Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Slik skriver du samboerkontrakt

Slik skriver du samboerkontrakt
4.5 (89.57%) 23 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Er dere nyetablerte med relativt oversiktlig økonomi, kan dere nok følge en standardisert samboerkontrakt og rådene som hører til. Hvis du har en mer komplisert økonomi, med mine/dine og våre barn, samt egen eller felles eiendom, kan det være lurt å ta kontakt med en advokat, spesielt med tanke på fordeling av arv. Sjekk hvilke advokater som har dette som spesialitet, da behøver det ikke bli særlig dyrt. Å sette opp slike avtaler er nesten ”hyllevare” på en del advokatkontor.

 

Formelle krav?

En samboeravtale bør alltid inngås skriftlig, men det er egentlig ingen formelle krav til hvordan den skal settes opp. Det kan være nyttig å ha et par vitner eller en advokat som tredjepart, men dette er heller ikke noe krav. Du kan heller ikke tinglyse avtalen, så det er viktig at den lagres på et trygt sted, gjerne i to separate eksemplarer, èn til hver samboer.

 

Mal på samboerkontrakt

Omtrent halvparten av alle samboerforhold ryker.  Det er da viktig å ha en god samboerkontrakt slik at du og din partner slipper unødvendige problemer ved et eventuelt livsbrudd. Her finner du mal på samboerkontrakt:

DNB (PDF)

Gjensidige (PDF)

Gratis rettshjelp (PDF)

Familierettsadvokaten (PDF)

Huseiernes Landsforbund (PDF)

 

Revisjon

Det kan være lurt å ta frem kontrakten en gang i året. Det kan jo ha skjedd endringer i økonomien i løpet av det siste året. Kanskje har dere byttet bolig, kjøpt ny bil eller gjort andre disposisjoner som endrer lån og eiendeler dere imellom.

 

Trenger du hjelp fra en advokat?

Fyll ut skjemaet nedenfor å velg hvilke advokater du ønsker å komme i kontakt med. Du vil da få et tilbud, og kan lett sammenligne og velge det beste tilbudet for deg. Spar tid – og penger! Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Hvordan velge megler?

Hvordan skal du velge riktig eiendomsmegler? Her er 6 tips for hvordan du finner den beste megleren når du skal selge bolig.

read more