Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Takhengt varmepumpe

Er du på utkikk etter takhengt varmepumpe? Ved å montere varmepumpen på veggen, oppunder taket ,vil du få en god varmefordeling i rommet.

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Takhengt varmepumpe

Mange søker etter takhengt varmepumpe. Det kan det være flere grunner til. I denne artikkelen får du en del informasjon om temaet.

Vurderer du takhengt varmepumpe?

De fleste varmepumper blir montert på veggen og da ganske nærme taket. Den leverandøren du velger vil kunne gi deg gode råd om hvor det er best å ha pumpen – hvilken plassering som vil gjøre at varmepumpen fungerer optimalt.

Takmontert varmepumpe

Har du bestemt deg for å finne en varmepumpe som blir perfekt i akkurat din bolig? Da kan det være lurt å ta en prat med en forhandler/leverandør. De vil kunne gi deg mange gode tips og råd. Du kan for eksempel fortelle litt om hvordan boligen din er (størrelse, etasjer, planløsning, etc) og deretter be om et tilbud.

Det kan hende at leverandøren da vil ønske å komme på en befaring, slik at de kan være helt sikre på hva slags varmepumpe du bør ha. Da vil de også få mer innsikt i hvordan selve monteringen blir. Det gjør det mye lettere for leverandøren å gi et tilbud (pris), siden de da vet sånn cirka hvor lang tid de vil bruke på installasjonen. En slik befaring er en stor fordel både for deg som kunde og for de du velger å kjøpe varmepumpe fra.

Husk på at det er lurt å innhente mer enn ett tilbud. Da er sjansen større for at du unngår å betale for mye.

Varmepumpe takmodell

Når du skal kjøpe varmepumpe er du nødt til å velge en modell. Modell skal velges ut ifra dine behov – altså hvordan boligen din er. Det er ikke alle som kan ha en varmepumpe som monteres på veggen oppunder taket, slik som det er anbefalt, derfor velger de da en gulvmodell istedenfor. Det er viktig at du tidlig i prosessen finner ut av hva som er optimalt for akkurat din bolig.

De fleste merker/produsenter har både veggmodeller og gulvmodeller. Ofte velger produsentene å kun ha ett alternativ når det kommer til den sistnevnte modellen. Det finnes likevel såpass mange merker du kan velge mellom, at du uansett kan være sikker på å finne en du liker.

Varmepumpe i tak

Plassering av varmepumpen er utrolig viktig. Dette for at varmepumpen faktisk skal kunne fungere helt perfekt. Leverandørene har spesialisert seg på installering av pumper, og vet derfor akkurat hvor og hvordan de skal monteres. Det er viktig at vi som forbrukere lytter til dette. Det er liten vits å bruke en masse penger på en varmepumpe, plassere den feil og så ikke få ønsket utbytte av investeringen.

Det finnes noen modeller som skal og må henges høyt, altså takhøyde/rett under taket. Det finnes også noen typer som kan henges lavere. Dersom du vet at det kan bli vanskelig å henge pumpen høyt på veggen i boligen din, bør du altså lete etter en som «tåler» å henge litt lavere.

Plassering av utedelen er selvfølgelig også viktig. Det finnes en del forhåndsregler også når det kommer til denne. For eksempel kan det hende du skal tenke litt på støy med tanke på naboene dine – det kommer an på hvor mange meter det er mellom huset ditt og naboens hus.

Varmepumpe i taket for firma og butikk

Noen firmaer, for eksempel butikklokaler, trenger en litt annen type varmepumpe enn det vanlige boliger gjør. I mange tilfeller dreier det seg om en takhengt varmepumpe med 4 veis utblås under. Denne typen varmepumpen fungerer bedre for lokaler som butikker og for en del andre typer firmaer. Det kommer selvfølgelig helt an på lokalet og størrelsen.

Finn en leverandør

Mange søker nok etter takhengt varmepumpe fordi de lurer på hvor de skal plassere pumpen. Og grunnen til at dette blir søkt etter er selvfølgelig fordi mange lurer på å kjøpe seg en varmepumpe. Det beste du kan gjøre er å komme i kontakt med ulike leverandører. Da kan du få den informasjonen du trenger, hjelp til å finne riktig modell og tilbud.

Varmepumper i Norge

På det Norske markedet er det en rekke forskjellige varmepumpeleverandører. Noen av de mest kjente varmepumpene er Panasonic og Mitsubishi. Er du på jakt etter varmepumpe kan det være greit å vite at det er flere som tilbyr dette. Du kan blant annet velge mellom: Toshiba, Samsung, LG, IVT, Fujitsu, Fuji, Daikin og Bosch. De som kanskje er minst kjent er Nibe, Sanyo og Sharp, dette er også veldig gode varmepumper, så undersøk gjerne om de kan være aktuelle for deg.

Takhengt varmepumpe
4.5 (90%) 2 votes

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.