Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Slik sikrer du boligen din mot tyveri

Stem på innlegget

 

Linda Therese Stadeløkken

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at antall innbrudd og tyverier fra bolig faktisk gikk ned i 2015. Hovedårsaken til denne nedgangen? Boligalarm.

Når det er sagt, så er problemet med tyveri langt i fra løst. Forbedringer ja, men er vi i mål? Nei. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at antall tyverier fra offentlige steder, kafeer, restauranter og transportmidler har vært markant høyere de siste årene sammenlignet med før. Altså har vi ikke nødvendigvis fått færre tyver, men vi har blitt flinkere til å installere boligalarm og iverksette tiltak som skremmer bort tyvene. Statistikkens tale er klar: Store og små grep du tar, bidrar til å gi deg en tryggere hverdag og minimere faren for innbrudd.

De gode gammeldagse knepene

Innbruddstyver tenker taktisk og strategisk. Det første spørsmål de stiller er: Er det noen hjemme her?

Et velkjent knep for å skremme bort uanmeldte gjester er å iverksette tiltak for å unngå tom søppelkasse og full postkasse. Det er ingen hemmelighet at tyvene (spesielt i ferietider) ser etter hus som har ferieglade huseiere. Få naboen til å ta inn posten din, be en venn om å klippe plenen og sørg for at du installerer automatiske lysdimmere, så har du allerede kommet et godt stykke på vei for å unngå tyveri og innbrudd.

Noen digitale triks

Sosiale medier er integrert i vår hverdag og feriehverdag. Mange nordmenn har, på brutalt vis, lært av skrekkhistoriene og legger ikke ut Facebook-oppdateringer fra ferien. Allikevel er det fortsatt mange som annonserer at de har satt stortåa i havet sekundet de ankommer spanskekysten.

Det er ikke bare sommerferiebilder man bør tenke gjennom. Generelt anbefales det å være varsom med deling av informasjon som signaliserer at huset står tomt. Dette gjelder bilder med oppdateringer fra helgetururer, jobbreiser og dagsturer.  Det kan også lønne seg å snakke med barn og ungdom om dette, slik at de får et bevist forhold til informasjons – og bildedeling på sosiale medier.

Boligalarm

Det andre spørsmålet tyvene stiller seg er: Har dette huset boligalarm?

Selv om innstallering av boligalarmer har økt de siste årene, så er det fortsatt kun 16 % av Norges boliger som har installert boligalarm. Boligalarm har hjulpet å redusere antall innbrudd og tyveri i norske hjem de siste årene, men fortsatt har vi en lang vei å gå. Dessverre har vinningslovbrudd i Norge de siste årene vært høyere enn før. Du kan ta bevisste valg for å forhindre tyveri i ditt eget hjem. Boligalarm er den sikreste måten å gjøre dette på.

I dag finnes det et hav av ulike løsninger for innbruddsalarmer på markedet.  Med boligalarm er du tilknyttet en døgnbemannet alarmstasjon. På alarmstasjoner jobber det operatører med faglig kompetanse og bred erfaring innen ulike alarmsituasjoner, som alltid er tilgjengelige for å hjelpe deg.

Det kan lønne seg å ta en gjennomgang av hvilke tilbud som finnes på markedet for å avgjøre hva som passer best for deg og din bolig.

Boligalarm sikrer mot tyveri

Har du boligalarm installert?

%

Prosentandel som har installert boligalarm

Boligalarm og mobil

Boligalarmen kan enten tilkobles alarmstasjoner via GSM-nettet og/ eller med bredbåndstilkobling. Forskjellige løsninger gjør at du sikres rask og pålitelig tilkobling til alarmstasjonene. Dersom ditt boligalarmsystem er tilkoblet gjennom GSM, kan du styre alarmen din via SMS. Altså vil du kunne få en SMS dersom alarmen din utløses. Det er fullt mulig å legge til flere mottakere til listen, slik at alle familiemedlemmene kan ha full kontroll.

Legg til brannalarm

Boligalarm sikrer ikke bare sikkerhet ved å forbydde innbrudd og tyveri fra hjemmet ditt. Du kan også velge å kombinere brannalarm i boligalarmpakken din. I dette tilfellet vil du kunne få full sikring av boligen både med tanke på tyveri og brann.  

