Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Hytteforsikring

Er du glad i å være på hytta? Med en hytteforsikring vil du være sikret mot både små og store skader som kan oppstå.

Det er store forskjeller på vilkår og priser mellom de ulike forsikringsselskapene. Sammenlign og finn beste tilbud.

1. Fyll ut skjema
nedenfor

2. Velg hvilke du vil sammenligne

3. Få beste
tilbud

Tar ca. 2 minutter, lykke til!

Få leverandørene til å konkurrere om å gi deg det beste tilbudet!

Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hytteforsikring

Hva er vel bedre enn en helgetur til hytta? Enten du eier en hytte eller fritidsbolig ved sjøen eller på fjellet, trenger du en hytteforsikring.

En hytteforsikring dekker brannskade, vannskade, naturskade, tyveri og mer. Med en superforsikring blir du også enda bedre dekket.

Hva dekker hytteforsikring?

Forsikringen dekker skader som oppstår ved:

  • Brann
  • Vann
  • Tyveri
  • Naturskader (som skred, storm, flom og så videre)
  • Skadedyr (som rotter og andre gnagere)

En hytteforsikring dekker det mest nødvendige om noe skulle skje. Du får dekket:

  • Skader på hytta med ubegrenset sum (fullverdiggaranti)
  • Skader på hage (for eksempel trær, varmekabler og så videre) med ubegrenset sum
  • Skader på fastmontert brygge som er tilknyttet hytta

Hvilken hytteforsikring bør du velge?

Det er vanskelig å komme med et konkret forslag til hva du bør velge for din hytte. Det avhenger blant annet av mange faktorer. Først og fremst må du vurdere vilkårene i de ulike forsikringene i forhold til økonomisk konsekvens om det skulle oppstå. Hvis du velger en standard hytteforsikring, men det oppstår sopp- og råteskader som kun dekkes av superforsikringen, må du tåle den økonomiske påkjenningen for å ordne dette.

Hos mange forsikringsselskaper kan du også utvide hytteforsikringen med tilleggsdekning dersom du ønsker en enda bedre dekning.

Totalskade i hytteforsikring

Totalskade er når det ikke er mulig eller hensiktsmessig å reparere hytta. I slike typer tilfeller er det lurere å bygge helt ny hytte. Er hytta skadet mer enn 75%, er det vanlig å få tilbud om totalskade. I praksis betyr dette å rive bygningsrester og gammel grunnmur og starte helt på nytt.

Fullverdigaranti i hytteforsikring

I forbindelse med totalskade får du også tilbud om fullverdigaranti. Det betyr at forsikringsselskapet garanterer å betale alle kostnader i forbindelse med gjenoppbyggingen av huset, uten fradrag for slitasje og aldring.

Rettshjelp

Hytteforsikringen dekker det rettslige erstatningsansvaret om du som eier pådrar deg skade på annen person eller andres eiendeler.

Du får i tillegg dekker utgifter til rettshjelp om du som eier av hytta blir part i en tvist knyttet til bygningen. Forsikringen dekker da utgifter til advokat, sakkyndige, retten og vitner. Eksempler på dette er eiendomstvister, nabotvister og tvist med håndverkere.

Pris på hytteforsikring

Prisene på hytteforsikring varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Det er derfor viktig å sjekke priser og vilkår fra flere før du bestemmer deg. Ved å sammenligne tilbud - både når det gjelder pris og vilkår - vil du være sikker på å finne best mulig forsikring til din hytte eller fritidsbolig.

Dette kan du enkelt gjøre gjennom Tjenestetorget. I tillegg sparer du tid! Du fyller kun ut skjemaet og velger hvilke forsikringsselskaper du ønsker å sende det til. Du blir dermed kontaktet med et tilbud fra disse som du kan sammenligne. Du velger enkelt det beste tilbudet for deg.

Forsikringsselskaper i Norge

Det finnes mange forskjellige forsikringsselskaper i Norge. Noen av selskapene som tilbyr hytteforsikring er: Codan, DNB, Eika, Frende, Gjensidige, IF, KLP, Nemi, Rema, Storebrand, Sparebank 1, Tide, Troll, Tryg og Vardia.

Les artikler om Forsikring

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.