Group 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Icon input - Email

Kredittkortgjeld? 1 av 4 kan spare penger

Kredittkortgjeld? 1 av 4 kan spare penger
4.7 (93%) 60 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Veldig mange sliter med kredittkortgjeld. Faktisk så sliter over 300 000 norske husholdninger med høy kredittkortgjeld. Hver fjerde person med kredittkortgjeld kan spare tusenvis av kroner ved å omgjøre denne gjelden til ett forbrukslån.

Kredittkort – en økonomisk felle?

Et kredittkort har mange fordeler og kan gi stor økonomisk fleksibilitet. Det har ofte mange fordeler i form av rabatter som du kan benytte deg av og spare penger på. I tillegg fungerer som et gratis lån om du betaler gjelden ved forfall. Og det er her problemet starter for mange. Gjelda blir ikke betalt ved forfall og rentene begynner å løpe.

norske husholdninger

1,3 millioner norske husholdninger har kredittkort. Faktisk så sliter hver femte med av disse med høy kredittkortgjeld, ifølge tall fra Statens institutt for forbruksforskning (Sifo). Til slutt må du ofte betale tilbake det dobbelte av det du lånte i utgangspunktet grunnet de høye rentene.

%

har høy kredittkortgjeld

 

I tillegg er de fleste kredittkortselskaper sleipe. Hver måned sender de ut en faktura – gjerne på noen få hundrelapper. Betaler du kun denne summen, begynner rentene da å løpe på det resterende brukte beløpet. Har du i tillegg e-faktura er det ikke alltid like lett å følge med.

Forbrukslån kan være løsningen

Et kredittkort har fort en rente på 20 til 30 prosent. Rimelige og usikrede forbrukslån, derimot, har en rente på 10 til 15 prosent.

%

Kredittkort

%

Forbrukslån

 

Selv om forbrukslån frarådes i de aller fleste tilfeller, blir det et spesielt unntak om du har kredittkortgjeld. Svaret er enkelt; når du kan få en halvparten så lav rente ved å samle kredittkort og andre smålån til et større forbrukslån, er dette det beste alternativet. Dermed sparer man penger – og har større sjanse for å klare å betale ned gjelden raskere.

Refinansiering av kredittkort

– Det er litt som valget mellom pest og kolera. Likevel er det lurt å ta opp et nytt, større lån for å dekke kredittkortgjeld og andre smålån med høy rente. Da får du vanligvis en lavere rente som vil spare deg for penger.

Har du derimot muligheten til å refinansiere kredittkortgjelden inn i et eventuelt boliglån, er det den aller beste løsningen. Det gjelder så fremt at du øker terminbeløpet slik at gjelden du har i tillegg blir nedbetalt i løpet av kort tid.

Likevel er det ikke alle som har mulighet til å refinansiere kredittkortgjeld i boliglån. Det beste alternativet da blir dermed å samle alle smålån til et større forbrukslån. Ikke bare vil det spare deg for penger, men du vil da også kunne få en bedre oversikt! Da får du kun ett terminbeløp å forholde deg til hver måned.

Tilbud på refinansiering av kredittkort

Gjennom Tjenestetorget kan du få tilbud på samling av smålån fra flere banker – helt gratis. Du fyller kun ut ett skjema og velger hvilke banker du ønsker tilbud fra. Du vil dermed bli kontaktet av de med et tilbud basert på informasjonen du har oppgitt.

Du velger enkelt det beste tilbudet for deg. Tjenesten er også helt uforpliktende, noe som betyr at du kan velge å ikke akseptere noen av tilbudene.