Group 2 Icon input - Place

Slik finner du riktig reiseforsikring

Slik finner du riktig reiseforsikring
4.5 (90.64%) 47 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

De viktigste vilkårene

  • Pris: Ikke alltid sammenheng mellom pris og kvalitet. Merk at enkelte forsikringer har relativt høye egenandeler.
  • Service-apparat i utlandet: Har selskapet egne servicekontor eller er de del av SOS International som håndterer mange ulike selskaper?
  • Reisegods: Hva er for eksempel maksgrensen for en verdigjenstand?
  • Avbestilling: Hvis en hel familie må avbestille Syden-reisen på grunn av at minstemann får vannkopper, kan titusenvis av kroner bli erstattet
  • Sykdom: Greit at de fleste selskap dekker ubegrenset på behandling, men vil de betale fly og opphold for familie eller en god venn som kommer ned som støtte?Dødsrisikoforsikring, rettslig ansvar, forsinket bagasje etc. teller mindre, blant annet fordi flere av dekningene er overlappende med andre forsikringer.Sjekk også det med liten skrift i forsikringen, som unntakene. Spesielt hvis du er glad i å teste grensene på feriereisen. Visste du for eksempel at enkelte selskap har unntak for kiting i utlandet?  Og ulykker ved buldring er det også flere selskaper som ikke dekker. Vil evakuering dekkes selv om ikke UD fraråder å være i landet? Det har både tsunamien i Thailand og avbestilling etter svineinfluensaen i Mexico vist oss.
  • Hva med servicen?  Men det aller viktigste med en reiseforsikring er vanskeligere å måle, nemlig servicen når uhellet inntreffer. Spør gjerne venner og familie hvilke erfaringer de har med sitt selskap.

Unntakene

  • Bare reise i EØS? Skal du primært reise innenfor EØS, holder det for så vidt med et europeisk trygdekort. Det  er et plastkort på størrelse med et vanlig bankkort, som sikrer deg de samme helserettighetene som de andre innbyggerne i landet du reiser til. Du får det gratis via helfo.no. Hvis du kombinerer dette med å betale selve reisen med et kredittkort, har du en ganske bra dekning for reiser i EØS-land.
  • Under 21: Dekkes som regel av foreldrenes reiseforsikring, selv om du ikke drar på ferie med mamma og pappa i sommer…

Sammenlign priser og vilkår

Priser og vilkår varierer mye mellom de ulike forsikringsselskapene. Nå kan du sammenligne tilbud, priser og vilkår raskt og enkelt. Bruk skjemaet under, gratis og uforpliktende. Lykke til!