Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

MC-forsikring

Nyt opplevelsen og friheten langs veien! Få en MC-forsikring til en god pris med gode betingelser. Enten du ønsker ansvarsforsikring, delkasko, eller full kasko.

Det er store forskjeller på vilkår og priser mellom ulike forsikringsselskap. Sammenlign og se hvem som gir deg best tilbud.

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

MC-forsikring

Gleder du deg til å nyte opplevelsene og friheten på veien? Motorsykler har en kort sesong, og den er dyrebar. Derfor er det viktig med en forsikring og et forsikringsselskap som sikrer deg raskt plass på verksted om uhellet skulle skje.

Hos noen selskaper kan du også forsikre ATV og snøscooter under MC-forsikring.

Lett motorsykkel (A1)

En lett motorsykkel (A1) betyr en lett mc, med eller uten sidevogn, som er høyst 125 cm og med en effekt på høyst 11kW. Forholdet mellom effekt og egenvekt skal være på høyst 0,1 kW/kg. Aldersgrense for å ta førerkortet på lett motorsykkel er 16 år.

Mellomtung mc (A2)

En mellomtung motorsykkel betyr en motorsykkel med eller uten sidevogn som har en effekt på 35 kW. Forholdet mellom effekt og egenvekt skal være på høyst 0,2 kW/kg. For å ta førerkortet på mellomtung motorsykkel må du være 18 år.

Tung motorsykkel (A)

En tung motorsykkel har ikke begrensning på motorsykkelens effekt. Aldersgrensen for å ta førerkortet på tung motorsykkel (A) er 24 år, men det er mulig å ta et trinnvist erverv. Da må du ha tatt A2-lappen som 18-åring, gjennomfører et kurs på 7 timer og opparbeide deg 2 års erfaring med A2.

MC-ansvarsforsikring

Ansvar er den billigste formen for MC-forsikring og dekker derfor ingen skader på egen motorsykkel.

Gjennom MC-ansvarsforsikring vil du få dekt ubegrenset beløp for personskader for alle personer involvert i ulykken (ingen egenandel). I tillegg bil skader på andres bygninger og eiendeler være dekket med inntil 10 000 000 kroner (ingen egenandel).

Generelt dekkes førere og passasjerer med inntil 200 000 ved medisinsk invaliditet og inntil 100 000 ved død. Her skal det heller ikke være noen egenandel. Innen mange mc-forsikringer kan du også få dekt utgifter til rettshjelp inntil et visst beløp. Det er uansett viktig å sjekke vilkår på forsikringene i forhold til hva som dekkes og eventuelle beløper.

MC-delkasko

MC-delkasko dekker mer en ansvarsforsikring, men er fortsatt er rimeligere alternativ enn full kasko. Delkasko dekker enkelte skader på egen motorsykkel, og har selvfølgelig den lovpålagte ansvarsforsikringen inkludert.

Med en MC-delkasko får du kun dekt skader på din motorsykkel ved brann og tyveri. Her må du betale en egenandel, og du avgjør selv hvor stor egenandelen skal være på når du bestiller forsikring. Videre gjelder kasko for utskiftning av glass, men krever også da en liten egenandel.

Personlig løsøre og ekstrautstyr dekkes også til en viss sum, men denne er ulik fra forsikringsselskap til forsikringsselskap.

Du får også veihjelp når du trenger det. Med veihjelp menes det berging og tauing, hjemtransport, hotellopphold i stedet for hjemreise, transport av reservedeler utenfor Norden, og leiebil uten Norden med inntil 30 dager.

Med delkasko får du veihjelp:

 • ved skade som dekkes av forsikringen
 • ved annen driftsstopp eller startvansker
 • om du har mistet eller brukket nøkkelen
 • om motorsykkelen er bensintom
 • om motorsykkelen har blitt utsatt for tyveri
 • om motorsykkelen har blitt utsatt for hærverk
 • om fører eller passasjer har blitt utsatt for sykdom, ulykke eller død
 • hjemme på din egen gårdsplass

MC-kasko

MC-kasko er en enda bedre forsikring enn delkasko. Den inkluderer alt delkasko dekker, i tillegg til å dekke de fleste skader på din motorsykkel.

MC-kasko gir deg erstatning på din egen motorsykkel ved utforkjøring, velt, kollisjon, brann, tyveri, hærverk eller skader som skylder tilfeldig, plutselig og ytre hendelse.

I tillegg får du veihjelp i Europa ved:

 • driftsstopp
 • utelåsing
 • sykdom eller ulykke

Du får også leiebil ved skade med inntil 10 dager om skaden dekkes av forsikringen.

Likevel omfatter som oftest ikke kasko bagasje fra motorsykkel eller skade som oppstår ved deltakelse i eller trening til hastighetsløp eller fartsprøver.

Forsikringsselskaper i Norge

Det finnes mange forskjellige forsikringsselskaper i Norge. Noen av selskapene som tilbyr MC-forsikring er: Codan, DNB, Eika, Frende, Gjensidige, IF, KLP, Nemi, Rema, Storebrand, Sparebank 1, Tide, Troll, Tryg og Vardia.

MC-forsikring
4.7 (93.33%) 3 votes

Les artikler om Forsikring

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.