Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Finn

Solskjerming
i Os

Spar tid på å få tilbud på Solskjerming fra flere, med ett skjema på få minutter. Spar penger på å la dem konkurrere om deg.

 

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

 

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Solskjerming i Os

Det er sommer og det betyr mange steder at solen står på for fullt hele dagen. Det betyr varme boliger og ikke minst veldig varme mennesker og husdyr.  Selv om været kan være varierende i Os, er det alltid godt å ha solskjerming om sola skulle bli for intens. Da kan det være på sin plass å vurdere å få seg en eller annen form for solskjerming og kunne skjerme seg fra varmen.

Hvordan finne beste solskjerming?

Nordmenn blir stadig flinkere til å ta i bruk uterom og solskjerming. På sommeren er det gjerne sånn at vi flytter stua ut og kan nyte det fine været på terrasse, i hage eller på veranda. Men det er jo allikevel sånn at vi må tilbringe en god del tid inne, på å gjøre ting vi ikke kan gjøre ute. Da er det greit å ha en god temperatur inne også, og det kan man få gjennom bruk av den rette solskjermingen.

Store vinduer

Når du skal velge hvilken solskjerming du skal ha må du tenke på en del ting. Hvor er det du har mest sol i løpet av dagen? Er det snakk om et veldig stort område med mye vinduer og gjerne store vinduer? Bør du skjerme for solen ute, inne eller kanskje begge steder? Har du for eksempel mye lys inn på soverommet fra veldig tidlig av, kan det være lurt å skaffe solskjerming spesifikt for de vinduene. Da må du finne noen i rette størrelsen, og du må vurdere hvorvidt du faktisk skal ha lystett solskjerming eller bare stenge selve solstrålene ute.

Innvendig solskjerming

Det finnes veldig mange muligheter når det kommer til innvendig solskjerming. Hva er det som er det faktiske behovet ditt for solskjerming? I noen rom er det nok ikke nødvendig med solskjerming, som for eksempel badet, gangen, rom i kjelleren eller kjøkkenet. Det er avhengig av hva rommet brukes til og hvor sjenerende solen faktisk er i det aktuelle rommet. Soverommet bør være mørkt natten gjennom og gjerne en stund ut på morgenen ifølge alle råd om god søvnhygiene. Derfor kan det være lurt å vurdere gardiner eller rullegardiner som er lystette.

I stuen handler det gjerne om å hindre de verste lysstrålene fra å komme inn. Hvor irriterende er det ikke når sola treffer tv-skjermen direkte eller som gjenskinn fra andre ting i stua? Her er det ikke nødvendig med lystette gardiner eller rullegardiner. Det kan fungere helt greit med persienner i aluminium eller tre. De er tykkere enn gardiner, dekorative og de stopper direkte sollys og gjør det litt mørkere i rommet. Det finnes også screens som kan brukes på innsiden av vinduer, enten som du trekker ned eller som du trekker opp. Disse kan også fås i mange forskjellige farger og gjøres til et design element.

Utvendig solskjerming

Det finnes også tilfeller der det er verdt å vurdere utvendig solskjerming.  Det fine med utvendig solskjerming er at man faktisk kan skjerme for solen på utsiden også, hvilket gjør at det slipper mindre varme inn i boligen. Det mest vanlige er markiser som festes høyt oppe på veggen gjerne over vinduer og dører. De kan festes på enkeltvinduer også der det er mye sol som kommer inn, men det mest vanlige er å ha dem over uteområder som terrasser, verandaer eller plattinger.

Er det snakk om å bare forhindre solen fra å komme inn i boligen, finnes det også utvendige persienner og screens som kan stoppe solen fra å komme inn. Det handler om hva du har behov for, hvordan du ønsker å stoppe sola fra å komme inn i din bolig. Det handler om hva du er komfortabel med når det gjelder design. Det handler om hvilke farger du ønsker.

Markiser

Markiser er fremdeles noe av det som er mest populært for utvendig solskjerming. Noe av det som er bra med markiser er at du har endeløse muligheter når det kommer til farger, form og ikke minst prisklasser. Du kan også velge om du vil ha manuelle eller motorisert. Markisene kan også være vind og solstyrte Vindusmarkisene er de markisene som er brukt spesielt for å hindre sol inn vinduene. Terrassemarkiser er ment både for å hindre lys inn vinduer på terrassen og som et tak som beskytter mot vær, vind og sol slik at man kan bruke uteplassen uansett vær.

Persienner

Du kan få persienner til bruk både inne og ute. Persienner er også et veldig prisgunstig alternativ, og skal du ha persienner inne kan du få dem helt ned i 35 kr, selvfølgelig avhengig av størrelser og materialer. Den innvendige sørger for å skjerme for solen, men den stopper ikke vindusrutene fra å bli varme, og dermed spre varmen inn i boligen. Den utvendige gjør det og er dermed bedre til å stoppe det fra å bli alt for varmt inne i boligen. Persienner er veldig fleksible og du kan selv velge design, farge og materialer slik at du får det slik du ønsker.