Med avanserte brannvarslingssystem med seriekoblede røykvarslere, som er dirkete koblet til alarmstasjonen, har du 100 % trygghet med umiddelbar varsling dersom røykutvikling oppstår. I likhet med innbruddsalarm, kan du også koble brannalarmen til SMS, slik at du får direkte beskjed på mobilen din dersom brannalarmen går.

Moderne brannalarmsystemer har en rekke nyttige funksjoner. Ved installasjon av fotodetektorer og tale- og lytteenhet, kan du få hjelp til å finne den sikreste veien ut av boligen dersom det skulle oppstå brann. Fotodetektorer og tale- og lytteenhet er også nyttig for å få bildeverifisering av alarmårsaken eller til å avklare falsk alarm.

Lås med en vri

Har du noen gang lurt på om du husket å låse døren? Eller har barna dine glemt nøkkelen, og du måtte haste hjem for å låse opp?

I tillegg til at boligalarm er en trygghet, gir ny boligalarmteknologi deg en rekke verktøy som sikrer tryggheten og minsker sjansen for tyveri, samtidig som den gjør hverdagen din litt lettere. Dagene med nøkkel under dørmatta er for lengst forbi med nye løsninger for fjernstyring av ytterdøren. Fjernstyring av døren er et kjempeverktøy, både ved at det forhindrer innbrudd og tyveri, og at du får full kontroll over hjemmet ditt.

For deg betyr dette for eksempel at du slipper å ta med nøkkelen når du er på luftetur med hunden eller ute på joggeturen din. Dessuten kan du enkelt låse opp døren for vaskehjelp, barnevakt eller elektriker mens du sitter på jobb. Du får melding på mobilen når noen låser opp døren. Dermed har du alltid full kontroll over hvem som går inn i huset ditt.

Fjernstyring av døren er især nyttig for familier med barn. Barna kan enkelt låse seg inn og ut, uten at du trenger å frykte at de mister nøkkelen eller at de låser seg ute. Alt barna behøver å gjøre, er å lære seg koden utenat, så kommer de seg nøkkelfritt inn og ut av hjemmet sitt.

Dersom du får besøk en helg, er det lett å installere en midlertidig kode som gjestene kan bruke når de er på besøk. Med automatisk lås kan du også sette låsen til automatisk låsing, slik at du ikke trenger å bekymre deg over om du husket å låse døren eller ikke.

Sist men ikke minst: Færre nøkler reduserer sjansen for at nøkler kommer på avveie og i hendene til noen som ikke bør ha dem.

SOS – og Panikkalarm

SOS – og Panikkalarm

Boligalarmer er tilkoblet en kontaktalarm, slik at du kan få umiddelbar hjelp i en nødsituasjon. Når du trykker på en SOS – knapp, vil alarmstasjonen ringe deg på telefonen. Dersom alarmstasjonen ikke får svar, så vil det umiddelbart bli sendt en vekter til boligen din. Mange velger å plassere SOS –knappen ved sengen, slik at den er tilgjengelig dersom noe skjer på natten.

Noen boligalarmleverandører tilbyr «panikkalarm». Dersom panikkalarmen utløses, vil det alltid bli sendt en vekter til boligen din. Selv om du bekrefter at alt er OK, så vil fortsatt en vekter komme for å bekrefte at faren er over. Panikkalarmen er en ekstra trygghet å ha, spesielt for deg som er engstelig eller litt husredd, redd for tyveri og innbrudd og eller generelt bare ønsker å sikre et trygt hjem for deg og familien din.

SOS kontaktalarm og / eller panikkalarm kan være en reddende løsning for familier som har barn i alderen hvor de akkurat er blitt gamle nok til å være hjemme alene. De første gangene ungdom er hjemme alene, kan det kjennes litt skummelt. Å ha en panikkalarm er i dette tilfellet en trygghet, både for foreldre og barn.

Kaffetrakter og andre duppeditter

Kaffetrakter og andre duppeditter

Hvor mange ganger har du måttet løpe inn igjen for å sjekke om du har glemt å skru av kaffetrakteren eller dradd ut stikkontakten på strykejernet?

