Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Tor sparte 15 500,- på sine forsikringer

Tor sparte 15 500,- på sine forsikringer
4.3 (86%) 10 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Er du en av de som holder deg til samme forsikringsselskap som du alltid har hatt? Kanskje historien til Tor inspirerer deg til å sjekke ut flere forsikringsbyrå.

Mange av oss nordmenn velger å holde oss til de samme forsikringsselskapene gjennom store deler av våre voksne liv, i den tro at det vil gi oss fordeler og lavere priser. Faktum er at det finnes mye bedre måter å spare penger på forsikringene på, bare spør Tor Hermod Christiansen.

Tor er som mange andre på 65 år, vel etablert med kone, hus, bil, båt, hytte og verdisaker som det er viktig å ha gode forsikringer på.

– Vi har hatt en superforsikring hos vårt forsikringsselskap og alt i alt betalte vi 36 000 kr i forsikringer i året for våre eiendeler pluss ca kr. 10.000,- for firmabilen.

 

Det er viktig for meg med god dekning på forsikringene blant annet fordi jeg driver med modellfly som er kostbart. Jeg har også kontor hjemme med mye datautstyr, forklarer Tor.

Sparte penger på forsikringene

En kaffekopp og en halvtime senere sparte Tor 15 500 kr på forsikringene.

Så annonse på Facebook

Tor fant Tjenestetorget via annonse på Facebook, og han hadde sett det mange ganger før. Han har også snakket med naboer som har fortalt at de var nede i 20 000 kr på sine forsikringer. Han hadde gjentatte ganger tatt kontakt med sitt forsikringsselskap og bedt om lavere pris, men det var ikke mulig ifølge dem. Derfor la Tor til slutt ut sine forsikringer på anbud og ventet på sine tre forskjellige tilbud. Frende var den første som tok kontakt.

– Vi gikk gjennom vilkårene fra punkt til punkt og vi fikk et tilbud som var veldig gunstig. Det viste seg også at vi kunne droppe verdisakforsikringen som vi hadde, og legge noen kroner ekstra i innboforsikringen isteden.

 

Til slutt ble tilbudet totalt kr. 15 500 billigere enn de forsikringene vi allerede hadde inklusive forsikringen på firmabilen, sier Tor.

kroner spart i året

Han opplevde også at det gamle forsikringsselskapet ble mer på tilbudssiden da han ringte inn og ville vite hovedforfall, men da han fortalte hvor mye han sparte på den nye forsikringen kunne de dessverre ikke komme ned i samme pris uansett hvor hardt de prøvde.

Oppgjøret er viktig

For Tor og hans kone er oppgjøret også en viktig faktor når de skal velge forsikring. De er nemlig mye ute og reiser, enten de er på hytta på fjellet, turer med båten eller til utlandet.

– Jeg har lest om Frende og har sett at de er best i test, og noe av det som trekkes frem er hvor raskt og enkelt de håndterer oppgjør, forklarer Tor.

Sjekk forsikringene 1 gang per år

Han har i utgangspunktet aldri hatt noen rutiner når det gjaldt å sjekke priser på forsikringene, men etter å ha sett hvordan det å være prisbevisst ga mer penger i lommeboka, kommer han til å følge opp her. En halvtime på telefonen sparte ham altså for 15 500 kr på forsikringene. Ønsker du å gjøre det samme?  Da kan du legge ut dine forsikringer på Tjenestetorget sine sider og se hvilke tilbud du får fra våre forsikringsselskap.