Group 2 Date icon Flag - Denmark Copy 2 Icon input - Get Location Icon input - Email # Icon input - Phone Icon input - Place Group 6 ICON BLUE

Hvordan velge megler?

Hvordan velge megler?
4.3 (85.26%) 38 votes

 

Linda Therese Stadeløkken

En god megler kan utgjøre store forskjeller i salgspris. Forbrukerrådet anbefaler at du møter med 2-3 meglere. Da bør de komme hjem til deg slik at du får et ordentlig inntrykk av dem. Her er noen tips for å sikre at du får den beste eiendomsmegleren til å selge din bolig!


1. Sjekk referanser

Undersøk hvilke meglere som har gjort en god jobb i nabolaget. Sjekk gjerne direkte med selgerne og finn ut om de ble fornøyde med jobben. Hør også med venner og kjente om de kjenner til megleren.

2. Kompetanse til eiendomsmegler

Kompetanse er viktig og du bør spørre meglerne hvilken bakgrunn de har og hvor lenge de har jobbet. Loven stiller krav til formell kompetanse, så du kan fint spørre om faglig bakgrunn. Sjekk også om megleren er tilgjengelig og ikke kun jobber 9-16.

 

3. Eiendomsmegler må kjenne til nærmiljøet

Selger du en familiebolig, er det viktig at megler er godt kjent med hvilken skolekrets barna tilhører, muligheter for barnehageplass i nærmiljøet og nærhet til lekeplasser og rekreasjonsmuligheter. Om ønskelig kan du selv også delta på visningen sammen med megler for å besvare spørsmål om nærmiljøet.

 

4. Høyest pris-/verdivurdering?

Det er ikke nødvendigvis så lurt å velge megleren som gir den høyeste prisvurderingen på din bolig. En del potensielle kjøpere kan bli skremt av en høy prisvurdering. Det er viktig å få med så mange som mulig på visning.

 

5. Gå nøye igjennom tilbudene fra de ulike eiendomsmeglerne

Gå nøye igjennom tilbudene du mottar og sjekk hva som er inkludert i totalprisen. Vil megleren selv være tilstede på visning eller sendes visningsassistent? Hvor mange visninger er inkludert? Hva med styling og foto? Hvilke annonseringspakker er inkludert? De dyktigste meglerne koster ofte mer, mens de med mindre erfaring eller de som ikke er like dyktige må friste med lavere priser for å få oppdrag.

 

6. Stol på magefølelsen din!

Hvis du ikke finner tonen og får en dårlig kjemi med megleren, er det ikke usannsynlig at det samme kan skje med potensielle kjøpere. Velg en eiendomsmeglere du oppnår god kontakt med.

 

Valg av megler

Sammenlign eiendomsmeglere for å finne den som passer deg best. Sjekk ekspertise, priser, tilbud og verdivurderinger fra flere lokale eiendomsmeglere. Start med å fylle ut skjemaet under og få tilbud fra flere meglere. De vil da kunne komme hjem til deg og foreta en verdivurdering etter avtale med deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende, lykke til!