Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Når er det best å selge bolig?

Når er det best å selge bolig?
4.4 (88.57%) 21 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Prisutvikling i boligmarkedet

Boligmarkedet har de siste årene i snitt steget jevnt og trutt. De siste 10 årene har prisene steget med hele 85 prosent for eiendom i Norge! Hvis vi bruker forstørrelsesglass på dette markedet, vil vi se at det både oppturer og nedturer i løpet av året. Det kan derfor lønne seg å velge riktig tidspunkt å selge bolig på.

Når er det best å selge bolig?

Det vil nok ikke overdrive betydningen av riktig timing i boligmarkedet. Det er neppe så lurt å sitte på gjerdet i mange måneder fordi det kanskje kommer en korreksjon neste år.

Likevel kan det være smart å utsette boligsalget et par måneder, slik at du kan unngå det store vårsleppet.

Salg av eiendom

En typisk syklus i det norske boligmarkedet har vært slik de siste årene:

  • Januar – mars: Sterk oppgang
  • April – juni: Utflating, liten nedgang
  • Juli – august: Økning
  • September – november: Utflating
  • Desember: Feriestille

Det aller meste at oppgangen i løpet av året, tas ut i årets tre første måneder. Senere blir det bare små korreksjoner opp og ned for når salg av bolig. Det er flere grunner til dette, men hovedårsaken er nok at svært mange vil vente med å selge boligen til det blir lysere dager og grønnere omgivelser: Da tar jo min bolig seg så mye bedre ut” – tenker mange.

Problemet er at når så mange tenker akkurat likt, kommer svært mange boliger til salgs samtidig. Kjøperne klarer knapt å absorbere det store tilbudet og stresser av gårde fra visning til visning.

Les også: Tips til hva du bør gjøre før visning.

 

Hvordan velge eiendomsmegler?

Det er hard konkurranse mellom eiendomsmegleren, og det er mange å velge mellom. Det er helt avgjørende for resultatet at du velger en god megler. Nå kan du sammenligne pris på flere eiendomsmeglere raskt og enkelt. Slik finner du en megler som passer perfekt til salg av din bolig.

Start prosessen nå! Sammenlign flere eiendomsmeglere gratis og helt uforpliktende. Fyll ut skjemaet under:

Hvordan velge megler?

Hvordan skal du velge riktig eiendomsmegler? Her er 6 tips for hvordan du finner den beste megleren når du skal selge bolig.

read more