Rullegardiner

Når du skal velge rullegardiner så har du to forskjellige typer å velge mellom og det er de transparente og de lystette. Hvis du ønsker å beholde utsikt samtidig som du skjermer for innsyn så bør du velge de transparente. De er også veldig enkle og stilrene så de er lette å få til å passe inn i boligen. Er du på jakt etter rullegardiner som stenger alt lyset ute og samtidig skjermer møbler og annet interiør for å bli bleket av solen, er de lystette gardinene det beste alternativet. De kan også fås i de fleste farger, det er ikke lengre nødvendig at de er sorte.

Plisségardiner

Dette er et spennende alternativ som er like fleksibelt som det er nyttig. Disse gardinene kan plasseres hvor som helst i vinduet og de tar liten plass. Det absolutt beste er at de gir et utrolig fint og naturlig lys i rommene. Det finnes mange varianter og kombinasjoner av plissegardiner, det er bare du som setter grensene for hvordan disse kan brukes i dine vinduer. Du kan få dem i to variasjoner hvor den ene er lystett og den andre filtrerer bort lyset. Skyver du dem helt sammen har du fremdeles utsynet om du skulle ønske det.

Lameller

Persienner er vannrette men lameller er loddrette og har egentlig stort sett samme funksjonene som persienner. De fungerer bra til å både regulere innsyn og til å stoppe sollys fra å komme inn i rommet. Dette er et godt alternativ om du har store vinduer som går fra gulv til tak og poenget er å stoppe lyset og innsyn, men ikke gjøre rommet mørkt. Skulle du allikevel ønske å gjøre det mørkt finnes det lystette lameller også.

De er lette å regulere og alle lameller kan vris ikke mindre enn 90 grader, så du kan fint justere innsyn og lys. Den vanlige høyden er på 2.5 meter og de kan klippes slik at de passer til nettopp dine vindu. Skulle du være en av de som har ekstremt lange vinduer så finnes det også lameller som er 5 meter lange, dermed har du mange muligheter. De er også lette å tilpasse til vinduer som har andre former enn de vanlige firkantete eller rektangulære vinduer. Har du for eksempel runde, ovale eller skrå topper på vinduene kan lameller kjapt tilpasses til dette.

Screen

Dette er en veldig moderne og etter hvert populær måte å skjerme for både sollys og innsyn. Selve screenen er en perforert duk som senkes inn og ut av en kassett. Selve kassetten er liten, hvilket gjør det enkelt å få den montert under de fleste vannbrett på hus. Den kan fås i alle slags farger og størrelser. Dette gjør det lett å få den tilpasset til dine behov både i forhold til funksjon og i forhold til design. Screen leveres med motorløsninger som du lett kan kontrollere inne fra din egen stue. Du kan for eksempel få motor med fjernkontroll og sørge for at skjermene reagerer med tanke på sol og vind og dermed går ned. Eller du kan få motor med brytertilkobling som du også kan koble opp mot smarthussystem.

Solfilm eller vindusfilm

En veldig billig løsning som kan brukes enten på utsiden eller på innsiden av vinduene. Legger du litt ekstra i solfilm får du også beskyttet mot varmen som kommer fra sola og den rette solfilmen kan forhindre at omtrent 80% av solens strålingsvarme kommer inn i boligen. Den kan fås med reflekterende overflate som gjør at det hindrer innsyn i boligen. Men du har allikevel utsyn slik at du kan nyte utsikten. Som det meste andre av solskjermingsprodukter kan solfilmen også beskytte inventar og møbler slik at de ikke falmer. Design og varger er helt opp til deg og de kan fås i forskjellige størrelser. De er nok noe vanskelige å få på plass på vinduene med tanke på luftbobler, så her gjelder det å være pinlig nøye eller få noen andre som kan være pinlig nøye til å gjøre dette. Hvor lenge de varer og sitter fast på vinduene er helt avhengig av hvilken produsent du har valgt solfilmen fra. Du kan også få garantier i fra enkelte leverandører, så forhør deg godt før du velger.

Få tilbud på solskjerming i Os

Det er mange ulike produkter å velge mellom, og mange leverandører i Os. Derfor lønner det seg alltid å sammenligne tilbud fra flere før du bestemmer deg. På den måten er du sikker på at du vil få et best mulig tilbud, til best mulig pris. Å innhente tilbud er raskt & enkelt gjennom ett skjema. Det sparer deg for tid og penger.

Mer om Os

Os er en by i %municipality% kommune som ligger i %county% fylke. I %municipality% kommune er det hele %inhabitants% antall innbyggere. Disse er fordelt på %area_km2% km², som betyr %inhabitants_per_km2% innbyggere per km². Av disse er %men_percents% % menn og %women_percents% % kvinner. Det er %employed% sysselsatte personer i %municipality% kommune, hvorav gjennomsnittlig bruttoinntekt er på %average_income% kroner. Videre er gjennomsnittlig gjeld på %average_debt% norske kroner.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.