stjerner du synes vi fortjener.
Denne nettsiden bruker cookies for analyse- og markedsføringsformål.
Les mer