Group 2 768 - Logo Logo/white Copy 9 Icon input - Email

Klar for Black Friday? Dette må du huske på!

Klar for Black Friday? Dette må du huske på!
4.7 (93.33%) 3 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Black Friday er en shoppingdag det nærmest er umulig å «slippe unna». Vi får bøttevis med påminnelser i form av både gode og dårlige tilbud. Disse tipsene hjelper deg til å unngå at årets Black Friday blir «for mørk».

De fleste av oss synes det er både gøy og spennende å shoppe. Derfor setter vi pris på gode tilbud. Det er nok mange som kan skrive under på at de digger dager som Black Friday – men vær oppmerksom.

Julegaver til en billig penge

Det er helt klart mulig å få mye bra ut av Black Friday. Hvis du er lur kan du utnytte det at så godt som alle butikker kaster seg på trenden. Dagen byr på mange tilbud og senkede priser, så hvorfor ikke kjøpe billigere julegaver?

Det vil gagne både deg og den du skal gi til, at gavene er kjøp på Black Friday. Det kan bety bedre gaver og bedre økonomi for deg. Det er ingen hemmelighet at julegaver er en tung post for budsjettet, derfor er det viktig å være smart.

Julegaver på Black Friday

– slik forbereder du deg

Hvis du bestemmer deg for å gå for en skikkelig julegaveshopping på selveste Black Friday burde du forberede deg. Lag gjerne en liste over de du skal kjøpe til, og skriv ned 2-4 «forslag» til gaver på hver person. Dette gjør det enkelt å scanne tilbudene, for å så trykke kjøp hvis noen av tilbudene matcher det som står på julegavelisten din.

Juksetilbud på Black Friday

Dessverre er det ikke slik at du noen ganger blindt tror på alle tilbud som kommer din vei. Det er en del butikker som legger ut «juksetilbud» for å være med på den store svarte dagen. Det er derfor viktig at du som forbruker ikke opptrer for naivt.

Vær kritisk – men lur

Siden slike juksetilbud er et faktum gjør du lurt i å på forhånd sjekke priser på ting som står på «ønskelista». På denne måten vil du raskt kunne se om det du er i ferd med å betale for faktisk er et godt kjøp eller ei. Du vil da kunne finne «kuppene», og disse vil gjøre både deg og økonomien din glad.

 Det beste du kan gjøre er altså å gjøre litt research på forhånd og deretter beholde det kritiske blikket mens Black Friday drar deg inn i en nærmest magisk shoppingverden. Du har lov til å slå deg løs – men vær lur.

Unngå unødvendige kjøp

Det er fort gjort å la seg rive med. Det kan ende med at du kjøper ting du i utgangspunktet hverken hadde lyst på eller bruk for. Det at noe er «veldig billig» er i seg selv ingen god grunn til å kjøpe – tenk gjennom om det er noe du virkelig har lyst på og/eller bruk for når du står i en kjøpssituasjon.

Hvis du før den store tilbudsdagen har gjort deg opp noen tanker om hva du har lyst til å kjøpe, er det mindre sannsynlighet for at du havner i fellen og går for en rekke unødvendige kjøp.

dette maa du huske paa under black friday

Lag lister

Bruksanvisning Black Friday

For å gjøre dagen litt bedre og «enklere» for deg, har vi en punktliste du gjerne kan forholde deg til. Denne fungerer nærmest som en bruksanvisning. Følger du den, er sjansen større for at du kommer godt ut av det den siste dagen i november.

Huskeliste Black Friday:

  1. Kjøp julegaver – lag liste på forhånd
  2. Skriv liste over hva du ønsker deg
  3. Sjekk priser på det du ønsker deg (på forhånd)
  4. Sammenlign priser i flere ulike butikker/nettbutikker
  5. Ha med deg et kritisk blikk
  6. Dropp unødvendige kjøp – hold deg unna ting du ikke trenger/har lyst på
  7. Finn gjerne ut på forhånd en «totalsum» du ikke skal overskride denne dagen

Lyst til å spare enda mer penger?

November er en typisk måned som er “stille før stormen” begynner i desember. Det er derfor smart å benytte anledningen til å gå over sin personlige økonomi og spare enda mer penger!

Visste du for eksempel at 90% av de som har forsikringer kan spare på dem? Det er en stor mulighet for at du er en av disse. Og har du flere forsikringer er det store sjanser for å spare større summer. Sjekk forsikringene dine i dag ved å fylle ut skjemaet under. Du velger selv hvilke selskaper du vil sende informasjonen din til, og du vil motta gode og konkurransedyktige tilbud i retur. Enklere blir det ikke!

Les flere artikler

Boligalarm test

Tenkt til å skaffe deg boligalarm? Da er du sikkert nysgjerrig på hva slags tester som finnes og hvilke du bør lytte til.

Ofte finnes det en hel del tester på nettet, som kan hjelpe oss med å ta ulike valg. Stort sett brukes disse testene til å finne ut av hva slags produkter man bør kjøpe, og hva slags produkter man ikke bør kjøpe. Disse testene kan absolutt være hjelpsomme, men du bør være nøye på at du leser dem riktig og du bør også bruke andre hjelpemidler når du skal handle ting som koster en del.

read more