Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Kjetil sparte nesten 6000,- i året

Kjetil sparte nesten 6000,- i året
4.7 (93.33%) 3 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

Det er ingen tvil om at det å være ufør eller minstepensjonist i dag betyr en ganske slunken lommebok. Da gjelder det å være smart og finne gode løsninger for de faste utgiftene slik at de ikke tar hele lommeboka. Kjetil Sanstøl gjorde nettopp dette og sparte nesten 6000 i året.

Norge blir stadig dyrere å leve i og vise sjeler forteller om økende forskjeller blant folk, spesielt når det kommer til de som er uføre eller minstepensjonister. For de fleste som befinner seg i denne situasjonen så er det om å gjøre å få gode ordninger med de faste utgiftene, slik at man ikke bruker mer enn nødvendig. En ting man bør sjekke opp og gjerne hvert år, er forsikringene man har.

Forsikringsselskapet økte premien med 7000,-

En som har hatt gode rutiner på dette er 57 år gamle Kjetil Sanstøl som er ufør og bor på Hinna med sin kone. Han har til normalt alltid hatt hus, innbo, bil, reiseforsikring, og forsikring på katten selvfølgelig. Han opplevde at hans vanlige forsikringsselskap plutselig la på fra 8000 kr til 15 000 kr og det er ganske mye penger å bruke bare på forsikringer.

 

Da det nærmet seg hovedforfall gjorde han som han har gjort år på denne tiden, han bestemte seg for å sjekke prisene hos andre selskap. Etter å ha sett annonser for Tjenestetorget og annonser på Facebook regnet han med at det ikke var et useriøst selskap, så han la ut forsikringene sine på anbud hos Tjenestetorget.

– Jeg sjekker forsikringene mine én gang i året når det er hovedforfall. Faktisk tar jeg en runde med strøm, bank, telefon og forsikring. Jeg har nemlig lært at det kan spare meg for tusenvis av kroner hvert år, forteller Kjetil.

forsikringene økte fra

og økte til

Sparte nesten 6000,- på ny forsikring

Det var ikke lenge etter han hadde tre tilbud å velge mellom og første selskapet ringte faktisk to timer etter han hadde lagt ut forsikringene på anbud. Hos ene selskapet fikk han tilbud om alle forsikringene til 15 000,- og det var noe bedre vilkår enn den han valgte, men det spilte ingen rolle fordi en del av det som var i dette selskapets forsikring allerede var noe han hadde dekket via NAF. Dermed kunne han uten problemer velge den forsikringen som var billigere uten at dekningen faktisk ble dårligere.

– Til slutt fikk jeg en superforsikring på alt, som bare kostet 9088,- i året, forteller Kjetil.

Sjekk forsikringene hvert år!

Det er jo faktisk ikke vits i å betale mer enn nødvendig for de tjenestene man har behov for i hverdagen. Som Kjetil sin historie viser er det smart å ta en runde hvert eneste år for å sjekke prisene på de forskjellige tjenestene du benytter deg av. Kanskje har du opparbeidet deg noen rettigheter til bonuser eller så har livssituasjonen din forandret seg? Kanskje selskapet har hatt prisendringer på sine tjenester?

Alt dette er faktorer som kan føre til prisendringer i din favør hos dine tjenesteleverandører. Kjetil får for eksempel også rabatter på forsikringene ettersom han har boligalarm og brannalarm tilknyttet vaktsentral. Kjetil er ikke i tvil om han vil anbefale Tjenestetorget til andre, på det var svaret et klokkeklart ja, det ville han absolutt.