Dersom du velger helintegrerte og avanserte løsninger, vil du kunne få en rekke tilleggsfunksjoner.  Moderne løsninger innen boligalarm gir deg også praktiske tilleggsfordeler, blant annet temperaturavlesning og styring av elektroniske apparater.

Ved å utnytte det fulle potensialet som ligger i boligalarmløsninger, kan du også sikre kontroll på alle elektroniske duppeditter. Ved å installere en smartkontakt, som du kobler til elektroniske apparater som lamper og andre elektroniske apparater, kan du enkelt styre og kontrollere disse via mobilen din.

En annen mulighet du kan benytte deg av, er integrerte løsninger som gjør at du med innebygd termometer kan lese av strømmen direkte via en app. Dette gir deg full kontroll over temperaturen i hjemmet ditt. I tillegg er det en effektiv måte å holde strømregningen din i sjakk, da du alltid har kontroll på temperaturen og kan regulere den hvor enn du er.

Vanndetektor

Vanndetektor

Vanndetektor er en annen praktisk funksjon som kan integreres i en boligalarmløsning. De mest risikoutsatte områdene for vannlekkasje er oppvaskmaskin, vaskemaskin, varmtvannsberedere, kjøleskap i kjellere og skjøter på rør. Ved å installere vanndetektor kan du få direkte varsel ved lekkasjer. Du vil få en telefon fra alarmstasjonen med en gang alarmen går. Med umiddelbar varsling vil lekkasjen kunne stoppes med en gang, slik at skaden kan begrenses og eventuelle kostnader ved en vannlekkasje reduseres, eller i beste fall unngås helt.

Langt på vei, men langt igjen

I levekårsundersøkelsen som ble gjennomført i 2015, svarte nærmere 10 % av de spurte, at de er urolige for tyveri eller skadeverk i sitt eget hjem. Heldigvis er det en del tiltak som kan iverksettes for å eliminere faren for tyveri i eget hjem, simpelthen ved å øke sikkerhet i egen bolig.  Det gjelder både tiltak som varsom bruk av sosiale medier og hvordan huset fremstilles når du er borte, men ikke minst innstallering av boligalarm. Boligalarm er en måte å sikre at du ikke blir én av de 16 000 (tall fra SSB, 2014) som anmelder tyveri fra bolig og fritidsbolig hvert år.

Kort og godt

Med små og effektive grep kan du sikre boligen din mot tyveri. Her er en oppsummering av de beste tipsene:

  • Finn løsninger for å unngå full postkasse og tom søppelkasse når du er bortreist
  • Vær oppmerksom på hva du deler av informasjon i sosiale medier
  • Snakk med dine barn om bruk av sosiale medier i ferien og i hverdagen generelt
  • Sikre hjemmet ditt med boligalarm som er tilpasset ditt behov
  • Benytt deg av SMS – løsning for å få automatisk oppdatering når noe skjer
  • Installer panikkalarm for ekstra trygghet
  • Begrens antall nøkler og benytt deg heller av fjernstyring av døren
  • Undersøk ulike løsninger før du bestemmer deg for boligalarm

Ønsker du å iverksette tiltak for en sikker bolig?

Dersom du vurderer boligalarm, kan du ta kontakt med oss for å få en rask oversikt over hva de ulike leverandørene tilbyr. Dermed kan du lett sammenligne løsninger og priser. Tjenesten er helt uforpliktende. Du trenger bare å fylle ut skjemaet nedenfor og velge hvilke selskap du ønsker tilbud fra.

Lykke til med sikring av boligen din!

Boligalarm test

Tenkt til å skaffe deg boligalarm? Da er du sikkert nysgjerrig på hva slags tester som finnes og hvilke du bør lytte til.

Ofte finnes det en hel del tester på nettet, som kan hjelpe oss med å ta ulike valg. Stort sett brukes disse testene til å finne ut av hva slags produkter man bør kjøpe, og hva slags produkter man ikke bør kjøpe. Disse testene kan absolutt være hjelpsomme, men du bør være nøye på at du leser dem riktig og du bør også bruke andre hjelpemidler når du skal handle ting som koster en del.

read more