Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Sånn finner du billige julegaver

Sånn finner du billige julegaver
4.5 (90%) 2 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Mangler du fortsatt de fleste julegavene? Ikke fortvil, du er ikke alene. Bruk våre råd for å få juleråd og gavepengene til å vare litt lenger.

Lag en plan

Mange setter opp en oversikt over hvem de skal gi gaver til, og hvilke gaver som skal kjøpes inn. Men hvorfor ikke sette opp en ekstra kolonne for pris, iallfall et anslag? Så slipper du å gå tom for penger tidlig i januar.

Svenskehandel

Bor du nær grensa, kan det lønne seg å ta en ettermiddag på et kjøpesenter i Sverige. Valutakursen er litt mer vennlig enn den var tidligere i år, og svenske varer er gjennomgående en del billigere enn norske. Men gjør litt researh på nett på forhånd: En del sportsutstyr, hvite- og brunevarer er faktisk like billig i Norge. Men matvarer, drikke, snop og andre dagligvarer som du behøver for juledagene og nyttår, er mye billigere over grensa. Også her gjelder regelen om å planlegge innkjøp på forhånd.

slik finner du rimelige julegaver

Nettshopping gjør at du har full oversikt over hvilke priser de ulike butikkene tilbyr på samme eller tilsvarende varer.

Bruk nettet

Shopper du på nett, slipper du å stresse i butikkøene. Men selv om du synes det er hyggelig å gjøre julehandelen i butikken, kan du gjøre ”research” på nett. Bruk for eksempel tjenester som prisjakt.no eller kelkoo.no for å finne hvilke butikker som er billigst for dine julegaver. Mange sportsbutikker, el-kjeder og så videre har en prisgaranti som gjør at du kan kjøpe varene like billig hos dem, men da må du vise hva som er de billigste tilbudene på mobilen din.

Billig på outlet

Er du eller andre i familien opptatt av merkevarer? Såkalte outlet-utsalg selger kjente merkevarer med betydelig rabatt. Det er ofte merkebutikken selv som har utsalg der, så det er ikke billige kopi- eller piratmerker, iallfall ikke i Norge. Norwegian Outlet har et stort kjøpesenter i Vestbym, bare 20 minutter utenfor Oslo og har også etablert et nytt senter på Ålgård utenfor Stavanger. Det fins også en rekke billige outlets rett over grensa.

 

Ikke handle på kreditt

Det er fristende å bruke kredittkortet til julehandelen. Bankene lokker med bonus hvis du bruker kortet, og det er vel og bra hvis du kan betale regninga i januar. For hvis du må skyve på fakturaen, begynner skyhøye renter å tikke. Det er lett å miste oversikten i julehandelen, så det beste er likevel om du holder deg til det vanlige bankkortet, som er knyttet til brukskontoen din. Må du likevel bruke kredittkortet, er det iallfall smartere å bruke det i butikken til varekjøp, i stedet for å ta ut penger først, så som bruker i handel. Tar du ut penger i minibank begynner som regel renta å løpe med en gang, mens du får en rentefri periode på opptil 40-50 dager om du heller bruker det til varekjøp.

 

Rentefri periode ved varekjøp (dager)

%

SALG

Kjøp julegaver på salg i januar

Til slutt, et råd for å gjøre neste jul litt billigere: Kjøp julegavene når det er storsalg.

Spesielt sesongvarer som ski, dunjakker, sommertøy og så videre får kraftige avslag når sesongen er på hell. Hvorfor ikke bunkre opp litt julegaver hele året? To fordeler: Det blir billigere, og du stresser mindre rett før jul.

Har du brukt kredittkort?

Har du brukt flere kredittkort og opparbeidet deg flere smålån? Det blir fort dyrt. Ved å samle flere smålån til ett større lån får du bedre betingelser. Først og fremst lønner det seg å refinansiere det innenfor boliglånet. Om ikke det er mulig, samle alle disse lånene til ett større lån med bedre betingelser. Det kan du enkelt gjøre gjennom skjemaet under. Det er gratis å sjekke, er raskt, og du kan enkelt takke nei til tilbudene du får.

 

Få et uforpliktende tilbud på forbrukslån fra Tjenestetorget under.