Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Sjekk vilkår, ikke bare pris

Sjekk vilkår, ikke bare pris
4.8 (96%) 5 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Når du får tilsendt pristilbud fra flere selskaper, skal du ikke nødvendigvis velge det billigste!

En fordel med å innhente pristilbud på forsikringer via Tjenestetorget.no, er at alle selskaper mottar den samme informasjonen fra deg. Det fins mange knep i forsikringsboken for å gi nye kunder lavest mulig pristilbud, for eksempel ved å ha høye egenandeler.

Men du lar deg jo ikke lure, for du har allerede definert egenandeler da du sendte ut forespørselen via Tjenestetorget.no.

 

Likevel er det forskjeller mellom tilbudene du får tilsendt:

Her får du noen sjekkpunkter på de vanligste forsikringene:

Bilforsikring

 

Leiebil: Behøver du leiebil ved skade eller klarer du deg uten i noen dager?

Høyere bonus: Sjekk at du har fått økt bonus. Du får normalt økt bonus når du flytter bilforsikringen din, med mindre du har vært i ditt eksisterende selskap i under seks måneder.

Kostbart ekstrautstyr: Er tyveri av dette inkludert i standarddekningen eller trenger du en tilleggsforsikring ?

Maskinskade: Blir det dekket? Hvis ikke kan du vurdere om du bør kjøpe en tilleggsforsikring som dekker skade som rammer motor, girkasse etc.

Sikkerhetsutstyr: En god del utstyr som ikke er standard, kan gi solid rabatt på forsikringen. Sjekk at du har oppgitt dette når du har bedt om tilbud.

Bil nr 2? Hvis du kjøper bil nummer 2, kan du overføre bonusen fra den eldste bilen, hvis dette blir billigst for deg.

Sjekk vilkår og pris på bilforsikring

Sjekk både vilkår og pris på bilforsikring

Boligforsikring med innbo

Superdeking: Ønsker du pluss- eller supervariant på boligforsikringen din? I noen selskaper kreves det at huset er under tretti år, andre setter grensa på femti år.

Tiltak: Har du installert vannstoppventil eller kjøpt innbruddsalarm? Slike tiltak senker forsikringsprisen. Gi beskjed, men merk at selskapene vektlegger slike tiltak ulikt.

Bor du i kollektiv? Sjekk at innboforsikringen også dekker tyveri fra felles stue

Barn: Er barna fortsatt dekket av din innboforsikring hvis de flytter på hybel? I hvor mange år?

Unntak: Mange selskaper har unntak for eksempel for skader fra utett tak , setningsskader, eller skader grunnet dårlig fundamentering. Sjekk forskjellene!

Dekker ikke: Noen selskaper dekker ikke enkelte verdigjenstander som kostbare smykker og kunst

Sopp, råte og insektskader: Krever oftest spesial- eller tilleggsforsikring, men noen selskaper har dette med i en utvidet husforsikring. Dette punktet er kjempeviktig å sjekke når du skal sammenligne tilbud.

Det er viktig at du sjekker ut hvilke selskaper som tilbyr disse dekningene i sin husforsikring, og i hvilke selskaper du må kjøpe en separat dekning.

Reiseforsikring

Hele døgnet: En god helårs reiseforsikring skal også dekke tyveri på by`n eller hytteturen til fjells. Det bør ikke være krav til overnatting.

Service-apparat i utlandet: Har selskapet egne servicekontor eller er de del av SOS International som håndterer mange ulike selskaper?

Reisegods: Hva er for eksempel maksgrensen for en verdigjenstand?

Avbestilling: Hvis en hel familie må avbestille Syden-reisen på grunn av at minstemann får vannkopper, kan titusenvis av kroner bli erstattet

Sykdom: Greit at de fleste selskap dekker ubegrenset på behandling, men vil de betale fly og opphold for familie eller en god venn som kommer ned som støtte?

Unntak: Noen selskaper dekker ikke skader ved kiting i utlandet. Heller ikke ulykker ved buldring. Vil evakuering dekkes selv om ikke UD fraråder å være i landet?

Barneforsikringer

Dekning: Enkelte selskaper har delt opp barneforsikringene i flere varianter, med mulighet for å betale mer for å få høyere dekning.

Arbeidsuførhet: Noen selskaper har kuttet bort utbetaling ved medisinsk invaliditet, og prioriterer høyere utbetalinger ved arbeidsuførhet. Det behøver ikke være en ulempe.

Kritisk sykdom: Noen har bare med en håndfull diagnoser, mens andre har et bredere utvalg som inkluderer alt fra kreft til diabetes.

Unntak: Er det unntak for psykiske lidelser, lidelser i muskel- og skjelett eller sykdommer i nervesystemet? Da bør det ringe en varselklokke. Dette er sykdommer som rammer svært mange

Sjekk vilkår og pris på barneforsikring

Sjekk både vilkår og pris på barneforsikring