Group 2 768 - Logo Logo/white Copy 9

Sjekk forsikring: Det lønner seg

 

Sjekk forsikring: Det lønner seg
4.5 (90%) 2 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Minst en gang hvert år bør du sjekke forsikringene dine. Kanskje er det på tide å gjøre det nå? Det lønner seg.

Hvor ofte har du bilen på service? En gang i året? Hver 20 000 kilometer? Du sjekker lufttrykket på sykkel og bil, passer på at barna har nok ullklær og hansker når det nærmer seg vinter, og tennene må jo også få en jevnlig sjekk. Men hva med forsikringene dine? Sjekker du pris og vilkår for dem? GJør også det til en årlig vane. Det tar deg nok mye kortere tid enn turen til tannlegen elller bilverkstedet. Og det beste av alt er at forsikirngssjekken nok sparer deg for penger – mens de andre sjekkene koster penger.

Høy profitt

Sjelden har det vært lettere å prute ned prisen:

  • Høy profitt: Selskapene tjener milliarder av kroner i Norge.
  • Hard konkurranse: Mindre aktører med sterke morselskap i ryggen, som Rema, DnB og Storebrand, vil kapre markedsandeler.

Selskapene vet at det er kostbart å miste en eksisterende kunde, de har samtidig råd til å gå langt for å beholde deg.

 

faa rabatter

Slik gjør du det

Få tilbud: Det er svært enkelt å sjekke om du betaler for mye for dine forsikringer.

Anbudstjenester: Legg inn de viktigste opplysningene om bilen, huset, inno etc. på tjenestetorget.no. Du velger selv hvilke forsikringsselskaper som skal konkurrere om dine forsikringer. Deretter får du tilsendt tilbud fra selskapene.

Nettsteder: Eventuelt kan du gå direkte til selskapenes nettsteder. Flere og flere selskaper lar deg beregne pris direkte på nettet, men du får naturlig nok ikke priser fra konkurrentene….Derfor kan punkt a) være det mest effektive.

 

Finansportalen.no: Også her legger du inn de viktigste dataene om forsikringene dine og får deretter oppgitt pris fra flere selskaper.

Prut: Nå har fått skriftlige tilbud fra konkurrentene. Sannsynligvis vil da ditt gamle selskap gjøre sitt beste for å matche prisen. Det koster dem mye å miste en trofast kunde. Og har du vært fornøyd med servicen hittil, kan det tale mot å bytte. Men, hvis det er slik at selskaper i det stille har skrudd opp prisen, hvorfor skal du da forholde deg rolig og la dem beholde deg?

Flytt: Det er lett å flytte forsikringene. Ditt nye selskap gjør jobben. Bare pass på at de faktisk sier opp dine gamle forsikringer, slik at du ikke betaler dobbelt opp i en periode.

Spar tusenlapper

Tjenestetorget gjennomførte for et par år siden en stor analyse av kundene som bytter forsikringsselskap. Over 11 000 prisbevisste nordmenn deltok i undersøkelsen, hvorav 3 600 personer svarte på hvor mye de sparte på å bytte selskap

Over halvparten sparte mer enn 2 500 kroner årlig på forsikringsbytte. En av fem sparte minst 5000 kroner på å ta imot tilbud fra et nytt forsikringsselskap. Hvert år! Av de som ble spurt, svarte halvparten at de betaler over 10 000 kroner årlig på forsikringene. 15 prosent betaler mer enn 18 000! Med andre ord er det en svært god timepris for å bruke noen minutter på å fylle ut et skjema på nettet og sende det på anbud via tjenestetorget.no.

Få medlemsrabatt

Husk alltid at du bør oppgi hvilke organisasjoner du er medlem av når du shopper forsikringer. Det kan gi høye rabatter. Flere fagforeninger har for eksempel avtaler med enkelte forsikringsselskap som kan gi medlemmene gode rabatter. Men, det er likevel ikke gitt at rabattene gir lavere totalpris enn konkurrentenes tilbud. Når du legger inn dataene, enten det er via tjenestetorget eller direkte på selskapenes nettsider, vil du som regel bli spurt om hvilke organisasjoner du er medlem av.

Bilbonusen øker

En fin bonus ved å bytte forsikringsselskap jevnlig, er at bilbonusen din som regel øker når du bytter. Spesielt hvis du er under 23 år, og må betale en høy forsikringspremie, kan du benytte deg av denne snarveien til høyere bonus. Vanligvis tar det ett år før bonusen øker. Men, selv om du bare har kjørt skadefritt i seks måneder hos ditt gamle selskap, vil som regel ditt nye selskap øke bonusen din med 10 prosentpoeng når du bytter. Poenget her er at du ikke bør bytte allerede etter 4-5 måneder, men vente til det har gått seks måneder.

Sjekk hva som ikke dekkes:

Du bør imidlertid ikke se deg blind på pris, men også sjekke om det er stor forskjell på vilkårene i det nye tilbudet. For eksempel er boligforsikringene sjelden helt like. Her er noen av de mest vanlige forholdene som ikke dekkes gjennom en basis villaforsikring:

  • Skader fra utett tak
  • Setningsskader, og skader som skyldes dårlig fundamentering og konstruksjonsfeil
  • Kunstverk og andre dyre enketgjenstander
  • Sopp, råte og innsektskader.

Var dette inkludert i din gamle forsikring og mangler i din nye? Enkelte av disse skadene, som sopp og råteskader, samt lekkasjeskader kan du  få dekning for gjennom tilleggsforsikringer, men da bør du sjekke om prisen på grunnforsikringen + tilleggsforsikringen overstiger din gamle forsikring, hvis dette var inkludert der.

På bilforsikringen må du for eksempel sjekke om leiebil og utvidet veihjelp er inkludert i din nye forsikring. Og om egenandelen er noenlunde lik. Heldigvis er prosessen med å sende forsikringer på anbud via tjenestetorget.no slik at du selv definerer hvilke hovedvilkår og egenandeler du ønsker, men det kan likevel oppstå forskjeller i vilkårene som bør sjekkes. For eksempel har enkelte selskaper egenandeler og vilkår som varierer fra ”normen” i bransjen.

Få et uforpliktende tilbud på forsikring ved å benytte deg av Tjenestetorget sitt skjema under.

Les flere artikler om forsikring

Side 1 av 2512345...1020...Siste»