Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Skaff varmepumpe - gjør strømregningen mindre

Skaff varmepumpe – gjør strømregningen mindre
4 (80%) 1 vote

 

Hilde-Marie Guran Frantzen

Hvor mye kan du spare

En varmepumpe kan spare deg for store summer i løpet av vinteren, men også på kalde høstdager og tidlig vår. Jo raskere du får installert pumpen, desto mer kan du spare allerede ved første sesong!

Nøyaktig hvor mange kroner du kan spare inn kommer selvsagt an på selve pumpen, hustype, klima og strømprisen. Eldre boliger er ofte dårligere isolerte enn de nyere byggene. Det vil si at dersom du bor i en eldre bolig kan du spare mer enn om man bor i et hus som er godt isolert. Som en tommelfingerregel sier man at for hver krone strøm man tilfører varmepumpen, gir den varme tilsvarende 3 kr.

Slik får du rimelig varmepumpe

Prisen på en varmepumpe kan variere fra 10 000 ,- og opp til 100 000 ,-. Prisen varierer med minimumseffekt, støvnivå, COP (varme effektiviteten) og SCOP (årseffektivitet).  Prisspennet er stort og det er derfor viktig at du finner den riktige typen til akkurat din bolig. Husk at du også kan få støtte fra ENOVA for å installere en pumpe – noe som kommer godt med når det er høye summer det er snakk om. Å installere pumpe bør ses på som en investering der du sparer i lengden!

Det er mange varmepumper på markedet i dag med blant annet merker som Panasonic, Mitsubishi Electric, Toshiba, Daikin og Fujitsu. Hvilket merke du velger og hvilken type pumpe du går for er avhengig av pris, klima du bor i og isolering på boligen. For å få en rimelig pumpe som er tilstrekkelig god for din bolig bør du hente inn tilbud fra flere leverandører.

Sjekk hva det vil koste deg å installere varmepumpe, spar miljø og penger i dag!

 

Få dekket kostnader til ny varmepumpe

Vurderer du å bytte til varmepumpe? Det finnes ulike støtteordninger avhengig av hvilken type oppvarming du bytter fra og hvilken type varmepumpe du velger. Her finner du litt hjelp på veien, i tillegg kan du innhente og sammenligne tilbud fra flere varmepumpeleverandører.

read more